A Ferencváros és a Kisvárda volt a legaktívabb a játékospiacon, így nem meglepő módon ebben a két együttesben lépett pályára a legtöbb új igazolás az NB I nyitófordulójában.

Az abszolút újoncnál volt a legnagyobb mozgás a keretben és elsősorban külföldi játékosok érkeztek, akik közül hatan már debütáltak is az élvonalban. A brazil kapus, Felipe rögtön védett 11-essel, igaz, négy kapott góllal mutatkozott be a címvédő MOL Vidi FC ellen.

A Fradinál az Európa Ligában még kezdő izlandi Kjartan Finnbogason, majd a Maccabi elleni visszavágón bekerülő ukrán Ivan Petriak ezúttal a kispadra szorult, de végül csereként játszott a DVTK ellen – mint ahogy az argentin Rodriguez is. A kezdőben pedig Frimpong, Heister és Lanzafame kapott helyet, a német balbekk remek góllal debütált az NB I-ben.

Öten mutatkoztak be a nyári fogások közül a Haladást 3-2-re legyűrő Honvédban, közülük Batik, Skrvoc, Uzoma és Vadócz is 90 percen át volt a pályán. Előbbi piros lapot “harcolt ki” a Haladás együtt debütánsával, Priskin Tamással szemben. A négy új igazolást pályára dobó szombathelyiek válogatott csatára így erősen felemás első meccsen van túl, hiszen hiába szerzett gólt, nem tudta befejezni a meccsrt kiállítása miatt.

A másik végletet a már említett Vidi jelentette, amely egyébként sem tartott nagybevásárlást a nyáron, és három érkezőjéből csak egyet, az ex-debreceni Sóst vetette be csereként. Hasonlóképp a négyet igazoló Puskás Akadémiában is csak egy új játékos lépett pályára a Loki elleni nyitóbajnokin (0-1). A debreceniek új spanyol légiósa, Ezequiel Calvente pedig rögtön győztes góllal kezdett.

De rajtuk is “túltett” az Újpest, amely egyelőre egy új futballistát szerződtetett a nyáron, a román Razvan Horj azonban végig a kispadon ült az MTK elleni meccs során.

Új játékosok az NB I nyitófordulójában

Kisvárda: 6

Felipe (90 percet játszott, 11-est védett)

Temur Parcvanija (90)

Roman Karaszjuk (90)

Anton Sinder (90)

Teodorosz Beriosz (51)

Pavlo Lukjancsuk (39)

 

Ferencváros: 6

Abraham Frimpong (90)

Marcel Heister (90, gól)

Davide Lanzafame (69)

Ivan Petriak (31)

Mathias Rodriguez (14)

Kjartan Finnbogason (8)

 

Honvéd: 5

Eke Uzoma (90)

Batik Bence (90)

Vadócz Krisztián (90)

Dino Skrvorc (90)

Cipf Dominik (a 91. percben állt be, az utánpótlásból érkezett)

 

MTK: 4

Artem Kicsak (90)

Jevhen Szelin (90)

Bognár István (79)

Pintér Ádám (45)

 

Haladás: 4

Emil Lyng (90)

Vit Benes (90)

Priskin Tamás (81, piros lapot kapott)

Jurij Habovda (45)

 

DVSC: 4

Haris Attila (90)

Erik Cikos (90)

Ezequiel Calvente (30, gól)

Albion Avdijaj (21)

 

Mezőkövesd: 3

Mihajlo Meskhi (39)

Vajda Sándor (25)

Szakály Dénes (a 94. percben állt be)

 

Paks: 2

Nagy Gergely (90)

Horváth Péter (14)

 

Vidi: 1

Sós Bence (32)

 

Puskás Akadémia: 1

Kiss Tamás (28)

 

Újpest: 0