“Voltak más megkereséseim, de a Vidi szimpatikus volt”

Az egyik legígéretesebb fiatal magyar középpályást szerezte meg a Videoton, amely hétfőn jelentette be, hogy szerződtette a Vasas 22 éves játékosát, Berecz Zsombort.

Szeretném megköszönni az elmúlt évek támogatását, segítségét a Vasas FC-nek és korábban a Vasas Kubala Labdarúgó Akadémiának. Tíz nagyon szép esztendőt töltöttem a Vasasnál, amely a szívemhez nőtt. Sokat köszönhetek a Vasasnak amiért itt tartok a pályafutásomban, hálával tartozom örökre a az angyalföldi klubnak, és sosem fogom elfelejteni az itt töltött évtizedet. Kívánom a csapatnak a mielőbbi visszajutást az NB I-be! Sok sikert ehhez! – búcsúzott el az angyalföldi szurkolóktól, edzőitől és a szakvezetőktől a középpályás a vasasfc.hu oldalán.

Berecz már új klubja hivatalos oldalának, a vidi.hu-nak is nyilatkozott a klubváltásáról:

“Voltak más megkereséseim, de a Vidi szimpatikus volt, nem mellesleg a bajnokcsapatról szó, tehát nemsokára a Bajnokok Ligájáért tudunk majd harcolni.”

A kereten belül még inkább a fiatalabb játékosokhoz tartozom, de azért is igazoltam ide, hogy fejlődjek és a válogatottságaim számát is növelni tudjam. Új közegbe kerülve is szeretném megmérettetni magam, úgy gondolom, hogy sikerül majd hamar felvennem a ritmust – mondta a középpályás.

Dúsgazdag EL-csapat szemelte ki magának a Vidi alapemberét – sajtóhír

A Videoton sportigazgatója, Kovács Zoltán azt is elárulta, hogy több hazai, illetve külföldi vetélytársat megelőzve szerződtették az 1-szeres válogatott labdarúgót.

Jó üzenetnek tartom, hogy egy fiatal, de már komoly NB I-es tapasztalattal rendelkező, felnőtt válogatott játékost tudtunk szerződtetni. Zsombinak ideális környezet lesz a Vidi ahhoz, hogy még gyorsabban fejlődjön, mint eddig. Tudjuk, hogy komoly verseny volt a játékjogáért Magyarországon és külföldön egyaránt, de éreztük rajta, hogy itt szeretné folytatni és kihívásként éli meg ezt a lehetőséget, biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül a Vidi erőssége lesz. Komoly konkurenciaharc van a posztján, de ez egyértelműen csak a csapat javára válik, az mindenkinek jó, ha már az edzéseken is éles a verseny – tette hozzá.

Berecz a hivatalos bejelentés szerint “hosszú távú szerződést” írt alá a Videoton FC-hez.

Debrecenből is igazoltak

Ugyancsak bejelentette egy másik igazolást a Videoton. A csakfoci.hu számolt be arról elsőként, hogy a fehérváriak kiszemelték maguknak a DVSC 24 éves szélsőjét, Sós Bencét. Ez a klubváltás is hivatalossá vált hétfőn: a piros-kékek vele is hosszú távú szerződést kötöttek.

Berecz Zsombor

A miskolci születésű, 22 éves játékos végigjárta a ranglétrát a Vasasnál és a magyar utánpótlás-válogatottakban is, ahol 2013-tól kezdve számítottak rá, tagja volt a 2015-ben az U20-as világbajnokságon a csoportból továbbjutó gárdának. A Vasas első csapatában 2013 áprilisában debütált egy Magyar Kupa-elődöntőn, majd 2013/2014-ben és 2014/2015-ben már alapembere volt az NB II-es Vasas FC-nek, emellett a Ligakupában is többször pályára lépett. Első profi szerződését a Vasas FC-hez 2014 nyarán írta alá. Az NB I-ben 2015. július 18-án debütált, az idényt pedig jóformán végigjátszotta, hiszen 29-szer számított rá a vezetőedző a nagy küzdelemben élvonalbeli tagságát megőrző együttesben.

2016/2017-ben már 32 NB I-es meccsen lépett pályára és 6 gólt szerzett, miközben a Vasas az előkelő 3. helyet szerezte meg a bajnokságban és Magyar Kupa-döntőzött, ahol csak büntetőpárbajban maradt alul. Jó teljesítményének köszönhetően a válogatottban is debütálhatott, a Svédország elleni találkozón – Juhász Roland búcsúmeccsén – éppen csapattársát, Vida Mátét váltotta. A most befejeződött évadban 23-szor játszott, összesen 84 NB I-es meccsel a háta mögött választotta a Vidit.