Az előző fordulóban Szabics Imre irányításával az első győzelmét megszerző MOL Fehérvár FC kezdte aktívabban a találkozót, Nikolics révén már a 10. percben bevette Mijatovic kapuját – lesről. Jöhetett volna az érvényes gól is, ám Petrjak beadása után Dárdai nem tudta elfejelni a labdát Mijatovic mellett.

A 41. percben közel állt a vezetés megszerzéséhez az MTK, ám Grozav 19 méterről a kapufát találta telibe. Négy perccel később már betalált a román támadó, Weir mintaszerű beadása után védőjét megelőzve fejelt a kapu bal oldalába, megszerezve ezzel szezonbeli harmadik gólját.

A fordulás után az 57. percben Weir átadásából Miovski 18 méteres próbálkozását védte Kovácsik. A 72. percben egy véleményes büntetővel egyenlített a Fehérvár: Kovács indítása után Heister tört be az ötösön belülre, Varju eltalálta a labdát, a német védő átesett a lábán. Pintér játékvezető büntetőpontra mutatott,

ám a visszajátszások szerint először a labdához ért az MTK játékosa.

A megítélt büntetőt a csereként beállt Kodro értékesítette, majd a 79. percben megszerezte önmaga és csapata második gólját. A fővárosi kék-fehérek a hajrában mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítés érdekében, az eredmény már nem változott, 2-1-re nyert a MOL Fehérvár FC.

OTP Bank Liga, 5. forduló

MOL Fehérvár FC-MTK Budapest 2-1 (Kodro 72. – 11-esből, 79., ill. Grozav 46.)

A meccs minden fontos pillanata itt!

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Kojnok (Lüftner – a félidőben), Musliu, Rus, Heister – Petrjak (Jallow 88.), Makarenko, Szendrei, Dárdai (Kovács I. 62.) – Zivzivadze (Szabó L. 80.), Nikolics (Kodro 62.)

MTK Budapest: Mijatovic – Varju (Kocsis 84.), Perkovic, Nagy Zs., Nagy B. (Balázs B. 66.) – Weir, Ramadani, Palincsár (Haraszti 84.) – Grozav (Vancsa 77.), Miovski, Dimitrov (Kata 66.)

Vidi: Az egyik bukdácsoló román csapat vinné a “száműzött” játékost – sajtóhír