I. félidő:

Az első játékrész a vendégek mezőnyfölényével telt el, de nagy ziccerei a Fehérvárnak sem voltak. A 13. percben, egy gyors fehérvári kontra végén Houro passzolt Nego elé, aki jobbról jócskán a kapu mellé durrantott. Tíz perccel később Hangya tekert be balról, Nikolics pedig kevéssel bólintott a bal kapufa mellé.

A 27. percben aztán jött a félidő legszebb jelenete: Bolla jobbról, hatalmas erővel lőtte meg a labdát, amely Bedről vágódott kevéssel a bal kapufa mellé – látványos kísérlet volt.

A másik oldalon eközben a ZTE egy veszélyes, kapura csavarodó Favorov-szögletet tudott felmutatni, a hazaiak egyébként nem igazán tudtak mit kezdeni a vendégek szervezett védekezésével.

II. félidő:

Az 59. perc fontos mozzanatot hozott, hiszen beállt Petrjak, aki nem sokkal később 11-est harcolt ki Tanasinnal szemben. Ráadásul a Zete szerb védőjét második sárgával ki is állította Iványi. A büntetőt Nikolics biztos lábbal váltotta gólra – ez volt a válogatott csatár 100. NB I-es gólja a Vidi színeiben (0-1).

Innentől kezdve talán még egyértelműbb volt a vendégek fölénye és érett a második gól is. A 73. percben Nego még elrontott egy komoly lehetőséget (különösen a passzra váró és ziccerben érkező Zivzivadze lehetett bosszús), de ör percre rá már nem hibázott a magyar váűlogatott játékos. Nego megint meglépett egy kontra során, Aleftől kapott remek labdát, majd 12 méterről kilőtte a jobb alsót (0-2).

A találkozó itt el is dőlt, volt egy még egy-egy nagy Gyurján-védés a csereként beállt Bourard helyzeténél, majd Stopira lövésénél, de több gól már nem esett. A hat nyeretlen bajnoki meccs után győzelmet arató MOL Fehérvár visszavette a harmadik helyét a táblázaton, a ZTE viszont csak több győzelmével előzi meg a már kiesőpozícióban tanyázó Honvédot.

A találkozót egyébként a Vidi leendő edző-triója, azaz Szabics Imre, Juhász Roland és Torghelle Sándor is a helyszínen tekintette meg.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

ZTE – MOL Fehérvár 0-2 (Nikolics 64. – 11-esből, Nego 78.)

Piros lap: Tanasin (ZTE, 62.)

A meccs közvetítése percről percre itt!

ZTE: Gyurján – Németh E., Lesjak, Bobál D. – Tanasin, Sankovic, Bedi – Favorov (Tajti, 68.), Kovács B. (Németh D., 86.) – Futács (Papp L., 68.), Koszta M.

Fehérvár: Kovács D. – Bolla (Dárdai, 82.), Rus, Stopira, Hangya – Fiola, Rúben Pinto (Alef, 72.) – Nego, Houri (Bourard, 82.), Funsho (Petrjak, 59.) – Nikolics (Zivzivadze, 72.)