Paksi FC-Puskás Akadémia, 12:30

Böde Dániel (Paksi FC játékosa):Maximálisan kihasználtuk az elmúlt napokat, a múlt hetet például keményen meghúztuk, mivel a hétköznapok után nem várt ránk mérkőzés, és szükségünk is volt rá. Ami az eredményeinket illeti, az utóbbi időben sajnos nem voltunk annyira jó formában. Úgy gondolom, számunkra így jól jött a válogatott szünet, bár az a része rossz, hogy mihamarabb javítani szerettünk volna, de két hetet várni kellett a következő lehetőségre. Szeretnénk már végre meccset nyerni, ami mentálisan sokat dobna a csapaton. Az elmúlt öt találkozónkon talán két olyan félidőnk volt, ahol rosszul játszottunk. A gyirmóti és a fehérvári első játékrészt tenném ide, a többi nagyjából rendben volt. Azt kellene elérnünk, hogy végre egy mérkőzés mindkét félideje kiválóra sikeredjen. Összességében azonban szerintem nem estünk nagyon vissza, a helyzetkihasználásokon kell javítanunk, ezen most sokat dolgoztunk. Kétségkívül az utóbbi PAFC elleni mérkőzéseinkből mi jöttünk ki jól, ráadásul sokszor voltunk eredményesek, ami mindig jó. Szeretnénk a rossz sorozatunkat megtörni, még akkor is, ha a Felcsút épp jó formában van, bár általában ilyenkor jönnek Paksra, vagy megyünk mi hozzájuk, és megszakad a szériájuk. Azon leszünk, ez most is így történjen. (paksifc.hu)

Markek Tamás (Puskás Akadémia játékosa):Jó formában voltunk, hiszen öt győzelemmel a hátunk mögött mentünk pihenőre. Ez utólag fog kiderülni, hogy a válogatott milyen hatással volt a csapatra és a teljesítményre. Úgy gondolom, már a múlt héten is elvégeztük a munkát. A héten készülünk a hétvégi Paks elleni mérkőzésre. Ha jó hozzáállásunk lesz, akkor nem lehet probléma. Ismerjük a Paksnak az őszinte támadójátékát, aminek megvan a hátránya és előnye is. Hátul kompaktnak szeretnénk védekezni és meglesznek a lehetőségeink a gólszerzésre. Korábban is mondtam, hogy minden mérkőzés más. Nem szabad kiindulni abból, hogy az elmúlt öt mérkőzésen jó formát nyújtottunk. Az öltözőn belül jó a hangulat, jó teljesítményt nyújtottunk az elmúlt hetekben, úgyhogy nincs mitől félnünk. (pfla.hu)

Gyirmót-Kisvárda, 17:00

Csertői Aurél (Gyirmót):Az elmúlt két hétben pihentünk is, és keményen dolgoztunk is. Gyakoroltuk azt, ami kellhet ahhoz, hogy sikeresebbek legyünk. A Kisvárda ebben az évben bizonyította, hogy szisztematikus, jó igazolásokkal bizonyos fokig élcsapattá lehet válni. Harcos, kemény játékot játszanak, nekünk száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni. (kisalfold.hu)

Erős Gábor (Kisvárda megbízott edzője):Nem mondhatnám, hogy jobb formában vannak, talán ez volt az a szakasza a bajnokságnak, amikor, ha lehet ilyet mondani, kellemesebb ellenfelekkel találkoztak. Bár az is igaz, ebben a tizenkét csapatos élvonalban nincs könnyű ellenfél, éppen ezért nekünk is nagyon oda kell figyelni a Gyirmótra. Biztos jó passzban vannak, de nem gondolnám, hogy a mi formánkkal baj lenne, hiszen a Ferencváros elleni vereség előtt éppenséggel öt nullra nyertünk a Zalaegerszeg ellen. (kisvardafc.hu)

Újpest-DVSC, 19:30

Joan Carrillo (DVSC):Boldog vagyok, hogy ismét Magyarországon dolgozhatok, és a DVSC vezetőedzője lehetek. Korábban is szerettem az NB I-es munkát, sok barátot szereztem, szóval izgatottan várom az első meccsem a Loki kispadján. Volt szerencsém több találkozóját is megnézni a lila-fehéreknek, az biztos, sok jó játékos van a keretben. Nem reális az UTE pozíciója és az eddig szerzett pontjainak száma, ráadásul nyolc éve nem kapott ki tőlünk a Szusza Ferenc Stadionban, így bizonyára extra motivációval áll majd fel ellenünk. Nehéz meccs lesz, de felkészültünk, hogy megszerezzük a három pontot.  (dvsc.hu)

Waltner: “Remélem, hogy sok ilyen nem lesz a pályafutásom alatt”, Supka: “Gólokkal kellett volna nyernünk” – edzői értékelések