Az egyaránt egy vereséggel rendelkező Kisvárda és Mezőkövesd játsszotta a szombati játéknap első mérkőzését – a borsodiaknak ez volt a 200. NB I-es mérkőzésük a történelmük során.

1. félidő

A Kisvárda kezdett aktívabban, a 9. percben Bumba fordult kapura 10 méterről, de lövésébe bele tudott lépni Kocsis. Ezt követően rengeteg kis szabálytalanság volt látható, aminek következtében sokat állt a játék és nem igazán forogtak veszélyben a kapuk.

A valamelyest támadóbban játszó hazaiak aztán a 34. percben megszerrezték a vezetést: a felszabadítani igyekvő Kocsis elől piszkálta el a labdát Bumba a 16-osnál, a román játékos becsúszva próbált lőni, de Piscitelli elkotorta a játékszert előle, érkezett azonban Mesanovic és az üres kapu közepébe gurított, 1-0. Négy perccel később kis híján ott volt a második hazai találat: Hei erősen középre lőtt labdáját szelídítette meg Mesanovic háttal a kapunak, majd kapura fordult és lőtt 5 méterről, de nem helyezte szélre, így Piscitelli védeni tudott.

2. félidő

A fordulás után is a Kisvárdáé volt az első momentum, a 49. percben Prengától kapott egy remek hosszú indítást Zlicic, de még a lövése előtt Kocsis szögletre mentett. Öt minutummal később emberhátrányba került a Kisvárda, miután a videóbírózást követően a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Hei becsúszása sérülésveszélyes volt Martinez ellen.

Ez azonban nem vetette vissza a hazaiakat, a 65. percben Bumba passza után Navrátil 9 méterről Piscitelli felett a kapuba emelt, 2-0. Ezt követően a kövesdiek előtt is adódtak lehetőségek a szépítésre, a legnagyobb ziccer Jurina előtt adódott, aki 3 méterről, szinte az üres kapura fölé lőtt, miután Dombóról kipattant Calcan lövése.

A hajrában végül magabiztosan őrizte meg előnyét emberhátrányban is, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

NB I, 5. forduló

Kisvárda-Mezőkövesd 2-0 (Mesanovic 34., Navrátil 65.) Kiállítva: Hei (55.)

Kisvárda: Dombó – Hei, Prenga, Cirkovic, Leoni – Karabeljov (Lucas, 92.), Melnyk – Navrátil (Czérna 86.), Bumba (Gosztonyi, 92.), Zlicic (Simovic, 59.) – Mesanovic.(Ötvös, 86.)

Mezőkövesd: Piscitelli – Farkas, Katanec, Kocsis, H. Martinez – Karnitski (Calcan, 46.), Chrien (Derekas, 71.), Cseri (Madarász, 78.) – Besirovic, Jurina, Vutov (Drazic, 46.).

NB I: Villámrajt és sima Honvéd-siker a ZTE ellen a forduló nyitómeccsén