Ferencváros-Mezőkövesd 1-0 (Tokmac 41.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Otigba, Civic (Heister – a szünetben) – Sigér (Frimpong 86.), Haratin – Zubkov (Varga R. 58.), Vécsei (Leandro 58.), Tokmac (Skvarka 81.) – Boli

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Nesterov, Pillár, Silye – Berecz, Karnitski – Cseri (Meskhi 81.), Jurina (Nagy D. 67.), Pekár (Vajda 67.) – Zivzivadze (Dragóner 73.)

Erdős József sípszava után az első helyzet az EL-selejtezőt érő 3. helyre pályázó Mezőkövesd alakította ki. Pekár vállalkozott lövésre 23 méterről, próbálkozását Dibusz kiejtette, az ismétlést már Zivzivadze az ötösről a jobb felső sarok fölé lőtte. A 13. percben ismét kövesdi lehetőséget jegyezhettünk fel. Cseri beadása után ismét a grúz támadó volt főszerepben, azonban Dibusz védeni tudott.

A kezdeti kövesdi nyomás után a Fradi átvette az irányítást, több ziccert is kidolgozott, de nem tudta megszerezni a vezetést. A 41. percben megtört a jég – Civic bal oldali beadását Szappanos ütötte ki, az ötösnél tartózkodó Silye odarúgta Tokmacnak a labdát, aki félmagasan a jobb sarokba bombázott.

Fordulás után az 55. percben kis híján egyenlíthetett volna a Mezőkövesd. Bereczet állították meg a tizenhatosnál a hazaiak, a labda Zivzivadze elé került, alig tüzelt a bal alsó mellé. Egy óra elteltével Kuttor Attila vezetőedző cserékkel frissített csapatán. A kövesdiek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de Dibusz eszén nem tudtak túljárni. A 79. percben Boli végleg lezárhatta volna a mérkőzést, ám ziccerben belevezette a labdát Szappanos kapusba.

Az eredmény nem változott, a Ferencváros 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet.

Összefoglaló

Puskás Akadémia-Honvéd 2-1 (Nagy Zs. 35., Slagveer 83., ill. George 22.)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Szolnoki, Hadzsiev, Meissner, Deutsch – Van Nieff, Plsek (Urblík 76.) – Gyurcsó (Slagveer – a szünetben), Knezevic (Spandler 87.), Nagy Zs. – Vanecek

Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber (Cipf 86.), Lovric – Mezghrani, Hidi, Szendrei (Moutari 73.), Gazdag, Uzoma – George (Kesztyűs – a szünetben), Ugrai

A 15. percig nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, majd a 18. percben máris egy hatalmas védést könyvelhettünk el. Gyurcsó lövése a kapufán csattant, a kapufáról kipattanó labda Meissner elé került, lövését bravúrral védte Tujvel. Négy perccel később ismét a felcsútiak előtt adódott lehetőség. Plsek lövése pattant meg a kispesti védőkön, így lett jó Knezevicnek, aki 20 méterről próbálkozott, ismét a vendégek hálóőre hárított.

Alig fél perccel később megszerezte a vezetést a Honvéd – Gazdag indította George-ot, aki hét méterről a bal felsőbe felvarrta a labdát. A vezetés megszerzése után a kispestiek próbálkoztak többnyire, ám a 35. percben egyenlíteni tudott a Puskás Akadémia – Szolnoki jobb oldali beadását Nagy öt méterről a kapuba fejelte. A félidő lefújása előtt nem sokkal még Gyurcsó rossz helyre fejelt labdáját Batik vágta a kapu fölé.

A szünet után az 53. percben Van Nieff próbálkozott távolról, a lövése éppen hogy eljutott Tujvel kapujáig. Öt perccel később a csereként beállt Kesztyűs cselezgetett a saját kapujától 17 méterre, majdnem ráfázott, szerencséjére Van Nieff mellé lőtt. A hajrára fordulva a kispestiek birtokolták többet a labdát, sokáig egyik csapat sem találta a másikon a fogást.

A 83. percben minden lényegi kérdés eldőlt – a csereként beállt Slagveer lódult meg a jobb oldalon, Uzoma nem érte utol a holland támadót, majd a jobb felsőbe lőtte a labdát, kialakítva ezzel a 2-1-es végeredményt, így a felcsútiak történetük során először indulhatnak az Európa Liga-selejtezőjében.

Összefoglaló

Az NB I 2019/20-as idényének végeredménye

NB I: A lefújás után két órával hagyták el a stadiont a DVSC és a Paks játékosai