Paksi FC – Bp. Honvéd 0-0

Paks: Rácz – Osváth, Poór, Szélpál, Lenzsér, Szabó J. – Szakály (Bertus, 62.), Balogh, Kecskés (Windecker, 80.) – Böde (Sajbán, 75.), Könyves.

Bp. Honvéd: Tujvel – Kálnoki-Kis, Kamber, Lovric, Niba, Aliji – Nagy, Banó-Szabó (Kesztyűs, 75.), Gazdag – Lanzafame (Moutari, 79.), Ugrai (László, 86).

A hétközi Magyar Kupa-mérkőzés után ismét Pakson találkoztak a felek, a vendégek kispadján pedig ezúttal is Pisont István irányított Giuseppe Sannino helyett. Jól kezdte a találkozót a Paks, az 5. percben Szakály beíveléséről maradt le centikkel Lenzsér, majd Böde veszélyeztetett, de lövését blokkolták. A 9. percben aztán Ugrai került nagy helyzetbe, Rácz azonban bravúrral mentett, majd a következő nagy lehetőségre sem kellett sokat várni, az már a túloldalon jött, amikor is Könyves a jobb oldalról átívelt a balon üresen érkező Szabónak, aki kapásból középre tette a labdát, ám Szakály milliméterekkel lemaradt.

Az első játékrészben a hazaiak legaktívabb embere Könyves volt, aki többször is gondot okozott a védőknek, valamint Tujvelt is gyakran megdolgoztatta, míg a Honvéd a 30. percben járt közel a gólhoz, ekkor előbb Lovric lövését védte hatalmas bravúrral Rácz, majd a szöglet után Lovric fejese kevéssel ment el a jobb sarok mellett.

A második játékrészt majdnem góllal nyitotta a Paks, a 46. percben Poór veszélyes beadása után Szakály fejelt kevéssel a kapu mellé. A továbbiakban is valamivel aktívabb volt a tolnai gárda, Osváth is célba vette Tujvel kapuját, míg Bertus szabadrúgásai okoztak némi veszélyt. A vendégek olykor többet birtokolták a labdát, de nem tudták feltörni a masszív paksi védelmet, míg a hajrában az ismét bátran előrejövő hazaiak sem tudtak betalálni, így gól nélküli döntetlennel ért véget a 90 perc.

DVTK-Újpest 2-1 (Ivanovski 7., Rui Pedro 59., ill. Novothny 91.)
Kiállítva: Balázs (88.)

DVTK: Danilovic – Shestakov, Vági, Brkovic, Polgár – Iszlai, Márkvárt (Adukor, 83.) – Kiss T., Rui Pedro (Molnár, 70.), Hasani – Ivanovski (Tabakovic, 50.).

Újpest: Pajovic – Balázs, Litauszki, Ristevski, Burekovic (Heris, 41.) – Onovo, Csongvai – Perosvic (Koszta, 66.), Calcan (Simon, 66.), Obinna – Novothny.

A remek formában lévő DVTK a kiesőzónához egyre inkább közeledő Újpestet fogadta. Az első helyzetet ugyan a vendégek alakították ki Perosevic révén, ám ezt követően a hazaiak domináltak, főként azután, hogy a 7. percben előnyhöz jutottak: Rui Pedro remek labdát adott Kissnek, akinek a ziccerét még védte a kivetődő Pajovic, a kipattanót azonban a saját kapuja felé fejelte Balázs, a labda pedig így jó lett Ivanovskinak és közelről a jobb alsóba lőtt, 1-0.

A 22. percben majdnem ott volt a második hazai gól, Kiss Tamás a bal oldalon, a tizenhatoson belül megverte egy az egyben Balázst, majd nagy helyzetben, becsúszva a bal alsó mellé lőtt. A vendégek nem voltak veszélyesek Danilovic kapujára, Novothny és Balázs lövéseinél magabiztosan tudott hárítani a hazai kapus, így 1-0-nál jött el a szünet.

Ivanovski gólja az Újpest ellen

A diósgyőri Ivanovski kezdte meg a gólgyártást a szombati NB I-es meccseken, igaz, ehhez kellett a lassan kapcsoló újpesti védelem is. 🇭🇺⚽️A szombati mérkőzéseket itt tudod nézni élőben 👉👉👉 http://bit.ly/2VR8Jcs

Közzétette: M4Sport – 2020. március 7., szombat

 

Majdnem hidegzuhany érte a DVTK-t a második játékrész elején, miután Csongvai a jobb oldalról középre adott, ahol Novothny szépen pörgetett a jobb alsóba, de lesről, így érvénytelenítette a találatot a játékvezető – jogosan. Az 57. percben Rui Pedro remekül fordul le védőjéről 12 méterre a kaputól, majd a léc alá tartó lövését nagy bravúrral védte Pajovic. Két perccel később azonban már összejött a gól a portugál légiósnak: egy jobb oldali szabadrúgást Hasani begurította középre, ahol erre számított Rui Pedro és azonnal kapura lőtt, a labda megpattant és a jobb sarokban kötött ki, 2-0.

Rui Pedro gólja az Újpest ellen

„Ezt a figurát most megette az Újpest.” A Diósgyőr egy szabadrúgáskombinációból duplázta meg előnyét. 🇭🇺⚽️A szombati meccseket itt tudod nézni élőben 👉👉👉 http://bit.ly/2VR8Jcs

Közzétette: M4Sport – 2020. március 7., szombat

 

A DVTK lendületben maradt és közel állt a harmadik gólhoz, ám előbb Kiss Tamás nagyszerűen tálalt a bal oldalról a középen üresen érkező Márkvárt elé, aki 14 méterről laposan a jobb alsó sarok mellé lőtt, majd Hasani a jobb oldalról befelé cselezett, tekerése pedig épp hogy csak a jobb alsó sarok mellé ment.

Az Újpest sem adta fel, a 77. percben 15 másodpercen belül két gólt is lőhetett volna a lila-fehér alakulat: előbb Koszta kísérletét védte bravúrral Danilovic, majd Onovo 19 méterről leadott bombája csattant a felső lécen. A 79. percben már a második lesgólt jegyezhettük fel az újpestiek neve mellé, ezúttal a gólpasszt jegyző Novothny volt lesen, ezért érvénytelenített a játékvezető a találatot. A 88. percben emberhátrányba került az Újpest, Balázs szabálytalankodott a ziccerben kilépő Kiss Tamással szemben, azonnal piros lapot kapott a vendég védő.

A hosszabbításban aztán csak összejött a vendégek szépítő találata, Novothny kapott remek kiugratást és nem hibázott ziccerben, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A DVTK megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Novothny gólja a Diósgyőr ellen

Novothny Soma gólja csak a szépítésre szolgált, a Diósgyőr hazai pályán 2️⃣–1️⃣-re verte az Újpestet. 🇭🇺⚽️

Közzétette: M4Sport – 2020. március 7., szombat

Puskás Akadémia – MOL Fehérvár FC 1-4 (Slagveer 24., ill. Bamgboye 50., Petrjak 59., Nikolics 81., Stopira 89.)

Puskás Akadémia: Hegedüs – Radics, Hadzsiev, Meissner, Nagy Zs. – Van Nieff (Favorov 84.), Urblík (Sós 78.) – Gyurcsó, Plsek, Slagveer – Vanecek.

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola, Juhász (Nego – a szünetben), Musliu, Stopira – Pátkai, Kovács I. – Petrjak (Szabó 85.), Houri, Bamgboye (Elek 65.) – Nikolics.

Gyurcsó adta meg a mérkőzés alaphangját, aki a 4. percben egy jobb oldali szögletet követően, 25 méterről lőtt kapura, ám a próbálkozása fölé szállt. A kezdeti felcsúti riogatás után a fehérváriak is próbálkoztak becsülettel, hiszen a 14. percben Houri szögletéből Stopira fejelt nem sokkal fölé. A 24. percben megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: Gyurcsó tette ki a labdát Nagynak, aki remekül adott be, és a lendületből érkező Slagveer 12 méterről, kapásból a bal alsóba lőtt, 1-0.

A vezető gól után lendületben maradtak a felcsútiak, de újabb találatot nem szereztek, így 1-0-val mentek pihenni a felek.

Slagveer gólja a Fehérvár ellen

Slagveer lövésénél Kovácsik tehetetlen volt, a Puskás Akadémia megszerezte a vezetést a Fehérvár ellen. 🇭🇺⚽️A szombati meccseket itt tudod nézni élőben 👉👉👉 http://bit.ly/2VR8Jcs

Közzétette: M4Sport – 2020. március 7., szombat

 

Alig telt el öt perc a második játékrészből, máris egyenlített a Fehérvár – Kovács indította Petrjakot, aki mesterien adott közére, az érkező Bamgboye 7 méterről a jobb alsóba lőtt, 1-1

Fehérvári egyenlítés

Remek Kovács-indítás és Petrjak-beadás kellett a fehérvári egyenlítéshez.Az NB I-es meccseket itt nézhetitek élőben: http://bit.ly/2VR8Jcs

Közzétette: M4Sport – 2020. március 7., szombat

 

Negyedóra sem telik el a második félidőből, amikor megfordította a mérkőzést a Fehérvár – Kovács indítása halt el a védőkben, ám a labda az ötösön belül tartózkodó Slagveer elé került, tétlenkedett, és nem észlelte, hogy jön mögötte Petrjak, aki rendkívül erőszakos volt, és elvette tőle a labdát, majd a bal alsóba emelt, 1-2. A 77. percben Houri beadását Stopira kaparintotta meg, aki közelről lőtt, ám a védők blokkoltak, míg a kipattanót sem tudták begyötörni a vendégek.

Óriási felcsúti hiba

„Égbekiáltó, amatőr hiba!”Kapitális felcsúti védelmi hiba után vezet a Fehérvár.Az NB I-es meccseket itt nézhetitek élőben: http://bit.ly/2VR8Jcs

Közzétette: M4Sport – 2020. március 7., szombat

 

A 81. percben végleg eldőlt a mérkőzés – Houri szerzett labdát, majd remekül ugratta ki Petrjakot, akinek a lövését Hegedüs még védte, de a védők nem tudtak felszabadítani, többek között Nagy Zsolt, az ott ólálkodó Nikolics köszönte szépen és másfél méterről bekotorta a labdát, majd a 90. percben Stopira szögletét követően még Szabó fejese a felső lécen csattant, a kipattanót Stopira lőtte be Hegedüs kapujába, kialakítva ezzel az 1-4-es végeredményt és a fehérváriak megszakították a felcsútiak hétmeccses veretlenségi sorozatát.

Nikolics gólja

Nikolics használta ki a Puskás Akadémia védelmének újabb rövidzárlatát.A csatár visszatérése óta a második gólját szerezte az NB I-ben.

Közzétette: M4Sport – 2020. március 7., szombat

Kaposvár-Mezőkövesd 0-4 (Besirovic 32., Jurina 49., Cseri 62. – 11-esből, Zivzivadze 90.)

Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Szabó A., Hegedűs, Fodor – Nagy J. (Nagy K., 37.), Pintér – Nagy R. (Bévárdi, 54.), Borbély, Szakály A. – Ádám (Farkas, 74.).

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Pillár, Karnitski, Silye – Berecz (Meskhi, 68.), Besirovic – Cseri, Jurina (Zivzivadze, 84.), Nagy D. – Takács T. (Pekár, 90.).

Az előző fordulóban nagy meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget a Mezőkövesd a kiesés ellen küzdő ZTE ellen, a borsodi együttes ezúttal a sereghajtó otthonában igyekezett javítani.

Aktívabban is kezdett Kuttor Attila csapata, főként Jurina és Cseri jelentett veszélyt, ám Pogacsics eszén egyikük sem járt túl. A 19. percben nem sok hiányzott a gólhoz: Besirovic szabadrúgása után Takács 9 méterről kevéssel csúsztatott a jobb kapufa mellé, majd pár perccel később Jurina nagy helyzetét védte bravúrral Pogacsics.

A 31. percben végül összejött a vendégek vezető találata: Silye passzolt vissza Besirovichoz, aki kissé balról 18 méterről vállalkozott lövésre, célba vette a hosszút és a kaposvári kapus ezúttal már nem tudott hárítani.

Besirovic gólja a Kaposvár ellen

Dino Besirovic mesteri csavarásával vezet a Mezőkövesd a kiesőjelölt Kaposvár ellen.⚽️Élő közvetítés➡️➡️ http://bit.ly/2VR8Jcs

Közzétette: M4Sport – 2020. március 7., szombat

 

A szünet után hamar eldöntötte a három pont sorsát a Mezőkövesd – pedig a Kaposvár 16 másodperc elteltével majdnem egyenlített, de Pintér szabadrúgása a felső lécen csattant – , amely előbb a 49. percben Besirovic beadása után Jurina közeli fejesével növelte az előnyét, majd a 62. percben Cseri magabiztosan váltott gólra egy tizenegyest, így már 0-3 állt az eredményjelzőn. A 73. percben a Kaposvár is villant egyet, a csereként beálló Nagy Krisztián 13 méterről nem sokkal tévesztette el a bal sarkot.

Jurina fejese a Kaposvár ellen

Besirovic a gólja után egy gólpasszt is jegyezhet, ugyanis a beadását Jurina Marin fejelte védhetetlenül a kaposvári kapuba.A Kövesd így már 2-0-ra vezet Kaposváron. Élő közvetítés➡️➡️ http://bit.ly/2VR8Jcs

Közzétette: M4Sport – 2020. március 7., szombat

 

Ezt követően aktívabbá vált a Kaposvár, köszönhetően annak is, hogy a Kövesd átadta neki a területet, ám nagy hazai helyzetet nem láthatott a közönség. A 90. percben aztán megadta a kegyelemdöfést a vendég együttes: Zivzivadze és Besirovic vezette rá a labdát egy kaposvári védőre, a grúz támadó nem passzolt, inkább egyedül fejezte be a támadást, és 14 méterről kilőtte a bal alsót, 0-4 – ezzel kialakult a végeredmény is.

Zivzivadze óriási kontrája

Budu Zivzivadze adta meg a kegyelemdöfést a Kaposvárnak.A georgiai támadó saját tizenhatosáról indulva lőtt a kapuba, így a Kövesd 4-0-ra kiütötte a kiesőjelöltet.

Közzétette: M4Sport – 2020. március 7., szombat

DVSC – Kisvárda 1-0 (Varga K. 51.)

DVSC: Kosicky – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Szabó (Kundrák – a szünetben), Haris, Kusnyír, Varga – Szécsi (Pávkovics 89.), Garba (Baráth 79.)

Kisvárda: Dombó – Melnik, Beriosz, Rubus, Protic – Lucas, Karasjuk – Gosztonyi (Tischler 75.), Grozav (Sassá – a szünetben), Bumba – Viana

Nagyon feszülten kezdte a keleti rangadót a DVSC, hiszen az első tíz percben sok hibát vétett. A félidő felét átlépve megnyugodtak a hajdúságiak, helyzeteket dolgoztak ki. A 28. percben kis híján megszerezték a vezetést a hazaiak, Garba tört be a tizenhatoson belülre, visszasarkazta a labdát Vargának, aki Bényeinek készítette le lövésre, majd a kísérletet Dombó védte hatalmas bravúrral. A Loki fölényben játszott, a Kisvárda kevésbé tudott nyomást gyakorolni,  a félidőben 0-0 állt az eredményjelzőn.

A szünet után kényelmesen kezdtek a csapatok, azonban az 51. percben megszerezte a vezetést a Debrecen – egy kisvárdai bedobást fülelt le a csereként beálló Kundrák, majd Vargának passzolt, aki bevágta a labdát Dombó kapujába, 1-0.

Varga Kevin bombájával vezet a Loki a Kisvárda ellen

Kundrák remek cselekkel zavarta össze a kisvárdai védelmet, bár passza nem annak ment, akinek szánta, de így lett jó, Varga talán a forduló gólját lőtte belőle. A találkozót itt nézheti élőben:http://bit.ly/2VR8Jcs

Közzétette: M4Sport – 2020. március 7., szombat

 

A debreceniek vezető találata némileg üdítőleg hatott a találkozóra, azonban ezután sokáig állóháború folyt a pályán. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, és mivel több találat nem született, így maradt az 1-0-s DVSC-győzelem a keleti rangadón.

NB I, 24. forduló: Élő eredménykövetés, minden a gólokról, videók, jegyzőkönyvek