I. félidő:

A 7. percben máris 11-es járt volna a Paksnak, a játékvezető azonban nem vette észre, ahogy a görög Koutroumpis kézzel szerelte Hahnt a tizenhatoson belül. A félidő közepén Mitrovic szabadrúgását ütötte ki Rácz.

A 25. percben az első lehetőségéből megszerezte a vezetést a hazai csapat: Bognár szabadrúgását Papp csúsztatta meg, Gévay pedig közelről a hálóba lőtt (1-0).

A 35. percben bizonytalankodtak a paksi védők, de Tamás az utolsó pillanatban szögletre mentett. Közvetlenül a szünet előtt még Koutroumpis fejelt 8 méterről fölé.

II. félidő:

Szinte azonnal egyenlített az Újpest a fordulás után: egy Beridze-beadásnál habozott a paksi védelem, Antonovnak a levételre, majd arra is volt még ideje, hogy toljon egyet a labdán, majd a bal alsóba lőtt 17 méterről (1-1).

Az 55. percben egy lágyan beívelt labda találta meg Ádámot a lesre váró védők mögött, de a támadó kecsegtető helyzetből, ugyanakkor éles szögből a jobb kapufa mellé lőtt. Bognár György cserékkel is próbált frissíteni, de megint a lilák szereztek gólt.

Beridze kapott a kapuval szemben labdát – a védelem megint lassan reagált -, majd Bödét megelőzve, 16 méterről belsőzött a bal alsóba a 60. percben (1-2).

Pár perccel később akár Stieber is betalálhatott volna, de Osváth az utolsó pillanatban nagyot mentett a helyzeténél. A Paks próbálta megnyomni aztán a hajrát, de nem volt igazán ötlet és erő a tolnai akciókban.

A 92. percben aztán jött a slusszpoén, az Újpest egy kontrával zárta le végleg a meccset: a csereként beállt Szakály Péter ugrott ki, majd Ráczot is átemelve passzolt aztán az üresen maradt kapuba. 1-3 lett a vége.

Újpesten kiszámolták: Ennyi pont kell az NB I-es bennmaradáshoz – kattints!

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Paks – Újpest 1-3 (Gévay 25., ill. Antonov 47., Beridze 60., Szakály P. 92.)

A meccs közvetítése percről percre itt!

Paks: Rácz – Gévay, Böde, Tamás – Osváth, Bognár I. (Sajbán, 68.), Papp, Bertus – Haraszti (Lenzsér, 56.), Ádám (Nagy, 56.), Hahn

Újpest: Banai – Pauljevic, Kastrati, Koutroumpis, Ristevski, Antonov – Mitrovic, Croizet (Csongvai, 70.), Onovo – Beridze (Szakály P., 88.), Stieber Z. (Bacsa, 76.)

Később:

ZTE-MOL Fehérvár 0-2

NB I: “Miért lepett volna meg az Újpest? Legutóbb is így játszottak” – így látták az edzők