DVSC – Paksi FC 1-1

Beszámoló itt!

Joan Carrillo (DVSC):Kemény, nehéz mérkőzés volt mindkét gárda számára. A Paksnak az első félidőben több helyzete volt, a szünet után már jobban kontrolláltuk a találkozót. Örülök a játékosaink hozzáállásának, egy nagyon támadó együttes ellen vették fel a harcot. Köszönöm a szurkolóinknak a biztatást, remek volt az atmoszféra a stadionban. (dvsc.hu)

Bognár György (Paks):Ezt a mérkőzést már az első félidőben eldönthettük volna, hiszen több tiszta helyzetet dolgoztunk ki, mint a hazaiak. Sőt, az egész összecsapáson mi támadtunk és kezdeményeztünk sokkal többet, mint a Debrecen, ezt a mezőnyfölényt gólokra válthattuk volna. A szünetben is azt kértem a srácoktól, hogy jobban használjuk ki a lehetőségeinket, valamint próbáljuk meg a második játékrész első negyedóráját megpörgetni, és eldönteni a találkozót. Sajnos az átütőerő hiányzott, és részünkről is kicsit brusztosra sikeredett a vége. Ellenfelünk koncentrált volt, így összességében jó iramú mérkőzés kerekedett, a nézőket sajnálom, mivel kevés gól született. A végén, az utolsó öt percben ugyan a DVSC is veszélyeztetett, de összességében reális 1-1-es végeredmény született. Persze bosszantó, hogy sok helyzetért megdolgoztunk, amik aztán kimaradtak, de volt már ilyen mérkőzés és lesz is még. (paksifc.hu)

Puskás Akadémia – ZTE 1-1

Beszámoló itt!

Hornyák Zsolt (PAFC):Megpróbáltunk az első félidőben két csatárral játszani, de Puljic játéka abszolút nem működött ezen a mérkőzésen, se védekezésben, sem a tízes poszton támadásban. Gera sem úgy játszott, ahogy elképzeltem volna, tehát mindjárt váltottunk a félidőben, ami jól sikerült, beindultunk, tényleg aktívak voltunk, megvolt, amit az első félidőben hiányoltam, és az elején ebből gólt is tudunk szerezni. Ezt terveztük az első percektől. Ezt a második félben tudtuk jobban kivitelezni. Volt a kontráinkból nagyon sok lehetőségünk,

a döntő pillanat pedig szerintem az volt, hogy Baluta 100 százalékos gólhelyzetben agyon akarta csapni a kapust, a kapufát, mindenkit. Ilyen helyzetben szerintem egy ilyen rutinos játékosnak csak simán belsővel be kellett volna gurítania a labdát a hálóba.

2-0-nál már nem hiszem, hogy a Zalaegerszeg tudott volna változtatni az eredményen. Nagyon keserű számomra a 90. perc után gólt kapni, de ilyen a foci a tanulságot levonva. Van, mikor egyszerűbb a kicsi veréb a zsebben, mint egy nagy galamb a tetőn. Nem kell nagy gólt rúgni, elég, hogyha eredményes tud lenni a játékos, vagy eltalálja a kaput. Ez sajnos Baluta esetében mindig bonyolult, mindig extrát akar hozni és nem mennek az alap dolgok. Remélem, ezen is tudunk változtatni a jövőben. Kár az eredményért, mert én úgy éreztem, hogy ezt a meccset simán meg tudjuk nyerni.

Ferenczi István (ZTE, másodedző):Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, nagyon jól futballoztunk az első félidőben. Sokszor ott voltunk a Puskás tizenhatosánál és a térfelükön többet birtokoltuk a labdát, csak a befejezésekkel adódtak gondok. A második játékrész elején hátrányba kerültünk és ebben a 10-12 percben a Puskás nagyon jól focizott, mi pedig próbáltunk menni az eredmény után. A hazaiaknak is volt 2-3 nagy helyzetük, amivel lezárhatták volna a mérkőzést, de átvészeltük ezeket. A csapat erejét mutatja, hogy nem adtuk fel, először a hazai kapus óriási bravúrral védett Zimonyi fejesénél, de végül sikerült egyenlítenünk. Azt kell mondanom, hogy a meccs összképe alapján igazságosnak mondható a döntetlen. (ztefc.hu)

Mezőkövesd – Ferencváros 0-3

Beszámoló itt!

Supka Attila (Mezőkövesd):Nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy elterveztük, hazai pályán agresszívabb, bátrabb játékot vártam. Sajnos hibákat is követtünk el, a 11-est is emiatt kaptuk. Ezután jobban játszottunk, de a hajrában újra betalált ellenfelünk. A második félidőben jobb teljesítményt nyújtottunk, voltak lehetőségeink a gólszerzésre ekkor is, azonban a folytatásban is több hiba jellemezte a játékunkat. A Ferencváros ezen a meccsen megérdemelten vitte el a pontokat. (mezokovesdzsory.hu)

Peter Stöger (FTC):Nagyon örülök a mai győzelemnek. Annak is örülök, hogy ez az ötödik mérkőzésünk zsinórban, amit kapott gól nélkül sikerült lehoznunk. Védekezésben néha talán kellett egy kis szerencse is ahhoz ma, hogy kapott gól nélkül megússzuk ezt a mérkőzést, viszont hogy ha a 90 percet nézzük, akkor úgy gondolom, hogy mi voltunk a jobb csapat a mérkőzésen. Ha csak a végeredményt nézzük, akkor úgy tűnhet, mintha ez egy könnyű győzelem lett volna, de alapvetően ez egy nehéz mérkőzés volt. Az, hogy hamar 1-0-ás vezetésre tettünk szert, talán kicsit megkönnyítette a dolgunkat. Utána kicsit várni kellett a második gólra. Ettől függetlenül az ellenfélnek is voltak helyzetei és abszolút nem tették egyszerűvé a mi dolgunkat. És ilyen mérkőzésre is számítottam, hogy mindenképpen nehéz dolgunk lesz az ellenféllel, akiknek hazai pályán ez volt az első mérkőzésük, amit elveszítettek.

Egy picit ideges voltam a második félidőben, az oka pedig talán az volt, hogy az ellenfél elég jól játszott és nem könnyítették meg a dolgunkat, egy nagyon jó csapatról beszélhetünk. És a másik ok az talán az, hogy nem védekeztünk talán annyira jól, mint az elmúlt mérkőzéseinken és hagytuk az ellenfelet helyzeteket kialakítani, illetve a kontratámadásainkat nem használtuk ki és nem dolgoztuk ki elég jól.

Mindenképpen rotálnunk kellett a csütörtöki meccs után, de ebben a periódusban, hogy csütörtökön és vasárnap is játszik az ember, mindenképpen az edzésen a hangsúly a regeneráción van, ami megfelelően működött a fiúknál. Megfelelően fel tudtak készülni a csütörtöki mérkőzés után a mai találkozóra.