I. félidő:

Már az 5. perc megadta az “alaphangot” a mérkőzéshez. Ekkor Ryan Mmaee kiosztott egy kötényt, majd Besirovic rossz becsúszása érkezett, a csatár elesett, jöhetett a jogos 11-es (a VAR szerint is). A marokkói válogatott csatár picit megtorpant, majd az elmozduló Tordait becsapva a kapu közepébe lőtt a büntetőnél (0-1).

Fölényben maradt a gól után is a vendégcsapat, a megszokottnál jóval pontatlanabb hazaiak csak nhébe-hóba jutottak el egy-egy lövéssel vagy fejessel Dibusz kapujáig. Az első félóra végén Mmaee rontott ziccerben, igaz, lesről, majd a másik kapunál Cseke távoli bombája okozott némi riadalmat.

A 40. percben aztán megindult Tokmac, majd csinált két cselt Kocsis mellett, hogy aztán 13 méterről a jobb alsóba tekerjen (0-2). Szép egyéni akció volt!

II. félidő:

Kétgólos előnye birtokában nem siette el a dolgokat a pályán az FTC, miközben Supka Attila a szünetben hármas  cserével próbálta felrázni csapatát. Nem sok sikerrel, mert bár volt egy-két ígéretes akciója a matyóföldi csapatnak és Dibusznak is akadt azért dolga, de ezúttal sem tudták bevenni a Fradi kapuját.

A zöldek viszont szereztek még egy gólt: a 87. percben a csereként beállt Boli kapott remek kiugratást Laidounitól, el is gurította a labdát Tordai mellett, ám az kipattant a jobb oldali kapufáról. A labda a gólvonalon (vagy azon túl?) pörgött, de jött Zachariassen és néhány centiről megszerezte első NB I-es gólját. Legalábbis elsőre így tűnt, de mint kiderült, Boli lövése már áthaladt a gólvonalon (0-3).

Az FTC magabiztos győzelmével megerősítette vezető pozícióját az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Mezőkövesd – Ferencváros 0-3 (R. Mmaee 7. – 11-esből, Tokmac 41., Boli 87.)

Mezőkövesd: Tordai – Vadnai, Kocsis G., Pillár, Lakvekheliani – Cseke, Karnicki (Madarász, 46.) – Besirovic (Calcan, 46.), Cseri, Nagy D. (Vojtus, 66.) – Marin (Drazic, 46.)

FTC: Dibusz – Wingo (Botka, 60.), Blazic, Kovacevic, Cabraja (Dvali, 60.) – Besic, Laidouni – Zachariassen, Marin (Loncar, 66.), Tokmac – R. Mmaee (Boli, 79.)

Korábban:

DVSC – Paksi FC 1-1

Puskás Akadémia – ZTE 1-1