Felkészülési mérkőzés, Szlovénia

Paksi FC–Soroksár 5-2 (Szabó J. 10., Böde 43., Hahn 55., Szendrei 99., Bor 106., ill. Pál 75. – tizenegyesből, Derekas 120.)

Paks: Holczer Á. Osváth A., Lenzsér B., Fejes A., Szabó J. Papp K., Windecker J. Könyves N., Fejős Á., Hahn J. Böde D. Csereként beállt: Nagy G., Kővári R., Kelemen D., Gévay Zs., Bobál D., Báló T., Bor D., Remili M., Bartha L., Herjeczki K., Szendrei Á.
Soroksár: Varga –  Molnár, Takács, Gyömbér, Pászka Huszák, Misics, Orosz, Lőrinczy Kundrák, Erdélyi

A paksifc.hu beszámolója szerint kölcsönös megbeszélés alapján kétszer 60 percet játszottak a csapatok. A tolnaiak már a 10. percben előnyhöz jutottak, Szabó fejelt tanítani való módon a kapuba egy veszélyesen érkező sarokrúgást. A kihagyott helyzetek sorát ezt követően a Ferencvárostól érkező Böde törte meg, aki a 43. percben Vargát kicselezve lőtt a kapuba. A hatvanperces félidő előtt még Hahn is betalált, a paksi támadó Szabó bal oldali lapos beadása után volt eredményes.

A szünetet követően Pál tizenegyesével szépített a másodosztályú együttes, majd a Paks tehetséges játékosa, Szendrei növelte újra háromra a különbséget. A 106. percben Bor 15 méterről vágta a játékszert védhetetlenül a kapuba, a végeredményt pedig a 120. percben állította be Derekas.

Felkészülési mérkőzés, Szlovénia

Mezőkövesd Zsóry FC–Al-Faisaly (szaúdi) 3-2 (2-1)

Mezőkövesd: Dombó – Vajda, Ryaskho, Iszlai, Eperjesi, Sajbán Máté, Sajbán Miklós, Molnár G., Bertus, Dragóner F., Sidibe.
Gólszerzők: Vajda, Iszlai, Sajbán Miklós.

A mezőkövesdi honlap beszámolója szerint az első húsz perc nem sikerült valami jól, ezt kihasználva pedig egy büntető révén, vezetést is szerzett a szaúdi Al-Faisaly. A folytatás már sokkal jobban sikerült, egyre inkább kezdte ugyanis átvenni a kezdeményezést a Zsóry, ami előbb-utóbb már gólokban is megmutatkozott. A félidei 2-1-es vezetés után, a második játékrészben még egy-egy találat esett, így harmadik szlovéniai találkozójukon második győzelmüket aratták Sajbán Miklósék, akikre még a mai napon szintén vár egy mérkőzés.

Felkészülési mérkőzés, Ausztria

Puskás Akadémia–Makkabi Petah Tikva 0–2

Puskás Akadémia: Hegedüs L. Szolnoki, Hegedűs J., Hadzsiev, Spandler Van Nieff, Urblík Sós B., Skribek, Knezevic Mebrahtu.
Csereként pályára lépett: Huszti A., Radics, Fülöp L., Vanecek.

Gólszerzők: Blorian 34., Abada 67.

A déli melegben az izraeli csapat vezette az első támadásokat, ám a felcsútiak hamar átvették az irányítást. A 18. percben az előző felkészülési meccsen két gólt szerző Josip Knezevic lábában volt a felcsútiak első gólja, ám a horvát támadó ziccerben lábon találta az izraeli kapust. Egy perc múlva Sós Bence indította a jobb szélen Golgol Mebrahtut, az ő középre adására ismét Knezevic érkezett, s ezúttal jól is lőtte meg a labdát, ám a portás nagyot mentve kitolta a labdát az alsó sarokból – tudósított a pfla.hu.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél szerzett vezetést. A 34. percben egy hazaadás felpattant Hegedüs Lajos kezére, ezért a Makkabi a tizenhatoson belülről, mintegy tíz méterről végezhetett el közvetett szabadrúgást, a lövés lepattant a sorfalról, a gazdátlan labdát Or Blorian vágta a kapuba (0–1).

Négy perc múlva így is egyenlíthett volna a Puskás Akadémia, ám a középen meglóduló Skribek Alen hiába hozta óriási helyzetbe Sóst, a szélsőtárs a jobb alsó mellé lőtt, így a helyzetek alapján reális többgólos előny helyett hátrányból kezdték a felcsútiak a második félidőt.

Fordulás után nem sokkal első lehetőségük után – Fülöp Lóránd emelt a kapus kezébe – a 67. percben megduplázta előnyét az izraeli csapat, mégpedig Abada révén, aki jobb oldali támadást fejezett be eredményesen (0–2). A 71. percben David Vanecek küzdött meg egy labdáért az izraeli térfél közepén, a játékszer Sós elé került, aki egyedül törhetett a kapura, a kapust is elfektette, ám éles szögből a bal kapufát találta el, így a szépítés sem sikerült.