I. félidő:

Már a 3. percben vezetést szerzett a ZTE, amely alighanem komoly löketet kapott attól, hogy a múlt héten legyőzte a címvédő Ferencvárost, ráadásul idegenben. Ezúttal is a remek formában lévő Koszta villant, aki Skribek jobb oldali beadását fejelte a hálóba közelről (1-0).

A Gyirmót nehezen kapcsolt a megfelelő sebességbe (egy kisebb Varga-lehetőség volt az első helyzetük a 13. percben), miközben a hazaiak sokkal veszélyesebben futballoztak. Halilovic a kapufát is eltalálta, de az igen aktív Skribek és Koszta is okozott meleg pillanatokat a vendégkapunál.

A 35. percben pedig jött a második zalai gól: Skribek most egy szabadrúgást adott be jobbról és embert is talált megint, Serafimov fejelt 7 méterről a bal alsó sarokba (2-0). A 40. percben aztán Koszta zárhatta volna le végleg a meccset, de Skribek önzetlen passza után, 14 méterről nem találta el az üresen tátongó kaput.

És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Gyirmót talált egy szépítő gólt. A 45. percben Egy balról elvégzett Nagy Patrik-szabadrúgásnál Demjén a labda mellé ütött, Szegi pedig közelről a hálóba kotort (2-1).

II. félidő:

A fordulás után rákapcsolt a vérszemet kapott Gyirmót és kétszer is közel állt az egyenlítéshez. Halilovic távoli lövése sem volt aztán veszélytelen, majd Demjénnek kellett védenie a 67. percben Zeke távoli löketénél. Egy percre rár viszont a hazai kapus újabb hibája megint majdnem gólt eredményezett, Simon fejjel előzte meg a hálóőrt egy beadásnál, de a kapufa mentett.

A hajrában Kálnoki-Kisnek kellett mentenie a kapu torkában, majd a 88. percben, már a másik oldalon Spoljaric hagyott ki 15 méterről meccslabdát. A 92. percben Medgyes lábában volt még benne a 2-2, de blokkolta a lövését Serafimov.

Végül maradt az egygólos ZTE-siker, Waltner Róbert csapata zsinórban harmadik győzelmével fellépett az NB I-es tabella negyedik helyére.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

ZTE – Gyirmót 2-1 (Koszta 3., Serafimov 35., ill. Szegi 45.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Halilovic (Zimonyi, 93.), Spoljaric, Sankovic – Skribek (Tajti, 82.), Koszta, Meshack (Babati, 61.)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Széles, Zeke – Vass – Radics (Csonka, 80.), Hajdú – Nagy P. (Hasani, 62.) – Simon, Varga B.