Újpest–MOL Fehérvár FC 1-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Michael Oenning (Újpest): – Nagyon kellett ez a győzelem, amely szerintem jogos volt, mert végig szervezetten fociztunk és emberhátrányban is sikerült gólt szereznünk. Ez a negyedik mérkőzés, amikor piros lapot kaptunk, de ez az első, amelyet ennek ellenére sikerült megnyernünk. Jó jel, hogy két egymás utáni bajnokit lehoztunk kapott gól nélkül. Eddig a Gyirmót mérkőzést leszámítva egyik meccsen sem játszottunk rosszul, de a győzelem eddig hiányzott, ma este ez is összejött. (molfehervarfc.hu)

Szabics Imre (Vidi): – A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy a sebzett bokszoló nagyon veszélyes, nagyon nagyot tud ütni, sajnos a félelem beigazolódott és egy halott csapatot sikerült újraélesztenünk. Borzalmasan gyalázatos teljesítményt nyújtottunk, de elsősegélynyújtásnak tökéletes volt ez a teljesítmény. Ez már a harmadik mérkőzésünk ebben a szezonban, hogy huzamosabb időt tudunk emberelőnyben játszani, emiatt a játékosokon extra nagy volt a nyomás, pláne abban a tekintetben, hogy a tabella utolsó helyezettjével játszottunk. Egyre nagyobb lett a nyomás rajtunk, a félidőben átbeszéltük, hogy egyedül a kontrákra kell majd figyelnünk. Sajnos nem tudtuk azt az egyetlen egy csatárt kontrollálni, a szünet után rögtön háromszor hatalmas helyzete volt az Újpestnek és emiatt borzasztóan elbizonytalanodott a csapat. Nem volt jó a passzjátékunk, nem tudtuk elég gyorsan járatni a labdát és azáltal, hogy a múlt héten nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, értetlenül állok a mai produkció előtt. El kell azon gondolkodni, hogy lehet ez a teljesítmény a realitás. Lehet, hogy nem vagyunk többre hivatottak, nem tudjuk áttörni azt a gátat, hogy a középszerűségből át tudjuk billenteni a teljesítményünket a pozitív irányba. Ez múlt héten ugyan megtörtént, de nem tudtuk ma továbbvinni. Lehet, hogy ennyi van a csapatban. Nagyon korai még retorziókról beszélni, újra meg kell néznem a mérkőzésen. Nagyon bosszant, hogy egy ilyen múlt heti teljesítmény után nem tudtuk újra megszerezni a három pontot és nem zárkóztunk fel az élbolyhoz, ez nagyon bánt, hatalmas lehetőséget szalasztottunk el. Ahogyan a mérkőzés előtti interjúban, úgy a játékosoknak is említettem, hogy a sebzett vad borzalmasan veszélyes tud lenni és az Újpest kerete sokkal többre hivatott, ezzel tisztában van mindenki. Úgy néz ki, hogy ezt többen mégsem vették komolyan és ez vezetett a mai kudarchoz. A szezon kezdete előtt elmondtuk, hogy nem vagyunk esélyesek a bajnoki címre, de most át kell gondolni azt is, hogy reális lehet-e a második hely megszerzése.

Zalaegerszegi TE FC–Gyirmót FC Győr 2-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Waltner Róbert (ZTE): – Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, uraltuk a játékot, két szép gólt is sikerült szereznünk. Skribek előkészítése után, akár le is zárhattuk volna a mérkőzést, hisz addig talán lehetősége sem volt a Gyirmótnak. Tudtuk, hogy nagyon jók a rögzített szituációkból, amiből a legrosszabbkor kaptuk a szépítő találatot. A második félidőben jobbára védekeznünk kellett, de ezt jól csináltuk, egy csapatként küzdöttünk, hogy megtartsuk az eredményt. Emellett, két nagy lehetőségünk is volt a második játékrészben, így azt gondolom, hogy a játék képe alapján megérdemelten győztünk, több helyzetet alakítottunk ki. Tanulni is kell ebből a mérkőzésből, viszont a csapatot dicséret illeti, mert az utolsó három mérkőzésünket megnyertük. Azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk, de megelégedni nem fogunk és szeretnénk ezen az úton továbbmenni! (ztefc.hu)

Csertői Aurél (Gyirmót): – Nem kezdtük jól a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye. Az elején kaptunk egy gólt, utána még egyet. Az első félidőben egyértelműen jobban játszott a Zete, akár el is dönthette volna a meccset. A játékrész végén szereztünk egy gólt, ami visszahozta a reményt, és a másodikban is voltak lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. Egy ilyen első félidei produkció után nem érdemeltünk volna pontot sem. (ztefc.hu)

Paksi FC–Kisvárda 2-2

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Bognár György (Paks): – Hiányérzetem van, az első félidőben voltak tiszta helyzeteink, amikből még gólokat szerezhettünk volna. Szerintem ott 2-3 gólra elhúzhattunk volna, a második félidő pedig sokkal kiegyenlítettebb lett. A végén mindent egy lapra tettünk fel, ott bizony a Kisvárdának volt nagy lehetősége. Nem találták meg az ellenszert, végig ugyanazzal próbálkoztak, labdaszerzés után első szándékból indítgattak, főleg a jobboldalon Navrátillal próbálkoztak, ez párszor sikerült is, de alapjában véve a mérkőzés képe alapján a 2-2 igazságos. Benne van a fociban, hogy kihagyjuk a helyzeteket, de legalább vannak helyzeteink, volt esemény, lehetett szórakozni ezen a meccsen is, és ha a nézők jól szórakoznak, akkor mi már elégedettek vagyunk. De azért néha nyerhetnénk is. (M4 Sport)

Joao Janeiro (Kisvárda): – Az első 10-15 percben már 3-0-ra is vezethettünk volna, utána a Paksnak voltak helyzetei, meg is fordították a mérkőzést, a második félidőben pedig úgy érzem, hogy végig mi domináltunk, megérdemeltük volna a győzelmet. Ha kell, akkor minden meccs után el fogom mondani, mennyire büszke vagyok a játékosaimra, amit napról napra tesznek az emberfeletti, boldog vagyok, hogy az edzőjük lehetek. A tabella hűen tükrözi a befektetett munkát. Minden edzésen a legjobbra törekszünk és nagyon büszkéne kell lennünk, hogy egy ilyen kisváros csapata tíz forduló után az első helyen áll. Mondom ezt úgy, hogy több csapat még nem játszott, de 9-szer mi voltunk a tabella elején. Napról napra dolgozunk, mindent megteszünk, hogy ez így maradjon, próbáljuk mindig a legjobbunkat nyújtani. A mai mérkőzésen is az volt a filozófiánk, hogy nyerjünk. Megtehettük volna azt, hogy visszaállunk, húzzuk az időt, de megpróbáltunk ezúttal is három pontot szerezni. (M4 Sport)

Két hónap után távozott a ZTE egygólos támadója, korábbi Magyar Kupa-győztes edző is segíti Feczkó munkáját Nyíregyházán – hazai átigazolási hírek