FTC – Újpest 1-0

Szergej Rebrov (FTC): – Fontos 3 pont volt számunkra, és a szurkolóknak fontos derbi-győzelem, de nem vagyok elégedett a támadójátékunkkal, ennél hatékonyabbnak kell lennünk. A következő meccsen fociznunk is kell, mert ma csak védekeztünk. Egyszerű helyzetekből vesztettünk labdát, ez önbizalomhiányt okoz, és bár a szurkolókért küzdött a csapat – efelől ne legyen kétsége senkinek – nem tudtuk megtartani a labdát, ez okozott problémát nekünk. A szurkolóktól kell megkérdezni, hogy miért fütyültek. Olyan struktúrában kellett játszanunk, ahogy még soha, három védőnk is megsérült. Láthatták, nem voltam elégedett, bosszantott a meccs.Ha tehettem volna, minden támadót lecserélek, mert nem mutattak támadófutballt. Nem tehettem mást, elvesztették az önbizalmukat. 

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Mit is mondhatnék… Ma az Újpest volt a jobb csapat. Nem emlékszem olyan meccsre, sem itthon, sem idegenben, amikor ennyivel jobban játszottunk a Fradinál. Mindent megtettünk, de látjátok a végeredményt: egy lehetőségből – ha lehetőség volt az egyáltalán – gólt szerzett a Fradi, mi pedig nem rúgtuk be a helyzeteinket. Azt kértem a játékosainktól, hogy győzzünk. Elemeztük a Ferencváros játékát, tudtuk hogy náluk is vannak hézagok, de sok mindenkit befolyásolt közülünk, hogy az Európa Ligában játszik az ellenfél. Igyekeztünk birtokolni a labdát, és megtörni a Fradi kontráit, nem is emlékszem, hogy mikor volt ennyi lehetőségünk, mezőnyfölényt alakítottunk ki, nem találok semmi hibát a sajátjainkban, talán a szerencse nem állt mellettünk. Megmutattuk, hogy nagyon jól is tudunk játszani, előrébb kellene lennünk a tabellán. A stabilitás hiányzik még a csapatomból. Büszke vagyok a csapatomra, nem vagyok sem dühös, sem csalódott. Nagyon sajnálom a játékosaimat, jobbat érdemeltek. Ha mi is annyit fektetnénk a csapatba, mint a Fradi, akkor minden évben az EL-ben játszanánk, ha pedig a fizetéseket nézzük, akkor különösen kiütközik a különbség. Sokszor a pénz dönt két csapat között hosszú távon, így van ez a mi esetünkben is.

DVSC – DVTK 2-1

Herczeg András (DVSC): – Az előzmények ismeretében nagyon nehéz mérkőzés volt, mert mindannyiunkat megviselt az előző négy találkozó, ahol nem játszottak le minket, de egymás után mégis vereséget szenvedtünk. Ma óriási akarattal, elszántsággal lépett pályára a csapat, sikerült megszerezni a vezetést. Ezt követően elbizonytalanodtunk, idegesek voltunk, higgadtabban kellett volna játszani. A DVTK többet támadott, egyenlítettek is a második félidő elején. A kiállítást követően még nagyobb elszántsággal folytatták a srácok a találkozót.Tíz emberrel talán jobban játszottunk, mindenki elővette rejtett tartalékait. A mérkőzés ezen időszakában a DVTK támadott, de mindkét csapatnak voltak helyzetei. Nagyszerűen védett Nagy Sándor, bravúrokat mutatott be. A siker értékét növeli, hogy egy jól játszó DVTK ellen sikerült győzni. Gratulálok a Szívtiprók 25. születésnapjához, és ahogy az elmúlt 25 évben, úgy ma is sokat tettek hozzá a sikerhez. (www.dvtk.eu)

Feczkó Tamás (DVTK): – Mindenekelőtt gratulálok Herczeg Andrásnak és csapatának a győzelemhez! Ilyen hangulatban élmény játszani, erre van szüksége a magyar labdarúgásnak. Az első félidőben gólokkal kellet volna vezetnünk, Nagy Sándor három parádés védéssel tartotta életben csapatát. Pozitívumként említhetem, hogy amit kitaláltunk, az működött, helyzeteket alakítottunk ki, ugyanakkor bosszúság, hogy ezeket a helyzeteket nem tudtuk értékesíteni. A szögleteknél mélyen védekezett a DVSC, amire Márkvárt Dávid hívta fel erre a figyelmet, a szünetben megbeszéltük, hogy az első szögletet így rúgjuk, ebből született a gól. Ha a labdarúgás pontozásos sortág lenne, akkor egészen másként alakul az eredmény, de a focit gólra játsszák. Még fejlődnünk kell abban, hogy ne csak kialakítsuk a helyzeteket, ziccereket, hanem gólra is váltsuk azokat. Úgy látszik, a sors istennőjének még udvarolni kell, mert nem fogja a kezünket, pedig ma mindent megtettünk a győzelem érdekében. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert a DVSC otthonában dominálni és ilyen teljesítményt nyújtani csak nagyon kevés csapat tud. Magasan ezen a mérkőzésen játszottunk a legjobban, hétről hétre fejlődünk, ami a helyzetek számában is látszik. Igazi egységes csapatként támadtunk és védekeztünk, azonban a DVSC annyiban jobb csapat, hogy egy helyzetből egyet értékesített is, nekünk ebben még fejlődnünk kell. (www.dvtk.eu)

Kaposvár – Kisvárda 0-2

Disztl László (Kaposvár): – Az első félidőben nem voltunk elég élesek és koncentráltak. Sok labdát és párharcot vesztettünk el, s egy távoli lövésből gólt kaptunk. A második félidőben mindent megtettünk azért, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Az előző héten is azt nyilatkoztam, hogy sem a médiától, sem a játékvezetőktől nem kapjuk meg a kellő tiszteletet, ezt ezen a mérkőzésen is éreztem. Gondolok itt arra, hogy a második kisvárdai gól előtt a játékvezető belefújt a sípjába, mégis tovább engedte az akciót. (www.rakoczifc.hu)

Dajka László (Kisvárda): – Kiegyenlített játék folyt az első félidőben, majd egy nagyon fontos gólt szereztünk. Ezt követően két-három jó kontrát is vezettünk, melyeket góllal kellett volna befejezni. A második félidőben beszorított minket a hazai csapat, de ezt az időszakot sikerült átvészelnünk, s egy kontra végén eldöntöttük a mérkőzést. A meccs összképét tekintve megérdemelten nyertünk. (www.rakoczifc.hu)

Fradi-Újpest: Tizedjére szenvedett vereséget Vignjevic a zöld-fehérek ellen – videó

Mezőkövesd – MOL Fehérvár FC 0-0

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Jó mérkőzés volt, annak ellenére mondom ezt, hogy 0-0 lett. Két nagyon jó csapat találkozott és jó futballt mutattak be a csapatok. Úgy érzem, hogy kicsit közelebb álltunk a győztes gólhoz, de a döntetlen után is gratuláltam a srácoknak, mert ez férfimunka volt, amit letettek a pályára. (www.molfehervarfc.hu)

Marko Nikolic (Vidi): – Gratulálok mindkét csapat játékosainak, jó mérkőzést játszottak. Igaz, hogy gól nem esett, de egy igen komoly találkozót láthattak ma a nézők. Igazi száz százalékos lehetőség talán nem is volt, de azért mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A Mezőkövesd nem véletlenül második, minőségi a kerete, egységesek és stílusos focit játszanak, de a védekezést sikerült megoldani. A támadó harmadban viszont ennél több kell. Volt, hogy az utolsó passzok nem ültek, a beadások is hiába jöttek mindkét oldalról folyamatosan, vagy egy kicsit hosszú volt, vagy egy kicsit rövid…A pálya talaja nem volt ideális, ez nem segítette egyik csapatot sem, de koncentrációval és nagyobb türelemmel jobban meg lehetett volna oldani ezeket a szituációkat. A kispadon úgy éreztem, ez egy tipikus egygólos meccs lesz, de végül az az egy gól sem született meg. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ma este is elutaztak és a helyszínen biztatták a csapatot. (www.molfehervarfc.hu)

ZTE – Budapest Honvéd 0-1

Dr. Dobos Barna (ZTE): – Szomorúak vagyunk az eredményt illetően. Voltak fordulópontjai a mérkőzésnek, amikből rosszul jöttünk ki, ráadásul egy oldalról érkező beadást nem tudtunk hatástalanítani, ami döntőnek bizonyult. Sajnos már nem az első alkalom, hogy a játékvezetők a mi kárunkra tévedtek, Ben-Hatira szerintem szándékosan rálépett Zoran Lesjak Achillesére, amiért második sárga lappal ki kellett volna állítani, a büntető sem volt jogos, bár szerencsére ott Demjén bravúrral védett. Számítottunk rá, hogy nem lesz sok helyzetünk, sajnos amik megvoltak, azokat sem tudtuk kihasználni.

Giuseppe Sannino (Honvéd): – Az első félidőben a csapatom behúzott kézifékkel játszott, a másodikban viszont úgy érzem, a labdatartásunknak köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok az ellenfélnek, rendkívül jó csapat, jól is játszottak, így még értékesebb a győzelmünk. Olyan játékmódszerünk van, ami által nehezen helyezünk nyomást az ellenfél védelmére, inkább a középpályán a játékosok minőségére alapozunk, ez Moutari becserélésével sikerült is. Azt a játékot játszottuk, amire felkészültünk.

Puskás Akadémia – Paks 4-2

Hornyák Zsolt (Puskás): – Örülök az eredménynek. Azt vártam, hogy a Paks védekező felfogásban kezd és ellentámadásokba megy át a mérkőzés elején, hiszen többnyire az ellenfelek így kezdenek ellenfelünk. Nagyon fontos volt, hogy a paksi vezetés után hamar tudtunk egyenlíteni. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, a második félidőben még többet is ki tudtunk volna hozni ebből, még jobb is lehetett volna, ha kicsit agresszívabbak és aktívabbak vagyunk a középpályán. Nagyon kényelmesek vagyunk kétgólos vezetésnél, ezt ki szeretném küszöbölni, főleg azért, mert lehet egy erősebb ellenfél megbüntet a hibákat. Maximalista vagyok, megint volt lehetőség 5-6 gólt lőni, de ezt nem hoztuk, elkényelmesedtünk. (www.pfla.hu)

Tomiszlav Szivics (Paks): – A meccs előtt határozott elképzelésem volt az összecsapásról, és, ahogy már sokszor, most is jól kezdtünk. Megszereztük a vezetést, majd gólokat(!) ajándékoztunk(!) az ellenfelünknek. Elkéstünk a blokkokkal, nem figyeltünk oda, ilyen hibákat nem szabad véteni. A második játékrészben ugyanez, a harmadik PAFC-gól után még felálltunk, mi is betaláltunk, majd megint kaptunk egyet… Szeretnék már egy olyan meccset játszani, ahol nekünk ajándékoznak, mi ezt minden héten elkövetjük, erről komolyan beszélgetnünk kell a jövő héten. Ha vezető gólt szerzel idegenben, annak erőt és motivációt kell adni, nem pedig a hazai csapatot kell felpörgetnie… Gratulálok a Puskás Akadémiának a győzelemhez. (www.paksifc.hu)

NB I: Emberhátrányban nyert rangadót a DVSC, pontokat hullajtott a Fehérvár – eredmények