Puskás Akadémia-Mezőkövesd (14.45)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): Reméljük, a Mezőkövesd nem olyan defenzív taktikával jön ide, mint tette azt a Kisvárda. Ellenfelünk értékes pontokat szerzett az utóbbi néhány fordulóban, bízom benne, hogy nem pusztán azzal a szándékkal jönnek ide, hogy a mi játékunkat elrontsák. Jobban örülnék az nyílt sisakos küzdelemnek, mint a Vidi elleni volt, de ez nyilván nem csak rajtunk áll. Az lenne az igazi, ha jó focit látnának a nézők, és persze itthon tartanánk a három pontot, ami számunkra a jelen helyzetben, mondhatni, kötelező. (mezokovesdzsory.hu)

Supka Attila (Mezőkövesd): A hétvégi pihenőt követően a szokásos munkát végeztük el a magunk mögött hagyott napokban. Először a fizikai, a taktikai és a technikai feladatokra fókuszáltunk, csütörtöktől pedig már kifejezetten a Puskás Akadémia FC elleni mérkőzésre helyeztük a hangsúlyt. Nehéz találkozó vár ránk, hiszen a bajnokság egyik legjobb csapatához látogatunk: ellenfelünk a második helyért küzd, és ehhez nagy szüksége van a három pontra. Úgy gondolom azonban, hogy ha csapatom az elmúlt hetekben mutatott hozzáállásával és koncentrációjával futballozik, akkor lesz esélye arra, hogy Felcsútról ponttal vagy akár pontokkal távozzon. Szurkolóinktól nagyon komoly támogatást kaptunk az MTK Budapest elleni fővárosi meccsünkön, és abban bízom, hogy hasonló buzdításban lesz részünk szombaton is. A nézők nagy segítséget nyújtanak számunkra itthon és idegenben egyaránt, remélem, hogy újra örülhetnek majd a meccs lefújását követően. (boon.hu)

Honvéd-Kisvárda (17.00)

Nebojsa Vignjevic (Honvéd): Kár lenne szépíteni, az előző mérkőzésünk nem sikerült jól, viszont muszáj előrenéznünk ebben a helyzetben. Mindennek az alapja, hogy fussunk és küzdjünk, mert lehet taktikai, vagy technikai hibákat elkövetni, ezeket analizáljuk és elemezzük, viszont annak egyértelműnek kell lennie, hogy mindig úgy menjünk fel a pályára, hogy a legjobbunkat kell nyújtani. Úgy látom, időnként elfelejtjük ezeket az alap dolgokat és nincs meg a megfelelő harci szellem, ezek hiányában azonban nem lehet játszani ezt a sportágat. A sikerhez szükséges mentalitással kell futballozni és meg kell találni azokat a játékosokat, akik akarnak küzdeni. Lehet jól, vagy rosszul játszani, de mindent bele kell adni. Főleg egy olyan csapattal szemben, mint a Kisvárda, amely szervezett, karakteres együttes, mentálisan erős, minőségi játékosokkal, ráadásul harcban van a második helyért. Azonban képesek vagyunk a sikerre, amihez változtatnunk kell. Azt az attitűdöt akarom látni, amit a Fradi ellen mutattunk és akkor lehetünk eredményesek a Kisvárda ellen. (honvedfc.hu)

Erős Gábor (Kisvárda): Nagyon szeretnénk, ha ezek a vágyaink teljesülnének, de a legfontosabb, hogy stabilak maradjunk, hiszen olyan pozícióban vagyunk, ami alapján nem feltétlenül nekünk kell rohanni, főként fejjel a falnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne a győzelem lenne a célunk, hiszen ha már eddig sikerült eljutnunk, akkor természetesen az az álmunk, hogy megőrizzük a második helyezést. Ugyan a győzelmekkel lehet igazán haladni, de azt is látjuk, hogy egy-egy pont is milyen sokat tud segíteni és milyen kérdésekben tud dönteni. Az azért hosszabb időt vehet igénybe, de látszik a Honvédon is a változás. A Honvédot egyrészről tiszteljük, másfelől pedig sokkal jobb csapatnak tartjuk annál, mint amiről jelenleg a tabella elfoglalt helyezése árulkodik. Jó játékosokkal szervezett futballt játszik, de valamiért nem úgy jöttek az eredményeik, ahogy azt remélték, ám arra számítunk, hogy ellenünk hazai pályán győzelemre törtnek majd, amivel be is biztosíthatnák a bennmaradásukat. Nekünk is megvannak a magunk céljai, amiért még sokat kell küzdeni. Fontos, hogy higgadtak maradjunk. Előfordulhat, hogy idővel a közönség is türelmetlen lesz a hazai csapattal szemben, ha így alakul, nekünk nyugodtan kell játszanunk. Erre utaltam azzal, hogy nekünk nem feltétlenül kell rohannunk, és a Honvéd otthonában is győzelmi esélyekkel lépünk pályára. (kisvardafc.hu)

Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC (19.30)

Joan Carrillo (DVSC): – Nyilván nem felejtem a Székesfehérvárott töltött időszakot, de most az a legfontosabb, hogy pontokat szerezzünk. Csapatunk és szurkolóink számára is lényeges, hogy jól teljesítsünk szombaton. Az utóbbi mérkőzéseken a Fehérvár megmutatta erejét, nemrég edzőt váltott, és a futballja is megváltozott. Ezzel az új hozzáállással a vendégek jobb eredményeket érnek el az elmúlt időszakban. Természetesen mi is nagyon készülünk, mi is nyerni szeretnénk. Biztosan jó hangulat lesz a stadionban, tudom, hogy együtt erősek vagyunk. (dvsc.hu)

Michael Boris (Fehérvár): A DVSC hazai pályán mindig veszélyes ellenfél, ennek ellenére egyértelműen a három pontért utazunk Debrecenbe, mert el kell érnünk a célunkat, a negyedik hely megszerzését. Az ellenfél remek egyéni képességű játékosokkal rendelkezik és jól pótolják a hiányzóikat is. Az utolsó négy mérkőzéshez érkeztünk, mindent bele kell adnunk a bajnokság hajrájában. Látom a tüzet a csapatban, az elmúlt hetekben is megpróbáltunk minden lehetőséget megragadni, hogy elérjük a negyedik helyet, öt meccse veretlenek vagyunk és elégedett vagyok a csapat hozzáállásával is. Az elmúlt mérkőzéseken sok gólt szereztünk, viszont sokat is kaptunk, így a védekezésen még többet kell dolgoznunk. Annak viszont örülök, hogy a helyzetek kialakításában és értékesítésében is jól teljesítünk. (molfehervarfc.hu)