A válogatott szünetet kihasználva felkészülési mérkőzésen fogadta a másodosztályú Soroksár az élvonalbeli Paksi FC-t péntek délelőtt.

A tolnai csapat hivatalos oldaláról kiderül, hogy a gól nélküli első félidőt követően a hazaiak szereztek vezetést Orosz Márk révén, ám az utolsó tizenhárom percben fordított a Paks Szabó János és Remili Mohamed találatának köszönhetően, és végül meg is nyerte az összecsapást.

Egy nagyon hasznos munkanapon vagyunk túl, hiszen egy kiváló csapat ellen játszottunk edzőmérkőzést. A Soroksár egy kulturált focit játszik, ezért is szerettünk volna ellenük pályára lépni a válogatott szünetben. Egy jó összecsapást vívtunk, ahol nálunk többségben azok kaptak szerepet, akik a bajnokságban eddig kevesebb időt töltöttek a pályán. A játékosaim hozzáállása remek volt, így továbbra is pozitív érzéseim vannak értékelte a találkozót a klubhonlapon a Paks vezetőedzője, Tomiszlav Szivics.

Felkészülési mérkőzés, Soroksár

Soroksár SC–Paksi FC 1-2 (Orosz 52., ill. Szabó 77., Remili 82.)

Soroksár:  Abu – Molnár, Gyömbér, Valencsik, Pászka – Misic, Korozmán – Frőhlich, Schmidt, Pölöskei, Pócsik.
Cserék: Gárdos, Derekas, Völgyi, Smitt, Novák, Lőrinczy, Oros, Pál, Csernik, Szabó, Farkas

Paks: Holczer – Csilus, Kelemen, Gévay, Báló – Kecskés, Windecker, Fejős – Remili, Bor, Böde.
Cserék: Rácz, Osváth, Poór, Szabó, Papp, Balogh, Simon

Szintén edzőmeccset játszott az NB I-es Mezőkövesd, amely a másodosztályú Dorogot látta vendégül.

A borsodi klubhonlap beszámolója szerint nagyon jó iramú, illetve sportszerű mérkőzést játszott a két gárda. A Dorog kimondottan jó benyomást tett a hazaiakra, remek ellenfélnek bizonyult, az összkép alapján azonban kijött az, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC egy osztállyal magasabb szintet képvisel. Az első félidőben ez a differencia csak helyzetekben, míg a második negyvenöt percben szám szerint öt gólban megmutatkozott.

A sárga-kékek összeállításában egy próbajátékos is helyet kapott, Bora György személyében egy balmazújvárosi játékosról van szó. Az egész találkozót végigjátszotta, az ő sorsáról a napokban dönt majd a szakmai stáb. Összességében elérte a célját a mai ütközet. A következő fordulóban Kisvárdára látogatnak Kuttor Attila tanítványai.

Felkészülési mérkőzés, Mezőkövesd

Mezőkövesd–Dorog (NB II) 5-0 (Zivzivadze 2, Takács T. 1, Pekár 1, és egy öngól)

Mezőkövesd: Dombó – Karnitski, Bora, Vadnai, Silye, Vajda, Cseri, Bertus, Berecz, Molnár, Takács. Cs. Sajbán Máté, Zivzivadze, Nagy D., Eperjesi, Pekár.

Pályára lépett az NB I-ben egyedüliként százszázalékos MOL Fehérvár FC is, amely ellenfele a másodosztályban a feljutást célul kitűző Gyirmót FC Győr volt.

A molfehervarfc.hu beszámolója szerint gyirmóti lehetőségekkel kezdődött a találkozó. A 3. percben Villám gyorsan végzett el egy szabadrúgást, amely meglepte a sorfalat instruktáló Kovács Dánielt, de a Vidi-kapus nagy vetődéssel kitolta a kísérletet. A 11. percben Stopira hazaadását csípte el Szarka és jobb oldalról ballal a sarkot vette célba, Kovács ismét szépen védett. A 15. percben megszerezte a Fehérvár a vezetést. Huszti 35 méteres, bal oldali szabadrúgása szépen tekeredett középre, ahol Juhász emelkedett a legmagasabbra és a kapu bal oldalába fejelt (1-0).

Öt perccel később Herjeczki tekert ballal, 22 méterről, a labda elzúgott a jobb kapufa mellett. A 27. percben Huszti távoli kísérlete kerülte el a kaput, néhány perccel később Szarka pörgetett Herjeczki elé, aki jócskán fölé lőtt a tizenhatoson belülről. A 37. percben egyenlítettek a vendégek. Villám lapos beadása Kontárról pattant hátra, középre, ahonnan Heffler Norbert ballal, higgadtan lőtt a jobb alsóba (1-1).

Négy perccel később Hodzic ugratta ki egy labdaszerzés után Husztit, aki a jobb oldalon befutó Negóhoz passzolt. A francia-magyar játékos átvétel után a hosszúba lőtt (2-1).

A 47. percben Hodzic tört be a tizenhatosra és élesen beadott, a labda egy védőről a felső lécre, onnan vissza a mezőnybe pattant. Az 55. percben Petrjak löbbölt középre, Futács félollózó mozdulattal lőtt volna a hálóba, de nem sikerült a kapuba továbbítani. A 60. percben Vogyicska lövését húzta le Kovács Dániel. A 65. percben Huszti szögletét Elek bólintotta a kapuba 8 méterről (3-1).

A gól után Szarka helyére Mayer Ádám jött. Két perccel később Koltai lövése ment mellé 15 méterről, majd Kontár bombázott fölé. A 74. minutumban Mayer jobblábas lövése pattogott el keresztbe kapunk előtt, majd Vogyicska 20 méteres kísérlete sem ért célt. A 78. percben Stopira beadását Futács bólintotta rá, de Hársfalvi hárított. A 80. percben újabb kapufa borzolta a kedélyeket: Vogyicska találta el a felső lécet 15 méterről, de gól ebből sem született. A 88. percben Hangya tette vissza az érkező Negónak, aki 14 méterről egyből lőtt, Hársfalvi fölé tolta.

Több helyzet már nem adódott a mérkőzésen, a Fehérvár – válogatottjait nélkülözve is – magabiztosan, 3-1-re győzte le a Gyirmót csapatát.

Felkészülési mérkőzés, MOL Aréna Sóstó, edzőpálya, 30 néző

MOL Fehérvár FC–Gyirmót FC Győr (NB II) 3-1 (Juhász 15., Nego 41., Elek 65., ill. Heffler 37.)

Fehérvár: Kovács D. – Hangya, Juhász, Elek, Stopira – Nego, Huszti, Hadzic, Petrjak – Pantics (Futács, 46.), Hodzic.

Gyirmót: Hársfalvi – Présinger (Zeke 46), Széles (Krebsz 46), Lipták, Villám – Vass (Koltai 46), Nagy (Lázár 46), Kontár – Heffler (Szabó 46), Szarka (Mayer 65), Herjeczki (Vogyicska 46)