Budafok – Paks, 14:05

Medgyes Sinan (a Budafok védője): – Először is el kell mondanom, hogy sokat köszönhetek Bognár Györgnek, aki lehetőséget adott és mindenben támogatott Budaörsön. Érdekes találkozás lesz a vasárnapi. Jó szakembernek tartom, aki olykor váratlant is húz, mint például a védelembe vezényelt Böde Dániel esetében. Nem könnyű felkészülni a paksiak játékából, de meg fogjuk találni a gyenge pontjaikat, mert szeretnénk tovább építeni a győzelmi sorozatunkat. A győzelmek természetesen jót tesznek a csapaton belüli, egyébként is remek hangulatnak. Abban viszont mindenki biztos lehet, hogy józan ésszel gondolkodunk. Tudatos munkával jutottunk el odáig, ahol most tartunk és ezt a későbbiekben is bizonyítani fogjuk. (budafokimte.hu)

Bertus Lajos (a Paks középpályása):Úgy gondolom, ismét egy nehéz mérkőzés elé nézünk, hiszen a Budafok is egy masszív, jó csapat, nemhiába értek el eddig kiváló eredményeket. Ennek ellenére természetesen a győzelmi esélyeink ugyanúgy megvannak, mint bárki ellen a bajnokságban. A sikerhez százszázalékos odafigyelés kell, valamint maximálisan be kell tartanunk vezetőedzőnk kéréseit. Persze nem volt a legoptimálisabb, hogy csütörtökön Nyíregyházán túlóráztunk, de úgy vélem, ezzel már nem szabad foglalkoznunk, mostantól csak a vasárnapi összecsapás lehet a fókuszban. A meccsen csak az újfajta, saját játékunkkal kell foglalkozunk, támadóan kell tehát fellépnünk, és az eddig sikeres, letámadós, fojtós futballt kell mutatnunk. Ez az előző körökben sikerre vitt minket, most a Budafok ellen is nagyszerűen kell működtetnünk. (paksifc.hu)

NB I-es gól 3095 nap után: „Az emberek 99 százaléka már leírt, de még nagyobb álmaim vannak”

Újpest – MTK, 16:00

Predrag Rogan (Újpest): – Szükségét érzem annak, hogy megosszam az alábbiakat a nyilvánossággal. Megfertőződtem a koronavírussal, minden tünete jelentkezett nálam, képtelen vagyok felkelni az ágyból. Az első csapatnak több, mint a fele, a teljes szakmai stáb, az összes edzőnk, fizioterapeutánk, orvosunk, mind-mind fertőzött. Jelenleg 10 játékosunk van, akik a legutóbbi teszteléskor ugyan negatív eredményt produkáltak, és pályára tudnak lépni, de mind együtt voltak a többi játékossal, együtt készültek, együtt játszottak… A koronavírus megtámadta a klubunkat, és nekünk most ezzel kell megküzdenünk. (ujpestfc.hu)

Michael Boris (MTK):Sokat figyeltünk a regenerációra. Néha előfordul, hogy ilyen sok meccs van egy héten, idén ez az első ilyen alkalom, de fel vagyunk készülve rá. Átbeszéltük a taktikai dolgokat, megnéztük az Újpest meccseit, de nem tudjuk, kik játszhatnak az ellenfélnél, ezért nem lehetünk biztosak benne, milyen játékrendszerben lépnek pályára. Szeretnek letámadni és támadófocit játszani, tehát erre fogunk készülni. Láttuk az Újpest mérkőzéseit, ki kell találnunk, hogyan szeretnénk játszani vasárnap és arra készülni. Szerintem az a következő lépés a fiatalok számára, hogy jól játszanak, élvezzék a játékot és minden héten megmutassák, mit tudnak. Úgy érzem, jól haladnak a játékosaink, de vasárnap a heti legjobb teljesítményünket kell hoznunk.  (mtkbudapest.hu)

Kisvárda – Diósgyőr, 18:30

Supka Attila (Kisvárda):Arra törekszünk, hogy minél többet legyen a labda nálunk, ebből próbálunk minél többször ritmust váltani és eljutni az ellenfél kapujáig. Türelmesnek kell lennünk, nem szabad nekik menni, van 3-4 játékosuk, akik egyénileg is el tudják dönteni a mérkőzéseket. Előre játékban erősek, ahogy mutatták a Puskás ellen is, ennek ellenére itthon csak a győzelem lehet a célunk. (kisvardafc.hu)

Feczkó Tamás (Diósgyőr): Sokat gyakoroltuk a védekezést, mert ezen az őszön túl sok középkezdést végeztünk el, de megtérült a rengeteg befektetett energia azzal, hogy 180 perce nem kaptunk gólt. Az pedig még örömtelibb, hogy a bajnokin jó százalékban értékesítettük a helyzeteinket, a kupameccsen pedig a betömörülő ellenféllel szemben is több helyzetet tudtunk kialakítani, amiből hármat gólra is váltottunk. – Vasárnapi ellenfelünk tovább erősítette keretét, szinte minden posztra két azonos képességű játékos áll rendelkezésre, de nem féltem a csapatot. A legfontosabb, hogy felvegyük a hazai csapatot jellemziő stílust, mert csak harcos játékkal tudunk győzni. Fizikálisan erős játékosaik vannak, akik keresik a párharcokat, és nem féltik magukat, az ellenfelüket pedig még kevésbé. Erősségeik közé tartoznak a pontrúgások, és gyorsan fejlődnek fel védekezésből támadásba. A heti felkészülés során külön hangsúly helyeztünk ezeknek a játékelemeknek a hatástalanítására az újabb győzelem érdekében. (dvtk.eu)