A sereghajtó és nyeretlen Újpest a Budapest Honvéd elleni fontos győzelem után lévő Újpestet fogadta a pénteki játéknap harmadik mérkőzésén.

I. félidő

Rémálomszerűen indult a hazaiak számára a találkozó, a 13. percben ugyanis Pauljevic lépett rá elkésve, nagyon csúnyán Nego bokájára, akit aztán ápolni is kellett – Andó-Szabó először csak sárga lapot adott az újpesti védőnek, majd videóbírózás után felmutatta a pirosat.

Az emberelőnyben játszó Vidi azonban nem igazán találta a fogást a hazaiakon, kevés kreativitás volt a vendégek játékában, így a mezőnyfölénnyel nem párosultak a helyzetek. Egy nagy védést végül csak be kellett mutatnia Banainak még a szünet előtt, a 44. percben Makarenko bal oldali beadása megtalálta középen Funshót, aki 11 méterről lőtt, a hazai kapus azonban bravúrral védte a léc alá tartó kísérletet.

II. félidő

A második félidőt zavarodottan kezdte a Vidi, négy percen belül kétszer is nagyon veszélyesen megindult a kapu felé Beridze, ám előbb Fiola érte be és állította meg, majd Rus a 16-oson belül érvényesítette fizikai erejét a grúzzal szemben. Az 50. percben aztán nagy meglepetésre megszerezte a vezetést az Újpest: egy előrevágott labdát Musliu nagyon röviden fejelt haza, lecsapott rá Csongvai, aki kicselezte Kovácsot és az üres kapuba gurított, 1-0.

Szabics Imre ezt követően pályára küldte Nikolicsot, Jallow-t és Dárdait is, de az ő érkezésükkel sem lett veszélyesebb a fehérváriak támadójátéka. A színvonal finoman szólva sem verdeste az eget, az újpestiek szinte csak a védekezésre koncentráltak, a Vidi pedig csak szenvedett támadásban, rengeteg pontatlan passz és kilátástalanság jellemezte a játékát.

Makarenko lövését is csak jóindulattal lehetett feljegyezni a 83. percben, hiszen a próbálkozása 17 méterről jócskán mellément, miután Banai éppen hozzá bokszolta ki a labdát.

Hiába a 80 percnyi emberelőny, nem hogy a győzelem, de még az egy pont sem jött össze a Vidinek, így hatalmas meglepetésre vereséget szenvedett az Újpest ellen, amelynek ez volt a szezonbeli első győzelme.

NB I, 10. forduló

Újpest FC–MOL Fehérvár FC 1-0 (Csongvai 50.)

Kiállítva: Pauljevic (13.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Kastrati, Koutroumpis, Antonov – Mitrovic, Mack – Beridze (Croizet, 70.), Csongvai, Katona (Stieber, 75.) – Kone (Diaby, 18.).

Vidi: Kovács D. – Fiola (Dárdai, 71.), Rus, Musliu, Stopira (Heister, 78.) – Bamgboye, Nego, Makarenko, Petrjak (Kovács I., 46.) – Zivzivadze (Nikolics, 61.), Kodro (Jallow, 71.).