I. félidő

A négy mérkőzés óta veretlen Mezőkövesd Zsóry FC azt az Újpestet fogadta az NB I 18. fordulójában, amelyet még soha nem győzött le hazai pályán az élvonalban. A két csapat formáját látva viszont ezúttal Pintér Attila csapata volt valamivel esélyesebb, hiszen a lila-fehérek ötgólos vereséggel nyitották a tavaszi szezont múlt héten.

Jó iramban kezdődött a meccs, már a 2. percben Farkas jobb oldali beadását fejelte hat méterről a bal alsó irányába Jurina, Banai azonban hatalmasat védett, majd a kipattanót is még kapura pöckölte a hazai támadó, ám ekkor is a helyén volt az újpesti kapus és szögletre mentett. Nem sokkal később a túloldalon is kapaszkodnia kellett Szappanosnak, amikor Csongvai 22 méterről próbálkozott egy lapos lövéssel, veszélyes is volt a kísérlet, a jobb oldali kapufát és a kövesdi kapust érintve pattant szögletre a labda, ám a lövésnél zavarólag hatott az egyik lesen álló vendég játékos a kapu előterében, így szabadrúgás következhetett kifelé.

A folytatásban már kevésbé voltak aktívak a csapatok, a szabálytalanságok és a sárga lapok játszották a főszerepet, egészen a 26. percig, ekkor Mitrovic remekül ugrattat ki a védők mögé bemozgó Perosevicet, aki a 16-oson kívül el is tudta tolni a labdát a kimozduló Szappanos mellett, a lövésre azonban már nem maradt ereje, így hiába maradt üresen a kapu, a visszafutó Katanec könnyedén lekezelhette az erőtlen próbálkozást.

Ezután az egyik oldalon Jurina, a másikon pedig Simon és a csereként pályára lépő Beridze is próbálkozott lövéssel, de sikerrel csak Katanec járt a 44. percben, aki Besirovic bal oldalról érkező szabadrúgását lőtte a hosszún kapásból, Onovo mellől a jobb sarokba, ezzel még éppen a szünet előtt megszerezte a vezetést a Mezőkövesd.

II. félidő

A szünet után nem sokkal majdnem megduplázta előnyét a Kövesd, de Farkas jobb oldali beadása után Besirovic fejese a kapufáról kifelé pattant. Az 58. percben viszont már összejött a hazaiak második találata: Cseri jobb oldalról érkező szabadrúgása után Berecz csúsztatott Katanechez, aki estében kapura lőtt, a labda Onovo kezéről Besirovichoz pattant, a hazaiak játékosa pedig 3 méterről a hálóba lőtt, 2-0.

Ezt követően sokáig csak a mezőnyben zajlott a játék, Michael Oenning azonban kényszerűségből, illetve taktikai változtatások miatt kihasználta az összes cseréjét, aminek meg is lett az eredménye.

A 75. percben Stieber szöglete után Szakály tudta lekezelni az ötösön a labdát, majd kapura fordult és közelről a hálóba lőtt, három minutummal később pedig Mitrovic ugratta ki Beridzét, aki a 16-oson belül, a bal oldalról befelé húzott és 13 méterről kilőtte a bal sarkot, 2-2 – a semmiből egyenlített az Újpest.

A fordulatoknak azonban itt nem volt vége, a 81. percben egy jobb oldalról érkező beadás után Cserihez került a labda a 16-oson belül, a kövesdi játékos előbb nem találta el a játékszert, majd Onovo mellett elesett, Andó-Szabó pedig 11-est ítélt – kissé talán könnyű síppal befújt büntető volt. De ez Cserit nem érdekelte, és a jobb alsóba helyezett a kapufa segítségével, 3-2.

A hátralévő időben az Újpest többet birtokolta a labdát, Mitrovic fejesénél pedig védenie is kellett Szappanosnak, ám másodjára már nem jött össze az egyenlítés, így egy véleményes tizenegyessel megnyerte a meccset a Mezőkövesd.

NB I, 18. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 3-2 (Katanec 44., Besirovic 58., Cseri 81. – 11-esből, ill. Szakály 75., Beridze 78.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas (Eperjesi, 82.), Katanec, Nesterov, Vadnai – Berecz, Martic – Besirovic, Cseri (Karnitski, 82.), Vutov (Chrien, a szünetben) – Jurina (Vojtus, 69.).

Újpest: Banai – Pauljevic, Koutruompis, Baosic, Cerqueira (Ristevski, 71.) – Mitrovic, Onovo – Simon (Stieber Z., 65.), Katona (Mucsányi, 65.), Csongvai (Szakály, 71.)- Perosevic (Beridze, 34.).