1. félidő

Mindössze négy percet kellett várni a szezon első ziccerére: egy gyönyörű kiugratással Takács léphetett ki nagy helyzetben, de 12 méterről, Heris szorításában a kijövő Hegedüsbe lőtt. Nem sokkal később ismét Takács szerezhetett volna gólt: Bódi adott be balról tökéletesen, a Loki csatára hét méterről mellé fejelt. A Puskás a 18. percben veszélyeztetett először, miután Heris beadását Diallo lőtte közelről szépen a kapuba, de a hazai játékos már lesen állt.

A vendégek azért aktívabbak voltak, a 31. percben például csak centikre voltak a góltól, de egy szöglet után Márkvárt a gólvonalról kivágta a Heris fejéről saját kapuja felé pattanó labdát. Az ellentámadásból Latifi bombázott 25-ről, Nagy Sándornak pedig először kellett nagyot védenie, meg is tette. Az utolsó percekben még Haris 14 méteres lövését hárította Hegedüs.  

2. félidő

Az első 15 percben nem volt komolyabb helyzet, a két vezetőedző változtatott is, és két új igazolást cserélt be: a Lokinál Varga Kevint Ezequiel Calvente, a Puskásnál Latifit Kiss Tamás váltotta. Calvente rögtön próbálkozott is, de 14-ről fölé lőtt. Továbbra sem történt sok minden, így a két edző ismét egyszerre cserélt, mindketten támadót: a Puskásnál Knezevic, a DVSC-nél Avdijaj állt be.

A 77. percben aztán a semmiből jött a Loki vezetőgólja: Calvente ívelt a jobb oldalra, ahonnan gyors összjáték után Kinyik ívelt középre, majd a közben a 16-oson belülre befutott Calvente – a mezőny egyik legalacsonyabbjaként – hét méterről a jobb sarokba fejelt (0-1). 

A hajrában nem változott az állás, így a DVSC új igazolása rögtön meccset nyert csapatának – ráadásul csereként.

NB I, 1. forduló 

Puskás Akadémia-DVSC 0-1 (Calvente 77.)

A szezon első gólja

A Debrecen szép játék után szerezte az NB I. 2018/19-es szezonjának első gólját. A meccset itt nézhetitek élőben: bit.ly/2NBy3vQ

Közzétette: M4Sport – 2018. július 21., szombat