Puskás Akadémia – Budafok, 17:30

Szolnoki Roland (Puskás Akadémia):Az elmúlt mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. A saját kezünkben van a sorsunk, hazai pályán játszunk, jöhetnek a szurkolók. Szeretnénk győzelemmel zárni a szezont és odaérni a második helyre. Nagyon várjuk már a szurkolókat, minden adott ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni. Nehéz meccs lesz, de az a legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk. (pfla.hu)

Pacsi Bálint (Budafok):A Puskás Akadémiának a bajnoki ezüstérem múlik ezen a mérkőzésen, de számunkra sem lesz tét nélküli a felcsúti kilencven perc. Szeretnénk szépen búcsúzni az élvonaltól és ugyanazzal a hozzáállással, tartással futballozni, ahogy egy hete a Budapest Honvéd ellen tettük. (budafokimte.hu)

Diósgyőr – MOL Fehérvár FC, 17:30

Zoran Zekic (Diósgyőr): – Csütörtökön ünnepelhettem volna a születésnapom, de semmi kedvem nem volt hozzá. Már akkor kicsúszott a kezünkből a saját sorsunk, valójában nem a Honvéd budafoki győzelme, hanem az Újpest elleni hazai pontvesztésünk pecsételte meg a sorsunkat, pedig már az is az utolsó utáni esély lett volna. Egy profi sportolónak egy profi edzőnek erős személyiségjegyekkel kell rendelkezni annak érdekében, hogy tudja kezelni a sikert, és el tudja viselni a kudarcot. Azonban edzői pályafutásom során még sose kerültem hasonló helyzetbe. Horvátországban azt szoktuk hasonló esetben mondani, az élet szép, de én most nem érzem jól magam. Csalódott vagyok, de elsősorban nem saját magam, hanem a klub miatt. Nem az én feladatom, hogy értékeljem a teljesítményem, de az elmúlt hónapokban maximálisan odatettem magam, mindent elkövettem a sikerért, számomra nem létezett más, csak a Diósgyőr. Azonban a sok munka ezúttal nem párosult sikerrel. Folyamatosan elemzem az eseményeket, és amíg lehet, addig próbálok javítani, amin lehet. Változtatni már nem tudunk a múlton, ezért magyarázkodásnak tűnhet, de nem szeretném kikerülni a kérdést sem. Először is olyan nagy hátránnyal vágtunk neki a tavasznak, hogy tudtuk, minden egyes pontveszteség végzetes lehet. Ellenfelei mögül 10 méterrel indulva Usain Bolt sem nyert volna annyi versenyt, mi sem tudtuk behozni a lemaradást. Másik összetevő, hogy ha az elején, és nem pedig a hajrában tudunk 4 mérkőzésen 10 pontot szerezni, akkor az olyan lendületet adott volna, ami megsokszorozza az erőnket. Egy hozzánk hasonló csapat életében azonban nem csak a pontok hiányoztak, hanem amikor végre egy győzelemmel a víz fölé emelhettük volna az orrunkat, akkor rendre visszanyomtak. A fociban mindennek megvan az oka, csak saját magunkat okolhatjuk a Budafok és a Mezőkövesd ellen az utolsó pillanatban elbukott pontokért, vagy az MTK elleni döntetlenért. A Honvéd ellen ugyanakkor rosszul játszottunk, mégis megszereztük a hosszabbításban a győztes gólt, amit máig nem értek, miért érvénytelenített a játékvezető. Továbbra sem a kifogásokat keresem, de hiába gyakoroltuk a befejezést az edzéseken, mégis nagyon kevés gólt szereztünk. Vannak jó támadóink, és csatárként nekem is volt olyan félévem, amikor minden kifelé pattant, de hogy egyszerre legyen ennyi támadónk gólképtelen, arra legrosszabb álmomban sem gondoltam. Végezetül visszatekintve az is elmondható, hogy nagyon sok játékos érkezett télen. Néhány edzés után játszottuk az első felkészülési mérkőzést, és nem jutott idő a január közepi bajnoki rajt előtt összekovácsolódni, menet közben kellett csapatot építeni. Ráadásul közülük többen jelentős meccshiánnyal küzdöttek, ami további gondot okozott. (dvtk.eu)

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): – Ahogyan az MTK elleni mérkőzés előtt is mondtam, a bajnokságban részünkről nincs mit számolgatni, meg kell nyernünk mind a két találkozót, és utána meglátjuk ez mire lesz elég – ez az utolsó forduló előtt sem változott. Azzal nem szabad foglalkoznunk, hogy ellenfelünknek papíron már nincs tétje a vasárnapi bajnokinak, biztos vagyok benne, hogy sportemberként mindent megtesznek majd azért, hogy jó eredményt érjenek el hazai pályán, de természetesen nekünk is az a célunk, hogy győzelemmel búcsúzzunk el a szezontól. (molfehervarfc.hu)

Kisvárda – Paks, 17:30

Supka Attila (Kisvárda):A tét az, hogy jól zárjuk le a bajnokságot, ehhez nyernünk kell, és bebizonyítani, hogy ami a bajnokság közben jól működött, az most is így lesz. Olyan csapat érkezik hozzánk, amelyik jól megszervezi a támadójátékát, rengeteg gólt szerzett a bajnokság során, de különösen az utóbbi időben. A Paks ellen is ugyanolyan fegyelmezetten és masszívan kell védekeznünk, ahogy szoktunk, hátul meg kell próbálni nullára lehozni a mérkőzést, közben pedig értékesíteni azokat a helyzeteket, amelyeket kidolgozunk. Nem hinném, hogy bele kell mennünk a nyíltabb játékba, abból a Paks ellen aligha jönnénk ki jól. Sokkal inkább a fegyelmezett futballra kell továbbra is törekednünk. Végre itthon is közönség előtt játszhatunk, jó lenne, ha szurkolóinkkal együtt tudnánk örülni a győzelemnek, és annak, hogy a legjobb helyezését érte el a csapat az NB I-ben, a pontszámot pedig még tovább gyarapíthatjuk. (kisvardafc.hu)

Balogh Balázs (a Paks középpályása):Beszéltük már az öltözőben, hogy még nem tudtunk nyerni Kisvárdán, és most egész héten arra készülünk, készültünk, hogy ezt a sorozatot megszakítsuk. Az elmúlt mérkőzéseken megmutattuk, képesek vagyunk jól játszani, gólokat lőni, eredményesen futballozni, valamint, ha nem is kezdünk annyira jól, a második félidőre feljavulni és esetleg nem olyan jó játékkal nyerni. A Kisvárda egy jó csapat, nem véletlen tagjai ők is a felső háznak, mi viszont szeretnénk egy jó játékkal és eredménnyel zárni a szezont. Sajnos már nem léphetünk még előrébb a tabellán, de ez az összecsapás egy becsületbeli ügy a már említett dolog és a jó, sikeres zárás miatt is. (paksifc.hu)