Rosszul kezdte az idényt a román élvonalban szereplő Universitatea Craiova, amely hat forduló elteltével csak a hetedik helyen áll a tabellán. A román ProSport értesülései szerint Laurentiu Reghecampf vezetőedző ezért szeretné megerősíteni a csapatát, és kinézte magának a MOL Fehérvár FC 25 éves marokkói származású francia középpályását, Lyes Houirt.

A románok úgy tudják, az előző kiírásban harmadik helyen végző Universitatea Craiova érdeklődik Houri iránt, mivel a csapat edzője úgy véli, a francia játékos pluszt hozhat a középpályára, ezért közölte Mihai Rotaru klubtulajdonossal, szeretné megszerezni a Vidi légiósát.

Houri helyzete július végén bizonytalanná vált, miután sajtóhírek szerint MOL Fehérvár NB III-as gárdájához száműzte őt, ahol már pályára lépett a Mosonmagyaróvár elleni bajnokin. A mögöttünk hagyott idényben 32 meccsen négy gól és hét gólpassz fűződött a nevéhez.

Houri pályafutása során már megfordult Romániában, 2018 nyarán az FC Viitorul szerződtette, a konstancaiak színeiben megnyerte a Román Kupát és Román Szuperkupát is elhódította.

A volt Vidi-edző csapatához igazolhat a Fradi korábbi bajnoka – magyar csapattársa is lehet