Ferencváros – Mezőkövesd 1-0

Szergej Rebrov (FTC): “Ukrajnában a bajnoki cím ünneplése általában május 9-re esik, amikor amúgy is nagy ott az ünnepség. Kétszer nyertem bajnokságot a Dinamóval, ott is nagy ünneplés volt. De nem lehet összehasonlítani a kettőt. Minden egyes bajnoki cím fontos a csapatnak és a szurkolóknak is. A mai meccsen is fontos volt, hogy amikor labdát vesztettünk, agresszíven küzdöttünk azért, hogy visszaszerezzük azt. Mindig az aktuális ellenfélre készülünk, ma is két teljesen különböző félidőt láthattunk. A második játékrészben próbált erősebben nyomni az ellenfél, hiszen gólkényszerben volt. Örülök, hogy sikerült így befejeznünk a szezont, ugyanis 10 meccset játszottunk egy hónap alatt, ez nagyon kemény terhelés a játékosoknak. A legfontosabb az volt, hogy a folytatás után a DVSC és az Újpest ellen 3-3 pontot szereztünk, ami önbizalmat adott a folytatásra.” (fradi.hu)

Puskás Akadémia – Honvéd 2-1

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): “Köszönöm a csapatnak a hozzáállást, főleg a koronavírus-járvány idején látszott, hogy milyen keményen és koncentráltan dolgoztak. Napról napra, lépésről lépésre tettünk meg mindent azért, hogy felérjünk a dobogóra. Volt gyenge mérkőzésünk is, de a végén csapatként nagyon erősek voltunk, szerintem ez döntött a harmadik helyről.” (M4 Sport)

Pisont István (Honvéd): “Szeretnék gratulálni a Puskásnak a győzelemhez, a harmadik helyhez és a nemzetközi kupaindulás kiharcolásához. Voltak törekvéseink, ugyanakkor nem volt átütőerő a játékunkban a támadásokat illetően. A középpályás sok labdát eladtunk, amiből kontráztak és veszélyesek voltak, a gólt mégis mi szereztük. A félidő előtt egyenlített a PAFC, amikor két hibát is elkövettünk, az viszont az ellenfelünk érdeme, hogy kihasználták a lehetőséget. A győztes gólt akkor szerezte az ellenfél, amikor már kezdtünk jól játszani. Sajnálom, mert a döntetlen reálisabb lett volna.”

DVSC – Paksi FC 1-1

Kondás Elemér (DVSC): “Rendkívül szomorú és csalódott vagyok, és sajnálom a szurkolóinkat is, hogy nem tudtuk megnyerni a mai találkozót. A játékosokban ami benne volt, kitették a pályára, de több sebből vérzünk. Aki hadra fogható volt, betettük, sőt a végén már azt is, aki nem teljesen hadra fogható. A végén megnyerhettük volna a meccset, kapufát is lőttünk, de ezek szerint nem volt bent a labda. Ilyen idegállapotban nehéz játszani, a játékosok küzdöttek, és bár a játékkal voltak problémák, de mindent megtettek a győzelemért. Nem tudtam elképzelni, hogy ez a csapat ki fog esni.”

Osztermájer Gábor (Paks): „Nagyon boldog vagyok, de egyben kicsit dühös is, mert 0-1 után rengeteg meccslabdánk volt, amikkel gyakorlatilag befejezhettük volna a mérkőzést, illetve könnyebbé tehettük volna. A végét a hátsó hibánknak köszönhetően nagyon izgalmassá tettük. Ismét kellett a szervezettség és a szív. Gratulálok a csapatnak, hiszen az első bajnoki kör után tíz pontunk volt, aztán – már velem – tizenhatot, végül az utolsó kanyarban tizenötöt gyűjtöttünk. Nagyon nehéz menet volt, végül aztán sikerült a bentmaradás. Paksiként nagyon nehezen éltem volna meg, ha velem esik ki a csapat, attól függetlenül, hogy a második harmadban igazán jól teljesítettünk. Végül, de messze nem utolsó sorban óriási köszönet szurkolóinknak az egész éves töretlen támogatásért” (paksifc.hu)

DVTK – Kisvárda 0-2

Feczkó Tamás (DVTK): “Csalódott vagyok, mert ha ma nyerünk, akkor valószínűleg az ötödik helyen végzünk, ami a klubtörténet második legjobb eredménye. Megérdemelték volna a szurkolók, és a csapat is. A végére azonban fizikálisan, szerencsében és góllövésben is elfogytunk.
Volt már nekünk is ilyen meccsünk, amikor egyszer lőttünk kapura, és győztünk 1-0-ra, ma a Kisvárdának sikerült két lövéssel 2-0-ra nyerni. Kétszer álltunk szemben a kapussal, kapufát lőttünk – ahogy az elmúlt hetekben, úgy ma is kifelé pattant a labda – , rúgtunk vagy harminc szögletet, végig az ellenfél térfelén játszottunk. Azonban nem tudtunk ma gólt szerezni, ami rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A szünetben támadásban váltottunk, bejött Molnár Gábor, mert tudtuk, folyamatosan támadásban leszünk, és teret nyitottunk neki. Több ziccerpasszt láthattunk, de több átlövés kellett volna, ezek sajnos elmaradtak. Természetes a szurkolók reakciója, az utolsó öt mérkőzésen megbuktunk, még ha a koronavírus-járvány miatt elrendelt szünetig tartó időszakba ötösre is teljesítettünk. Van mit javítani, de tudunk mire építeni, ma is a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú csapatával álltunk ki, szép jövő áll a DVTK Labdarúgó Akadémia növendékei előtt. (dvtk.eu)

Bódog Tamás (DVTK): “A mai a mérkőzésnek egyetlen egy célja volt, hogy győzzünk, és bennmaradjunk. Elértük a célunkat, minden kerek és tökéletes. Természetesen voltak hibák, a DVTK-nak is vannak erősségei, ez nem kérdés, de a játékosok végrehajtották, amit elterveztünk. Beletettek apait, anyait. A mentalitásuk brutális, öröm velük együtt dolgozni, egy rosszabb mérkőzés után is talpra állnak. Három nappal ezelőtt a 94. percben kaptunk egy gólt, ami tönkretehette volna az egész éves munkát, de egy fél nap alatt lerázták a hatalmas csalódást.
Mindkét oldalon láttunk helyzeteket, kétségtelenül jókor jöttek a gólok, a munka meghozta a gyümölcsét, megérdemelten nyertünk.” (dvtk.eu)

Újpest – Kaposvár 5-0

Predrag Rogan (Újpest): “Gondoltam-e, hogy a csapat a hatodik helyen végez? Igen, ezért jöttem, ezért az álomért és sikerült megvalósítani. De rögtön mondom, hogy nem is az én érdemem ez a mostani, hanem a játékosaimé. Ők érték el ezt a sikert, nekik kell gratulálni. Persze rajtuk kívül a szakmai stábnak, minden támogatónknak, szurkolónak, akik lelkes biztatással segítették a teljesítményünket. Megtettünk mindent, és biztos, hogy nem lesz problémamentes az elkövetkezendő időszak sem, hiszen változások lesznek a csapatszerkezetben. Lesznek, akik elmennek, lesznek játékosok, akik maradnak, újra fel kell építeni a csapatot. De mostanra mi egy család lettünk, igazi csapat, és ha bemennek az öltözőbe, akkor érzik ezt, egyszerűen jó a hangulat. Ezt a szellemet a pályán is láthattuk, ez az eredménye a ténykedésemnek.” (ujpestfc.hu)

Disztl László (Kaposvár): “Úgy érzem, hogy a szünet után jó teljesítményt nyújtottunk, mentálisan erősek voltunk, így bíztunk benne, hogy az utolsó meccset jó eredménnyel zárjuk. Ez nem sikerült, annak ellenére, hogy jobban kezdtünk, mint az Újpest. Az első negyed órában jobbak voltunk. Sajnos a hazaiak az első helyzetüket kihasználták, mi ezáltal elvesztettük a fonalat. A szezon mentálisan és fizikálisan is sokat kivett a csapatból, az utóbbi szerda-szombat ritmusban pedig elfogytunk, hiszen nem olyan bő a keretünk. Pár játékosban nem volt meg a kellő alázat, ezt sajnáljuk. Most elgondolkodhatnak azon, hogy milyen az NB I., ki milyen osztályba való. A következő szezonra a külföldi és a kölcsönjátékosaink is elmennek. Ketten,  Fodor Marcell és Hegedűs Dávid pedig befejezik nálunk a futballt és a civil életükre koncentrálnak.” (rakoczifc.hu)

ZTE FC – MOL Fehérvár FC 1-1

Márton Gábor (ZTE FC): A célunk az volt, hogy a közönségünk előtt győzelemmel zárjuk le a szezont. Szurkolói szemmel jó meccs volt a mai, hiszen itt is, ott is adódtak helyzetek. Amilyen mélyről visszajött a csapat, olyan nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt hónapokban. Körbeutaztuk a „világot”, de a srácok így is folyamatosan pontokat szereztek és jól is játszottak heteken keresztül. A célunk az 5. hely volt, éppen ezért nem volt tét nélküli számunkra ez az összecsapás, sajnos ez végül nem jött össze. Babati gólja fantasztikus volt, ahogyan felismerte a lehetőséget és kivitelezte, az óriási teljesítmény volt. Köszönjük a szurkolást, fantasztikus volt, ahogy folyamatosan mellettünk álltak a drukkereink, ez egy közös siker.” (ztefc.hu)

Joan Carrillo (Fehérvár): „A nagy meleg mindkét csapatot kihívás elé állította, a hazaiaknak és nekünk is meg kellett küzdenünk ezzel a körülménnyel is. A mérkőzés előtt ez nekünk sikerült jobban, szinte góllal kezdtünk, jöttek a helyzetek is, de nem sikerült befejeznünk a meccset, nem jött a második találat. A második játékrészben pedig egy hihetetlen góllal egyenlíteni tudtak a hazaiak. El kell ismerni, ezt követően voltak nekik is lehetőségeik, de összességében úgy érzem, hogy nekünk két pont benne maradt ebben a bajnokiban – jobban kellett volna menedzselnünk ezt a mérkőzést, és akkor győztesen távozunk.” (molfehervarfc.hu)