MOL Fehérvár FC-MTK Budapest 2-1

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC):Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan elterveztük, domináltuk a találkozót, helyzeteket alakítottunk ki, ezeket azonban nem tudtuk ekkor értékesíteni. Az MTK ebben a játékrészben két helyzetet alakított ki, ebből a másodikat ki is használták. Ennek a hatását még a második játékrész első 10-15 percében is éreztük, de biztos voltam benne, hogy megfordítjuk a mérkőzést, mert hátrányban is éreztem a pozitív energiákat az egész stadionban. Igazi csapatépítő heteken vagyunk túl, hiszen múlt héten emberhátrányban tudtunk fordítani, most pedig az ellenfél vezetése után gyűjtöttük be a három pontot. Örülök, hogy Kenan Kodro ilyen jól tudott bemutatkozni, gratulálok neki a gólokhoz. Ma este lehet ünnepelni és örülni a győzelemnek, a válogatott játékosainknak sok sikert is kívántam, de utána készülünk tovább az előttünk álló feladatokra, valamint a pénteki, lengyelországi gálamérkőzésre. (molfehervarfc.hu)

Giovanni Costantino (MTK Budapest): Csalódott vagyok, hiszen vezettünk és így kaptunk ki a mérkőzés végén. A csapat jól játszott, nem érheti szó a ház elejét. A Vidi az egyik legnagyobb klub Magyarországon, más céljaik vannak, mint nekünk. Szeretnénk szép futballt játszani és a fiatalokat építgetni, és nekik minél több játéklehetőséget adni. A Vidinek jobbak a pénzügyi lehetőségei, viszont azt a szívet és küzdeni akarást, amit ma mutattunk a pályán, nem lehet megvásárolni, és ezért büszke lehetek a csapatra. (M4 Sport)

Ferencváros-DVSC 4-2

Peter Stöger (Ferencváros):Nem volt egyszerű dolgunk. Eleinte sok helyzetünk volt, hogy megszerezzük a vezetést, azonban sajnos túl könnyű gólt engedtünk az ellenfélnek a meccs elején. A csapat munkájával elégedett vagyok, a végére kijött, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Túl sok helyzet maradt ki, lőhettünk volna több gólt. A kihagyott helyzetek miatt abszolút nem vagyok bosszús, hiszen a legfontosabb, hogy kidolgozzuk a lehetőségeinket, az csak a saját dolgunkat könnyíti meg, ha minél többet értékesítünk is közülük. Ez ráadásul az edző egészségének is jobbat tesz. Amivel nem vagyok megelégedve a mai meccs kapcsán, az a tizenhatoson belüli védekezésünk. Túl könnyű labdákat engedünk az ellenfélnek, illetve a pontrúgások elleni védekezésünk sem az, amit én elvárok, sőt, az egy az egy elleni védekezésben is jobb teljesítményt szeretnék látni. Tisztában vagyunk a hiányosságokkal, dolgozunk rajtuk.

Újságírói kérdésre válaszolva leszögezte: nem tervez további erősítéseket, változtatásokat a keretben, emellett arról is beszélt, mi hangzik el egy-egy mérkőzés után és mi alapján dől el, kik végzik el a tizenegyeseket.

Alapvetően a kupaktanács során hasonló dolgok hangzanak el, mint amikről én a sajtótájékoztatón beszélek, átbeszéljük, hogy mi történt a mérkőzésen, mi az, amin javítani szeretnénk, illetve ezúttal sok szerencsét kívántunk azoknak, akik a jövő héttől a válogatottakban szerepelnek. Ami a büntetőket illeti: szerencsére sok tizenegyest tudunk rúgni, ami azt jelenti, hogy jól dolgozunk a büntetőterületen belül. Minden mérkőzés előtt megvan, hogy kik lőnek tizenegyest, ezúttal Ryan Mmaee és Ihor Haratin volt kijelölve. Talán túl jó a viszony a játékosok között, ezért valószínűleg úgy döntöttek, hogy átengedik a második lehetőséget Tokmacnak, hogy ő is gólt szerezhessen, de ez nem biztos, hogy jó döntés volt. A későbbiekben szívesen kijelölnék pár tizenegyesrúgót a szakmai stábból is, csak mi sajnos nem mehetünk fel a pályára. (fradi.hu)

Toldi Gábor (DVSC):Már a mérkőzés előtt is tudni lehetett, hogy 100 százalékosan kell koncentrálni, mert az FTC végig nyomást helyez az ellenfélre. Ez nem sikerült végig sajnos. ennek ellenére meg tudtuk szerezni a vezetést, azonban a második félidőben eldőlt a meccs. Ez a realitás, van hová fejlődni. (dvsc.hu)

Kisvárda-Mezőkövesd 2-0

Joao Janeiro (Kisvárda):Nagyon nehéz mérkőzés volt a mai, de ezt előre tudtuk, hogy így lesz. A Mezőkövesd egy nagyon erős csapat. Nagyon érdekes struktúrában futballoznak, ami ellen nehéz játszani, ugyanakkor örülök annak, hogy sikerült megoldanunk. Minden elismerésem ellenfelünknek, mert végig nagyon keményen küzdöttek. Örülök, hogy sikerült kapott gólok nélkül lehoznunk a mérkőzést. (kisvardafc.hu)

Pintér Attila (Mezőkövesd):Először is gratulálok a Kisvárdának a győzelemhez, jó sorozatban vannak. Azt gondolom, hogy mindkét csapat tette a dolgát az első félidőben, nem nagyon voltak komoly gólhelyzetek. Sajnos óvodás gólt kaptunk az első játékrészben, ha ilyen gólt kapunk, nem fogunk tudni nyerni. Az ellenfél úgy szerzett két gólt, hogy kevés nagy helyzetük adódott, míg nekünk ott voltak a helyzetek, pl. Jurina közeli ziccere. 2-0-s állasnál volt egy olyan 11-es gyanús szituáció is, amit a múlt héten befújtak, most azonban nem, a büntetővel visszajöhettünk volna a meccsbe. Azt elmondhatom, hogy a játékosok mindent megtettek a mérkőzésen, egymás szemébe tudunk nézni, de azt gondolom akkor sem sikerült volna gólt rúgnunk, ha reggelig játszunk. (kisvardafc.hu)

Waltner: “Szégyellem magam”; Horváth: “Egy pillanatra sem voltam nyugodt” – így látták az edzők