Fotó: fcdac.sk/hu

DAC: Eldőlt, ki lesz a vezetőedző a következő két szezonban - hivatalos

Xisco Munoz a jelenlegi idény után is marad a DAC szakvezetője, új, két évre szóló szerződést kötött a klubbal.
Nyikes Zoltán 2024. május 4., szombat 10:45
Fotó: fcdac.sk/hu
Xisco Munoz a jelenlegi idény után is marad a DAC szakvezetője, új, két évre szóló szerződést kötött a klubbal.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 4., szombat 10:45

Folytatódik a DAC és Xisco Munoz együttműködése – a spanyol tréner két esztendőre szóló kontraktusban állapodott meg a klub vezetőségével, amelyet ma délután írt alá – jelentette be a klubhonlap. Mint ismert, az eredeti szerződése a jelenlegi idény végéig szólt.

– Az elmúlt hetek során több megbeszélést is tartottunk Xiscoval a csapat következő lépésekben való fejlesztéséről. Egyetértettünk abban, hogyan szeretnénk új szintre emelni az együttest az eltökéltség és az intenzitás tekintetében. Mióta Xisco a gárda vezetőedzője, bár az átalakulási szakaszban vagyunk, sokkal stabilabbá váltunk, ami 7 kapott gól nélküli mérkőzésben és 2 elveszített bajnoki találkozóban – a téli szünet előtt a Slovan otthonában és Nagyszombatban a rájátszás elején – mutatkozott meg. Jó játékosok alkotják a csapat gerincét és a nyáron néhány kinézett erősítések leigazolásával bízunk benne, hogy sikeresek lehetünk az elkövetkező szezonokban. Egyezségre jutottunk a vezetőedzővel a szerződése további 2 idényre szóló meghosszabbításában – jelentette ki a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

– Nagyon boldog vagyok. Az első perctől érzem, hogy a klubnál dolgozó emberek pontosan tisztában vannak vele, mit akarnak elérni. A tulajdonossal, a klub vezetőségével és a munkatársakkal való beszélgetések során egy hullámhosszon vagyunk, ami az ambíciókat és a futball iránti szenvedélyt illeti. Az ember életében fontos, hogy a környezete ugyanolyan értékrenddel rendelkezzen, és Dunaszerdahelyen pont ezt találtam. Az itteni közeg rendkívül barátságos, nekem és az egész stábomnak is teljes támogatást nyújt. Ez a menedzsmentre, a játékosokra és a szurkolókra is igaz, nekik köszönhetően otthon érzem magam. Az elmúlt hét hónap a mindennapi kemény munkáról szólt és az elkövetkező időszakban is ez vár ránk, mert javulnunk kell, lépésről lépésre haladva előre. Csak így vagyunk képesek megvalósítani az ambíciókat és beírni magunkat a klub történelmébe – mondta a szerződés aláírását követően Xisco Munoz.

Xisco Muñoz 2023. november 19-től irányítja a DAC szakmai munkáját, eddig 15 bajnoki és 1 kupamérkőzésen ült a kispadon, ezeken 6-7-3-as mérleget ért el, 19:14-es gólarány mellett. A vezetőedző mellett Xisco Munoz asszisztense, Roberto Cuesta Roman is új szerződést írt alá, amely úgyszintén a 2025/26-os idény végéig szól.

Olvastad már?
Nem sikerült megfúrniuk a Vidi-üzletet: Az angol csapat bejelentette az egyik legjobbja távozását, a szurkolók kiakadtak
A Charlton az elmúlt hetekben gyakran hangoztatta, hogy hiába kötött előszerződést a Vidivel George Dobson, megpróbálják megtartani a csapatkapitányt. Nem sikerült.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Nyíregyháza
Új érkező
Védekező középpályást igazolt a Nyíregyháza Spartacus. A Vasas-nevelés Kovács Milán az elmúlt három évben előbb Szegeden, majd Gyirmóton volt alapember. A 24 éves játékos 3 éves szerződést kötött.
Mezőkövesd
Új igazolás
A Mezőkövesd bejelentette a 27 éves Harsányi István szerződtetését. A támadó középpályás az elmúlt két évet Pécsen töltötte, az előző idényben nyolc góllal segítette az NB II-es kiesőt.
Tovább az összes átigazoláshoz