OTP Bank Liga, 23. forduló:

Paks – Újpest 1-3 (Gévay 25., ill. Antonov 47., Beridze 60., Szakály P. 92.)

Beszámoló itt! | A meccs közvetítése percről percre itt!

Bognár György (Paks):

Miért lepett volna meg a három védővel az Újpest? Legutóbb is így játszottak. Ilyen taktikai meglepetések nincsenek. És ha én meg is lepődök, akkor sincs baj, ha a többiek a pályán nem.

Jobban játszott az Újpest szerintem az egész meccsen, mi nemcsak agresszivitásban múltuk alul önmagunkat – mert azért ennél hatékonyabban szoktunk mi labdát szerezni – hanem játékban is. Sajnos abszolút nem működött, a játékunk nem is tudok kiemelni senkit, ilyen egyformán voltunk ma pompák és rosszak. Ez hozzátartozik a csapatjátékhoz, benne van, sajnos ma gratulálunk erre az ellenfélnek, és a következő meccsen javítunk. Nyilván majd megbeszéljük a srácokkal, hogy mi okozhatta ezt a tompaságot, amiből ki lehet zökkenni a játékosokat, mert vannak periódusok, amikor valaki meg tud újulni, de ez ma nekünk nem sikerült. De mondom, az első perctől kezdve úgy éreztem, hogy mi itt játékban, technikai megoldásokban sem játszunk tisztán, lassan gondolkoztunk, az Újpest jobban pörgött, szervezett volt, nem maradt más hátra a meccs végén, mint hogy ívelgessük fel a labdát, próbáljunk ott valami kavarodásból gólt szerezni, mert hogy ha már játékkal nem ment, akkor egyszerűsítettük, de ez sem jött be.

Michel Oenning (Újpest):Az első félidőben hátrányba kerültünk, de nagyon bíztam a játékosokban, és mondtam nekik, hogy próbálják meg tartani azt a jó lendületet, ami jellemezte az utóbbi időben a csapat játékát. Nagyon büszke vagyok a srácokra, hiszen háromszor is betaláltak a Paks kapujába a második félidőben, és azt hiszem, hogy ez a jó lendület, ez a szervezett játék volt a siker kulcsa. (…) Nagyon büszke vagyok a csapatra. Tisztában vagyok vele, hogy nem volt könnyű számukra ez a találkozó. Jól kezdtünk, szervezetten és jól játszottunk az első félidőben, nekünk pedig nem sikerült egyenlítenünk az első negyvenöt percben. Idő kellett, hogy visszatérjünk a játékba, a félidőben azt mondtam nekik, hogy vállaljanak több kockázatot, higgyenek magukban és koncentráljanak, hiszen nagyon fontosak a pontok most számunkra. Úgyfest ezt megértették és nagyon hamar jött is az első találat, amit remek ütemben már követett egy második is, míg végül a “hab a tortán” a harmadik gól volt, Szakálytól. Örülök ennek a győzelemnek, hiszen láthatjuk, hogy a ligában igen komoly körbeverések vannak, így minden pontra nagy szükségünk van. Nagyon értékes ez a 3 pont számunkra.

ZTE – MOL Fehérvár 0-2 (Nikolics 64. – 11-esből, Nego 78.)

Beszámoló itt! | A meccs közvetítése percről percre itt!

Boér Gábor (ZTE):Mindent megtettek a srácok a 11-es és a kiállítás után, és még valahogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, de nagyon nehéz dolgunk volt. Ami számomra nagyon pozitívum, hogy nagyon fegyelmezetten és nagyon zártan tudtunk védekezni a mérkőzés első 60 percében. Aztán csinálunk egy butaságot és magunkat hozzuk nehéz helyzetbe egy ártalmatlannak tűnő szituációnál. És nem volt elég, hogy 11-es, még kiállítás is lett, roppant nehéz helyzetbe hoztuk ezzel magunkat. Úgy éreztem, hogy ma nem tudtunk úgy cserélni a csapatban, hogy esetleg vissza tudjunk jönni a mérkőzésbe. Megvoltak korábban azok a pontrúgásaink, amiknél ha jobban koncentrálunk, akkor eredményesek lehettünk volna. Az első hatvan perc az a védekezés szempontjából rendben volt. Nagyon nehéz dolgunk lesz a következő mérkőzéseken. Az élet rendezi az összeállításunakt, most is két olyan játékos esett ki, akik a hátsó alakzatban kapnak szerepet. Nagyon nehéz lesz ez az előttünk álló egy hét, de bízom benne, hogy a játékosok ezt átérzik, és aki megkapja a lehetőséget, az mindent el fog követni. Fel kell készülnünk a Mezőkövesdből, a Ferencvárosból, nagyon nehéz lesz, de nekünk pontokat kell gyűjteni bárki ellen.

Szalai Tamás (MOL Fehérvár):Már az első félidőben is megvoltak a helyzeteink. Úgy érzem, hogy az egész mérkőzésen sikerült dominálnunk. Az első félidőben egy picit lassabban járattuk a labdát, kevés forgatás volt, kevés mélységi mozgás, de a másodikban úgy gondolom, hogy a 11-es után aztán egyértelművé vált, hogy melyik csapat nyer ma. Mindenképpen kiemelném azt a harcos hozzáállást, ami már a kupameccsen is jellemezte a csapatot, ezt kell folytatni a jövőben is. De nem szabad megelégedni, még többet kell dolgozni, még többet kell fókuszálni edzéseken, a mérkőzéseken, és ha ez rendben lesz, akkor nem lesz gondunk.