Haladás – DVSC 0-2

Gólszerzők: Bódi (14.), Szécsi (57.)

Már az első percben büntetőt kapott az utolsó helyen álló Haladás: Funsho robogott el a jobb oldalon, középreadása egy kézről pattant le, Kassai pedig tizenegyest ítélt. Gaál Bálint állt a labda mögé, de a kapu jobb oldalába tartó lövését Nagy Sándor kivédte, majd a kipattanót az üres kapu helyett a bal alsó mellé gurította. A 6. minutumban nagy helyzet adódott a vendégek előtt is: Szécsi ugratta ki remekül a bal oldalon Varga Kevint, aki középre adott, Avdijaj lövése pedig centikkel kerülte el a jobb alsót.

A 14. percben pedig már vezettek a vendégek: Bódi végezhetett el balról, mintegy 24 méterről szabadrúgást, a labda pedig a sorfal felett elszállva csapódott a kapu jobb oldalába (0-1).

Bódi Ádám hatalmas szabadrúgásgólja

Bódi ott folytatta, ahol ez előző fordulóban abbahagyta…😮👏🏻👏🏻Itt nézheted élőben a szombat délutáni mérkőzéseket: http://bit.ly/2CeEu59

Közzétette: M4Sport – 2018. december 15., szombat

Az első játékrész második felében kissé “leült” a mérkőzés, az egyik oldalon Szécsi, a másikon Mészáros Karol lövésénél kellett a kapusnak bravúrt bemutatnia.

Fordulás után bő tíz perc után, az első komolyabb lehetőségből ismét betalált a Debrecen: Bódi passza után Kusnyír lőtt, a gyenge, keresztbe tartó labdába Szécsi pörgetett bele, és így került a labda a jobb alsóba (0-2).

Egyre nagyobb bajban a Haladás

Egy szép támadás utáni nagyon rossz lövés kellett a Debrecen második góljához Szombathelyen.

Közzétette: M4Sport – 2018. december 15., szombat

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, hiszen a hazaiak nem voltak képesek újítani és helyzeteket kialakítani, a Loki pedig bár kialakított további helyzeteket, kétgólos előnye tudatában már nem erőltette a támadásokat. A 90. percen Mészáros Karol kapta meg a második sárga lapját, így 10 emberrel fejezte be a meccset a Hali.

Teljesen megérdemelten nyert a DVSC, amely a dobogón telelhet, a meccs hajrájában már a saját szurkolótábora által is élesen kritizált szombathelyieknél pedig nagy változások szükségesek a télen ahhoz, hogy tavasszal legyen esélye a bennmaradásra a vasi gárdának.

Kisvárda – MTK Budapest 1-0

Gólszerzők: Ilics (76.)

A Kisvárda-MTK Budapest meccs első félidejében a hazaiak alkalmazkodtak jobban a havas körülményekhez, több várdai lehetőség maradt ki: Sassá fejesénél Kicsak mentett nagyot, a támadónak volt egy ígéretes lövése is – mellé ment -, de Horváth átlövése sem talált kaput, így 0-0-al zárult az első játékrész.

Fordulás után Ilics előtt adódott lehetőség, de közeli, lapos lövésénél Kicsak ismét nagyot védett. Nem sokkal utána viszont jött két nagy MTK-helyzet: Torghelle veszélyes lövését Felipe Várira ütötte, a labda csordogált a kapu felé, de a védő még mentett. Egy perccel később Szelin 17 méterről, jobbal a jobboldali kapufát találta telibe.

A túloldalon viszont egy szöglet után Horváth Z. 7 méterről alig fejelt a léc fölé, majd az MTK részéről Baki fejelt egy beadás után, 7 méteres fejesét a léc alól ütötte ki Felipe – ebben a szakaszban már a vendégek voltak az aktívabbak.

A 76. percben viszont mégis a Kisvárda szerzett vezetést: Horváth lefejelt labdájával Ilics találta magát ziccerben, és 12 méterről higgadtan helyezett a hosszú sarokba (1-0).

A Kisvárda győztes gólja

Ilics gólja reményt ad a tavszi folytatásra a kiesés elől menekülő Kisvárdának.

Közzétette: M4Sport – 2018. december 15., szombat

Feczkó Tamás többet is cserélt a hajrára, támadók jöttek a pályára, de az MTK erőfeszítéseit nem kísérte siker, így a Kisvárda ismét legyőzte a kék-fehéreket.

Puskás Akadémia – Mezőkövesd 2-0

Gólszerző: Knezevic (60., 69. – büntetőből)

Alig 11 percet kellett várni a mérkőzés első kapuralövésére, miután Hegedűs a félpályáról kínálta meg Szappanost, aki bravúrral védett. Három perccel később Urblík is próbára tette a kövesdi kapust, de nem talált rajta fogást. A 18. percben Drazic lépett ki a leshatárról és tüzelt, ám felcsúti kapus eszén nem tudott túljárni. A 27. percben Szalai belépőjénel kissé felhördült a felcsúti közönség miután a tizenhatos oldalvonalánál odalépett Urblíknak, de a bíró sípja néma maradt.

A félidőhöz közeledve a Mezőkövesd több helyzetet is kidolgozott többek között a 32. percben Drazic lőtt kapura, de Szappanos kiütötte a labdát, ami Szakályhoz vágódott, ő pedig a kapuba továbbította azt, de les miatt érvénytelenítették a találatot. A félidő lefújása előtt pedig Drazic lövéssel próbálkozott, ám Danilovic védett, így 0-0-ás döntetlennel mentek pihenni a felek.

A fordulás után kicsit visszavettek a csapatok, azonban a 60. percben megszületett a mérkőzés első gólja: Knezevic kapott egy jó kiugratást a bal oldalon, majd a kimozduló Szappanos mellett a kapu bal oldalába gurított. (1-0).

Alig kilenc perc múlva Vadnai becsúszva szerelte a tizenhatos előtt Latifit, majd két kézzel visszahúzta, így Pintér Csaba játékvezető büntetőt ítélt, amit Knezevic értékesített (2-0). A 78. percben szépíthetett volna a Mezőkövesd Szakály centerezése után, azonban Vajda fölédurrantott, és így marad a 2-0-ás Puskás-győzelem.

Paks – DVTK 1-2

Gólszerzők: Papp (17.), ill. Tajti (15.), Hasani (63.)

A Diósgyőr kezdte jobban a mérkőzést, a 15. percben Tajti fejelt a bal sarokba. Két perc sem telt el és a Paks egyenlített: Remili ívelt középre, Papp pedig 8 méterről a jobb sarokba csúsztatott. A 20. percben újra vezethettek volna a vendégek, Hasani ugyanis elesett Fejes mellett a tizenhatoson belül miután a védő tisztán szerelte, Németh Ádám azonban 11-est ítélt. Csertői Aurél jogosan reklamált, a játékvezető ezért felküldte a lelátóra. Mihajlovic jobbra tartó büntetőjét viszont Rácz kiütötte.

Hatalmas bravúrral védte Rácz a DVTK tizenegyesét

Labda volt, spori? Vagy jogos tizenegyes? Csertői Aurél bánhatja, hogy elvitte a méreg, így a lelátóról (vagy talán nem is?) láthatta Rácz Gergő óriási bravúrját.

Közzétette: M4Sport – 2018. december 15., szombat

A játékrész hátralévő részében a paksiak játszottak veszélyesebben, de szünetig újabb gól nem született. A második félidő diósgyőri helyzettel kezdődött, Mihajlovic lépett ki ziccerben, Rácz nagyot védett. A 63. percben Hasasni távoli lövésébe Rácz rosszul ért bele és beütötte a labdát a saját kapujába.

Potyagóllal szerzett vezetést a DVTK Pakson

Újabb óriási potyagól az NB I-ben, a vétkes ezúttal a paksi Rácz Gergő, aki hiába védett ki egy tizenegyest a DVTK ellen, a kapusposzt kegyetlensége, hogy mindenki erről fog beszélni.

Közzétette: M4Sport – 2018. december 15., szombat

Ezt követően kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. A 81. percben csaknem egyenlítettek a hazaiak, Lenzsér beadását követően Fejes fejelt 7 méterről, Bukrán azonban védett. A folytatásban nem esett gól, így a Diósgyőr meglepetésre elhozta a három pontot Paksról.