Kovácsik Ádám:Az első meccsen volt három, nem annyira komoly védeni valóm, ezen a találkozón viszont egyszer értem kézzel a labdába, egy kivetődésnél.

Mondjuk futottam 10 ezer métert a labdával, kirúgásból volt bőven, ezért nem fáztam meg hál’Istennek…de tényleg nagyon jól és szervezetten védekezett a csapat, mindenkinek megvolt a helye, betartottuk az utasításokat, megnyertük a párharcokat, szenzációsan játszott a csapat. Ilyen, amikor a betartott utasítások mellé extrát is tud tenni a csapat, így egy PAOK ellen is le lehet hozni kapott gól nélkül egy mérkőzést.

Na, Vinícius előrerohanása a gólnál nem egy betartott taktikai elem volt (mosolyog – a szerk.), hanem improvizáció, de ez kellett ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot, úgyhogy dicséretet érdemel. Ha nincs gól és lekontráznak, akkor másról beszélnénk…de igaza volt, gólt fejeltetett Milanovval, ezzel extrát húzott. Én a kapuból először nem értettem hová fut, meg a végén is csinált egy hasonlót. De teljesen jól csinálta! Az első két meccs után pláne aláírtuk volna ezt a mostani csoportállást, úgyhogy nem teher, hanem egy hatalmas lehetőség a továbbjutás kivívása, hogy történelmet írjunk. 

Vinícius Paulo:Köszönjük a gratulációkat, egy nagyon fontos győzelmet arattunk. Nagyon jó meccset játszottunk, remek atmoszférában, így versenyben maradtunk a továbbjutásért is.

A gólnál egyszerűen fel kellett futnom. A meccsre készülve sokat gyakoroltuk az ellentámadásokat, tudtuk, hogy azokból veszélyesek lehetünk. Így is lett ez a győztes gólnál. Mentem, futottam, passzoltam, aztán fantasztikus volt átélni a gólörömöt.

Szívvel és szervezetten kellett ma futballoznunk, a nyugodt és fegyelmezett játék volt ma a kulcs. Remélem, elérhetjük a továbbjutást, a BATE elleni mérkőzés is ott jár már a fejünkben. Kiemelt fontosságú találkozó lesz és azt sem felejtettük el, mi történt az első találkozásunkon, szeretnénk pontokat szerezni Fehéroroszországban. De most szeretnénk még egy picit ünnepelni.

Nikolics: “Nem a véletlen műve volt”; “Talán ma este leküldünk két sört” – a PAOK-meccs értékelése

Juhász Roland:Igazán így értékes a Szalonikiben aratott győzelem. Az első meccset leszámítva bizonyítottuk, hogy igenis helyünk van az Európa Liga csoportkörében. Ez a két PAOK elleni találkozó a helyes út, erre kell építkezni. Minden ült, amit elterveztünk, ma talán az első félidőben picit bátortalanabbul játszottunk, de a szünetben megbeszéltük és látszott is a bátrabb futball a csapaton a második játékrészben. Tudatosan nyomtuk meg a szünet utáni perceket, éreztük, hogy van keresnivalónk, váltani akartunk és az szerencsére össze is jött. Ez a két győzelem sem jelenti azt, hogy túl nagy önbizalommal készülnénk a BATE ellen. Gyorsan tudtunk tanulni és váltani a BATE elleni vereségből és a bajnokságbeli botlásokból, nekem ez jelenti a legnagyobb örömöt. Londonban már egy teljesen más csapatot láthattak a szurkolók, ott is közel álltunk ahhoz, hogy akár pontot is szerezzünk. A két PAOK-meccsre pedig nem lehet azt mondani, hogy csak szerencsénk volt. 

Stopira:A BATE és a Chelsea ellen is hasonló felfogásban játszottunk, mint a két PAOK elleni találkozón, de ott még apró részletek hiányoztak az eredményesebb szerepléshez. Megmutattuk, hogy bárki ellen lehet esélyünk a sikerre, hogy erős csapatunk van, hogy megfelelően tudjuk képviselni a magyar focit, ami az egész itteni labdarúgásnak jó.

Az ütközésnél (a 73. percben fejelt össze matosszal, ápolni is kellett a feleket – a szerk.) egy picit elveszítettem az eszméletemet is, de szerencsére nincs már gond, jól vagyok.

Szerintem ezzel nagy esélyünk lett arra, hogy továbbjussunk a csoportból, de meg is kell ragadunk ezt az esélyt. Lesz időnk felkészülni a BATE elleni csatára, mindent meg kell tennünk, hogy onnan is pontokkal távozzunk.

Pátkai Máté:Az Európa Ligában már megszokhattuk, hogy nagyrészt védekezésre kényszerülünk, az edzőnk mondta is, hogy azokon a meccseken voltunk sikeresek, ahol ugyan kevesebbet volt nálunk a labda, de hatékonyak voltunk támadásban – ez ma is így történt. Nagyon jól védekeztünk, nem is emlékszem komolyabb görög gólszerzési lehetőségre. Ez az egész csapatot dicséri. (Sport TV)