Haladás – Debrecen 0-2

Horváth Ferenc (Haladás): “Nagyon sok minden visszatükröződött az elmúlt fél évből ezen a mérkőzésen. Helyzeteket hagytunk ki, aztán a legelején egy büntetőt, ami már korábban is megtörtént. A Debrecen azt játszotta amit tud, és ezt jól csinálta és nyertek. Nekünk voltak helyzeteink, hajtottunk, de a második gól elvette a hitünket. Nem volt egy rossz meccs, ha nyerünk akkor más, de ahogy a ma este alakult a többi meccs eredménye az számunkra a legrosszabb. Tetemes az előnyük. A jövőre jelen pillanatban nem tudok még gondolni, mert a vezetőkkel kell egyeztetni, melyik irányt választják. Én elfogadom ha ezt vagy azt, de akkor úgy kell tovább tervezni. Arra még nem tudok most válaszolni, hogy a keretet hogyan kellene alakítani, nekem van egy elképzelésem, de a vezetőkön múlik minden, ők döntenek.”

Herczeg András (Debrecen): “Változatos, jó mérkőzést játszott játszottunk. Meg kell dicsérnem a játékosaimat, sok támadást vezettek, győzelemre játszottak. Nagy Sándor is kellett a győzelemhez, mert fordulópont lehetett volna, ha a 30. másodpercben gólt kapunk a tizenegyesből, meg aztán később is voltak bravúrjai. Pávkovics megsérült, ezért volt a korai csere sajnos. Összességében jók voltunk, elégedetten utazunk haza.”

Kisvárda – MTK 1-0

Dajka László (Kisvárda): “Az első és a második félidőben is az irreális talajon teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk az MTK-nak, sőt, érzésem szerint nekünk adódtak a nagyobb helyzeteink. Mindenki odatette magát, az egygólos győzelmünk megérdemelt. Látható volt a meccs közben, hogy sok gól nem születik majd, örülök, hogy azt mi lőttük, mi pedig nem kaptunk, ezzel nagyon fontos 3 pontot szereztünk. Tavasszal megfelelő pozícióból folytathatjuk a bajnokságot.”

Feczkó Tamás (MTK): “Minden elismerésem a játékosaimé, mert ilyen irreális körülmények között is olyan futballra törekedtek, és azt nyújtották, mint az őszi idény nagy részében. Hiába tettünk meg mindent, pont nélkül távoztunk. A Kisvárda is focizni akart, mi is, mindkét csapat viszonylag jól alkalmazkodott a körülményekhez, a döntő végül az volt, hogy a hazaiak lőttek egy gólt, nálunk viszont kifelé jött a labda kapufáról, egyszer pedig szintén csak centik hiányoztak a gólhoz.”

Paks – DVTK 0-2

Németh Zoltán (Paks): “Gratulálok a Diósgyőrnek, ma egy góllal jobb volt. Ezzel együtt megvolt a lehetőségünk, hogy legalább döntetlent érjünk el, hiszen több helyzetet is elpuskáztunk. Nem jött össze sajnos az egyenlítés, az ellenfél jobban alkalmazkodott a nehéz talajhoz.”

Fernando (DVTK): “Elégedett vagyok az eredménnyel, nagyon fontos győzelmet arattunk, ebben az évben az elsőt idegenben. A győzelem módja is tetszett, hiszen jó teljesítménnyel párosult a siker. Korábban is lezárhattuk volna a mérkőzést, mivel rengeteg helyzetünk volt, 11-est hagytunk ki. Az utolsó 10 percben aztán szenvedtünk, ezért meg kell tanulnunk, hogy az ilyen mérkőzéseket, hogy lehet könnyebben lezárni.”

Puskás Akadémia – Mezőkövesd 2-0

Komjáti András (Puskás Akadémia): “Próbáltam egy támadóbb szellemű csapatot pályára küldeni. Az első félidőben ez nem látszódott, hiszen a Kövesdnek voltak lehetőségei. A második félidőt már úgy kezdtük, hogy kicsit motiváltabban, erőszakosabban léptünk pályára. A csere után a Latifinek két egyéni megmozdulása után tudtuk megszerezni a vezetést. Próbáltam a játékosokat felrázni, amit nem láttam az első félidőben, a másodikban pedig már több tűz volt bennük. “ (pfla.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): “Lehet, hogy érdekes lesz amit mondok, de nagyon jól futballoztunk. Rengeteg lehetőségünk volt, egyszerűen nem tudtunk betalálni ma. A futball törvényei között az is benne van, hogy az ellenfél a semmiből rúg egy gólt, majd utána kap egy tizenegyest. Tesszük tovább a dolgunkat, de még egyszer azt gondolom, nem vallottunk szégyent ma sem.” (M4 Sport)

Honvéd – Újpest 2-2

Supka Attila (Honvéd): “Amíg egyenlő létszámban voltunk, addig kontrolláltuk a mérkőzést és meg voltak a lehetőségeink arra, hogy gólt, gólokat szerezzünk. Egy buta hiba miatt történt a kiállítás. A szünetben is azt kértem, hogy legyen tartásunk, egy nullás vezetés után próbáljuk leszűkíteni a területeket. Ez sajnos nem sikerült, mert a bal oldalunkat megbontották kétszer és mind a két alkalommal onnan kaptuk a gólt a beadások után. Volt tartása a csapatnak, mert az utolsó pillanatig mentünk azért, hogy legalább az egyik pontot megszerezzük. Úgy érzem, maximális dicséretet megérdemel ezért.” (M4 Sport)

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Az első félidőben mutatott játék meglepett, nem csapatként futballoztunk, mindenki próbálta a saját ötleteit megvalósítani, és ez a helyzet nem változott akkor sem, amikor emberelőnybe kerültünk. A szünetben mondtam a fiúknak, hogy együttesként kell kilépni a második 45 percre, és egyszerű futballt bemutatva gólt szerezni. Ez sikerült is, gyors passzokkal, keresztezésekkel megfordítottuk az eredményt, majd újra az egyén került a középpontba, jöttek a labdavesztések, a kontrák, a saját támadásainkat pedig nem tudtuk eredményesen befejezni. Csalódott vagyok, 10 ember ellen nem szabad az utolsó percben gólt kapni.” (ujpestfc.hu)