DVSC – DVTK 2-1 (Szécsi 9., Tőzsér 65. – büntetőből, ill. Márkvárt 47.) – piros lap: Varga (DVSC, 61.)

A kezdés után korán előnybe kerülhetett volna DVTK a keleti rangadón, hiszen a diósgyőriek egymás után két veszélyes helyzetet dolgoztak ki: előbb Shestakov száguldott el a jobb oldalon és a középre adását Prosser lőtte kapura, ám Nagy védeni tudott. Alig fél perccel később Rui Pedro próbálkozását hárította a Loki kapusa.

Ami az egyik oldalon kimaradt, a másik oldalon bement: a 9. percben Szatmári passzolt Szécsihez, szembefordult a kapuval, majd továbbított Vargának és a leheletfinom mozdulattal hozta helyzetbe Szécsit, aki nem hibázott, Danilovic mellett a hálóba passzolt (1-0).

Szécsi és Varga pazar összjátéka hozta a Loki vezetését

Hiába támadta végig az első perceket a Diósgyőr, az első debreceni helyzet góllal végződött. Itt nézheti élőben a találkozót: http://bit.ly/2BpoJqu

Közzétette: M4Sport – 2019. október 19., szombat

A 32. percben kis híján egyenlíthetett volna a DVTK: Kinyik eladott labdájára Ivanovski csapott le, aki Márkvárthoz passzolt, lövését bravúrral hárította Nagy. A félidő hajrájához közeledve még Varga 18 méterről leadott lövése okozott némi veszélyt a vendégek kapujára, de célt tévesztett.

A szünet után rögtön egyenlített a DVTK: Prosser laposan elvégzett szöglete után Márkvárt lövése pattant meg egy játékoson, ami becsapta Nagy Sándort, így a labda a bal alsóban kötött ki (1-1).

Egy megpattanó lövéssel egyenlített a DVTK

Egy begyakorolt szögletvariáció után, rögtön a második félidő elején sikerült egyenlítenie a Diósgyőrnek Debrecenben. A találkozót itt nézheti élőben: http://bit.ly/2BpoJqu

Közzétette: M4Sport – 2019. október 19., szombat

Az egyenlítés után a 61. percben emberelőnybe kerültek a vendégek: Brkovic rántotta le Tőzsért, amiért a Varga reklamált, Bogár játékvezető sárga lapot adott neki, majd a hazaiak középpályása addig-addig szövegelt, míg nem a spori felmutatta neki a pirosat.

És bár úgy tűnt nehéz utolsó félóra elé néz a DVSC, nem úgy lett: Iszlai rántotta le Szatmárit, a vendégek játékosa sárgát kapott, a hazaiak pedig büntetőhöz jutottak, melyet Tőzsér magabiztosan értékesített (2-1).

A 69. percben még Szatmári fejelt a diósgyőri kapuba, azonban a bíró érvénytelenítette a találatot. Az emberelőnyben játszó DVTK próbálkozott az egyenlítéssel, ám nem tudta kihasználni a kínálkozó lehetőségét, így a DVSC 2-1-re megnyerte a keleti rangadót.

Emberhátrányban is előnyben a Debrecen

Tőzsér 11-ese után ismét előnyben a Debrecen a Diósgyőr ellen. Ugyanakor a vendégek emeberelőnyben játszanak.Izgalmas hajrá várható!

Közzétette: M4Sport – 2019. október 19., szombat

Mezőkövesd – MOL Fehérvár FC 0-0

Lendületes, jó játékot hozott a mérkőzés első tizenöt perce, de helyzetekig egyik csapat sem jutott – eleinte jobbára a fehérváriak akarata érvényesült. Az első komolyabb helyzetre a 26. percig kellett várni, egy jobb oldali szöglet után Musliu maradt egyedül, 10 méterről fejelhetett, de Szappanos védeni tudott. A félidő felét átugorva előbb Elek 30 méteres lövése, majd a 32. percben Rus távolról leadott lökete ment el kevéssel a kövesdi kapu mellett.

Az első játékrész hajrájához közeledve a Mezőkövesd átvette az irányítást, és a 37. percben könnyen megszerezhette volna a vezetést: egy lecsorgó labda után Pekár vette célba a rövid sarkot, de Kovácsik Ádám résen volt és szögletre ütötte a labdát, és mivel több helyzet nem volt, így 0-0-val mentek pihenni a felek.

Fordulás után Kovács távoli lövése jelentett némi veszélyt a kövesdi kapura, ahogy a másik oldalon Pekár 28 méteres lökete ment el a jobb kapufa mellett. Egy óra elteltével mezőnyjáték folyt és a csapatok ügyeltek arra, hogy egyikük se kerüljön helyzetbe, ami meglátszódott a meccs képén is.

A mérkőzés hajrájához közeledve a helyzetek helyett a sárga lapok voltak előtérben, valamint a Mezőkövesd támadott elvétve, de gól nem született, így maradt a 0-0-s döntetlen az első és a második helyezett összecsapásán.

Kaposvár – Kisvárda 0-2 (Lucas 34., Gosztonyi 87.)

Megbízott vezetőedzővel vágott neki a mérkőzésnek a Kisvárda, miután a menesztett Miriuta László helyére Kocsis János került kinevezésre december végéig.

A találkozón rögtön magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat, a Kaposvár a hazai pálya ellenére is a Nagy Richárd és Csiki főszereplésével megszervezett kontrajátékra támaszkodott. A 34. percben a Várda jutott vezetéshez: egy szöglet utáni lepattanót vágott 20 méterről a kapuba Lucas (0-1). A látottakkal elégedetlen Waltner Róbert azonnal elküldte melegíteni Jakimivet, aki még a szünet előtt beállt Nagy János helyére.

A második félidőben kissé visszább vett az iramból a Kisvárda, de a Kaposvár sem tudott igazán komoly nyomást gyakorolni ellenfele kapujára. A játékot nagyot lendített Gosztonyi 68. percben történő beállása, sőt a magyar támadó ismét nyerőembernek bizonyult: egy kontra végén Grozav hozta helyzetbe, Gosztonyi pedig nem hibázott ziccerben (0-2).

ZTE – Honvéd 0-1 (Lanzafame 77.)

A kezdés után a ZTE veszélyeztetett, Stieber beadása után Bobál Gergely fejesét Tujvel ütötte fölé. A zalaegerszegi helyzet után a Honvéd előtt is adódott lehetőség, Radó kapott egy jó kiugratást a védők között, ám a hosszan szöktetett labdára kiért Tujvel. A félidő felét átlépve mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, ám gól nem született, így 0-0-al vonultak pihenni a felek.

A fordulás után a vendégek próbálkoztak elsőként, Gazdag bal alsóba tartó lövését Demjén fogta, majd a 63. percben Aliji beadása után Lanzafame fejelt mellé. Két perccel később a kispestiek jutottak büntetőhöz, azonban Lanzafame tizijét Demjét megfogta.

A második játékrész hajrájában a Honvéd nyomott, majd a 77. percben megszerezte a vezetést: Batik jobb oldali beadása után Lanzafame fejjel volt eredményes. A hazaiak a kapott gól után kissé beszorultak, mi több a 90. percben Moutari eldönthette volna végleg a találkozót, azonban Demjén védeni tudott.

Puskás Akadémia – Paks 4-2 (Vanecek 21., Urblik 27., Gyurcsó 50., 76. ill. Könyves 19., Papp 59.) – piros lap: Fejes (Paks, 75.)

Óvatosan kezdték a mérkőzést a felek, de az első félidő közepére felpörögtek az események: egy szép szóló után, Meissnert kétszer is átjátszva szerzett gólt Könyves a 19. percben (0-1), ám 2 perccel később egy gyors Gyurcsó-Knezevic-Vanecek összjáték után a cseh csatár tudott kiegyenlíteni (1-1). A 27. percben Urblik kényszerítőzött Szolnokival, majd fordította meg az állást (2-1), így a Paks vonult hátrányban az öltözőbe.

A szünetet követően gyorsan növelni tudta előnyét a Puskás: Knezevic lövését ugyan még védte Holczer, a kipattanót azonban Gyurcsó a kapuba vágta (3-1).

Bár a középpályáról előrehúzódó Papp a védőket, és Hegedűst is meglepő távoli góljával (3-2) még meccsben tudott maradni a Paks, Fejes második sárgája, és Gyurcsó rövid felső sarokba tekert szabadrúgásgólja megpecsételte a tolnaiak sorsát.

Rebrov: “4-3? Nem probléma, majd kielemezzük” – ezt tartja a legfontosabbnak