Megmagyarázhatatlan, amit a MOL Vidi FC válogatottja, Fiola Attila tett a Mezőkövesd ellen 1-0-ra elveszített bajnokin. A 28 éves védő a mérkőzés 75. percében egy párharc során egyszerűen hátbarúgta az ellenfél gólszerzőjét, Koszta Márkot. A játékvezető csak sárgát adott Fiolának, akinek utólagos eltiltását is szorgalmazzák azóta többen. Megszólaltattuk a szenvedő felet, Koszta Márkot, aki azt mondja nem haragszik Fiolára.

Fiola vs Koszta

A Mezőkövesd győztes góljának szerzőjét, Koszta Márkot maximum a kisvárdai ködben lehetne túlsúlyosnak nevezni, de még gömbölyűtől is fényévekre van, Fiola Attila valami megmagyarázhatatlan okból mégis labdának nézte. Koszta nem köszönte meg…

Közzétette: M4Sport – 2018. november 11., vasárnap

 

Az esetről készült videofelvétel futótűzként terjed az interneten, a (semleges) szurkolók többsége a fehérvári védő utólagos eltiltását szeretnék. Ellenben a szenvedő féllel, aki nem neheztel a fehérvári játékosra.

Egy felívelés után végig a labdára figyeltem, próbáltam a pozíciómat fogni. Megeshet, akkor eltaláltam Fiola arcát és ezért kaptam egy rúgást a hátamra, majd estem a földre – idézte fel a történteket Koszta Márk a csakfoci.hu-nak. – Miután visszanéztem a felvételeket, láttam, hogy használtam a kezeimet, ami vélhetően nem tetszett neki.

Igazából nem kerítek neki nagy feneket, de azt nem tudom, mi járt a fejében. Nyilván a meccs hevében volt benne egy kisebb indulat, amiért a hátamba rúgott, azonban már a pályán megbeszéltük a dolgokat – lepacsiztunk és szent a béke köztünk.

Nincs bennem semmiféle sérelemérzet, máskor is rúgtak már meg.

A felvételek tanúsága szerint a játékvezető, Solymosi Péter nem láthatta az esetet, aki ezért a Vidi játékosának csak sárgát mutatott fel.

Igazából Nego is magyarázott nekem valamit, amikor már a földön voltam. Megmutattam neki, Fiola megrúgta a hátamat, aki nem mellesleg pont azt látta, hogy vitatkozunk és közölte velem, használtam a kezemet. Miután felkeltem elmondtam neki, nem éreztem, hogy ütöttem volna, és ezután bocsánatot kértem tőle abban a percben, és azonnal kibékültünk.

A 22 éves támadó a házi góllövőlistán három góllal a harmadik helyen áll, azonban reméli, hogy sikerül a tavalyi formáját hoznia.

Örülök, hogy az előző fordulóban a Debrecen után ismét sikerült gólt szereznem, és ezúttal a Videoton kapuját is bevettem.

Hab a tortán, hogy az én gólommal sikerült nyerni és megszerezni a három pontot. A nagycsapatok közül eddig csak nekik, és a Fradinak nem rúgtam gólt, ám most ez vasárnap óta egy csapatra csökkent.

Bár, az igazat megvallva, a Fradi ellen voltak helyzetem, kiváltképp amikor egy az egyben vittem Dibuszra a labdát, de akkor sajnos a kapusba lőttem. Az idei szezont nem kezdtem rosszul: gólpasszokat is jegyeztem, valamint már három gólnál járok, és remélem, hogy a tavalyi formámat sikerül átmenteni az idei szezonra.

Végül a céljairól és válogatottságról is szót ejtett.

A legfőbb célom, hogy egyszer szeretnék külföldön játszani. Még nem tettem le erről, de most nem gondolkozok ezen.

Ha lesz rá lehetőségem, akkor az elitbajnokságok helyett inkább Lengyelországban vagy Hollandiában próbálnám ki magam, ami egy jó ugródeszka lenne a pályafutásom szempontjából.

Erre jó példa lehet Nagy Dominik esete, aki a Legia Varsóban hétről hétre lehetőséget kap, rendre jó játékkal hálálja meg edzője bizalmát.

Kicsit rosszul érintett, hogy tavaly az U21-es válogatottba – ami mellesleg a saját korosztályom – nem sikerült bekerülni. Főleg úgy, hogy 10 gólt szereztem, és húzóember voltam Mezőkövesden. Nem adtam fel egy pillanatra sem, azért dolgozok továbbra is, hogy a felnőtt válogatottban bemutatkozhassak. Jelenleg nem számítok meghívóra Marco Rossitól, de remélem, egyszer magamra ölthetem a címeres mezt.

LENKÓ PATRIK

Videó: “Atyaúristen, mit csinált Fiola?” – hátbarúgta ellenfelét a Vidi válogatottja