Nekem szinte minden meccs derbi, persze az Újpest elleni kiemelten fontos a klubnak, a szurkolóknak, a játékosoknak. Nem gondolkodom azon, hogy nyerünk vagy veszítünk. A felkészülésre koncentrálok, és mindent megadok a játékosaimnak, hogy megfelelően összpontosítsanak és motiváltak legyenek. A labdarúgás egy játék, minden megtörténhet, viszont a mérkőzés után meg kell kérdeznünk önmagunktól, hogy mindent megtettünk-e a győzelemért. Számomra ez a legfontosabb, nem az eredmény miatt aggódni – kezdte a negyedik derbijére készülő Szergej Rebrov az M4 Sport Játékoskijáró című műsorában.

Sajnos nem kezdték jól a szezont, de az elmúlt meccseken gyűjtöttek néhány pontot, két nagyon fontos győzelmet bezsebeltek, ami lényeges volt számukra. Igazoltak néhány csatárt, akik gólokkal segítik a csapatot és élénkebbek a támadásokban is.

Az ukrán tréner a következőkben kitért az Újpest támadójára, Feczesin Róbertre és a lila-fehérek játékára is.

Elemeztük Feczesin játékát, de persze ez nemcsak egy játékosról szól. Az összes labdarúgóról adunk információt. Innentől pedig az a legfontosabb, hogy a játékosaink megértsék és használják is azokat a pályán.

“Ha Dénes talál be, úgy is jó…”

Tokmac Nguennek nem kell bemutatni a derbiket, hiszen az elmúlt idényben kétszer is pályára lépett az Újpest ellen. A szélső a derbik hangulatáról ejtett szót.

Amire határozottan emlékszem, az a rengeteg ember. Sokan eljöttek, amikor itthon játszottunk. Franck Bolinak, aki nemrég csatlakozott a csapathoz, beszéltem az ilyesfajta mérkőzésekről. Jó meccs elébe nézünk. Ez egy nagyon különleges összecsapás a klubnak, a szurkolóknak és nekünk, játékosoknak is. Élvezni kell az ilyen pillanatokat, én például ilyen mérkőzések miatt és ilyen csapatok ellen szeretek futballozni – árulta el a 25 éves norvég szélső, aki jó formában van, hiszen a szezonban eddig két gólt lőtt. A derbin azonban nincs elvárása magával szemben, csak az lebeg a szeme előtt, győzzön a csapata.

Az Újpest legyőzte a fehérváriakat, amely nagyon erős ellenfél. Szóval nehéz mérkőzésre számítok, de ha tudjuk hozni a legjobbunkat, akkor győzhetünk.

Ezen a mérkőzésen csak egy számít, hogy nyerjünk, teljesen mindegy, hogy ki lövi a gólt, ha a kapusunk, Dénes talál be, úgy is jó.

Rebrov hozzátette, az Újpest trénere, Nebojsa Vignjevic nagyon jó munkát végez a lila-fehéreknél, amelynek azonban a helyzetkihasználással sokszor meggyűlik a baja.

Intenzív, erős támadójátékot játszanak és jól megtartják a labdákat. Néha nincs elég kvalitás az előre játékban, a helyzetek megvannak, amit sokszor nem használnak ki. De azt gondolom, jól csinálja a dolgát és sok sikert kívánok neki és a csapatának.

Riporteri kérdésre válaszolva Rebrov elárulta, bármilyen eredményű győzelemnek örülne szombaton, még egy sok kapott gólossal is kiegyezne.

Minden gólnak, amivel nyerünk, nagyon örülök. 4-3? Az nem probléma, majd kielemezzük utána. Az biztos, hogy nekem és a szurkolóknak is nagyon fontos az eredmény ezen a mérkőzésen – tette hozzá mosolyogva.