Kamber Djordje, a Budapest Honvéd 35 éves csapatkapitánya az M4 Sport “Góóól” c. műsorában beszélt a kispestiek legutóbbi bajnokijáról, a DVTK elleni meccs vitatott 11-eséről és arról is, mi a piros-feketék legnagyobb gondja az idényhajrá előtt.

A Diósgyőr elleni bajnokiról

Én hibáztam az első gólnál, elnéztem egy labdát, amit nem szoktam, de sajnos benne van a játékban. Aztán betaláltam én is, de az nagyon zavar minket, hogy négy gólt kaptunk. Mindig a védelem hibás elsősorban, ha gólt kap egy csapat, de szerintem az utolsó gólban mindenki benne volt. Nem védekeztünk jól a szabadrúgásnál. Pedig jól kezdtük a mérkőzést, szereztünk két gólt és azt játszottuk, amit akartunk. 2-1-nél még nem volt nagy probléma, de aztán jött egy döntés, ami nagyot fordított a találkozón.

A vitatott 11-esről

Hallottuk a játékvezető sípszót és megálltunk, Danilo is. Utána a bíró mutatott valamit a szabadrúgást elvégző játékos felé, majd befordult és 11-est ítélt. Nagy meglepetés volt, nem értettük, mi történt. Utána 15-20 percig ez nagyon megfogta a csapatot, nem tudtunk egymáshoz passzolni, nem tudtuk, hol vagyunk. Utána hála Istennek meg tudtuk mutatni, milyen jó csapat vagyunk, még ha nem is tudtunk végül nyerni sajnos. 

“Vissza kellett volna fújni”: Újabb egyértelmű vélemény az NB I érthetetlen 11-eséről

Az MTK ellen kulcsmeccs, a Vidi ellen kupadöntő – ez a Honvéd legnagyobb gondja

Nem szabad fáradtnak lenni, mindegy, hogy bajnokság eleje vagy vége, a profi játékosnak ugyanazt kell nyújtania. Engem a fáradtságnál sokkal jobban zavarnak a mentális dolgok.

Ennél a klubnál most nagy változások vannak, sok játékos elment, elmegy, sok játékos jön, új tulajdonosok vannak, szerintem ezek a dolgok mindenkit megzavartak. Megint elmegy majd 3-4 alapember, akiket nehéz lesz majd pótolni, még nem tudjuk, ki fog a helyükre jönni, mi fog történni. Ezek zavarnak engem inkább.

Ennek volt köszönhető például a Puskás vagy a Diósgyőr elleni hullámzó játék is. 30-35 perc nagyon jó volt, aztán 15-20 perc, amikor “nem voltunk a pályán”.  (…) A múlt nyáron is nagyon nagy változások voltak, elment talán a legjobb páros tőlünk (Eppel és Lanzafame – a szerk.). Őket tudtuk pótolni, jó játékosok jöttek, akik be is tudtak illeszkedni, jó hangult volt az öltözőben. De most megint jönnek a változások, nem tudjuk, kiket tudunk megtartani, akár 5-6-7 ember is elmehet, ugye Holender Filip már aláírt Luganóba, de Grófnak és Danilónak is lejár a szerződése, Tischler visszamegy Újpestre…nálunk pedig nincs nagy keret, van 14-15 játékos. (…)

Nagyon rövid lehet ez a két hét szünet, ha kijutnánk a nemzetközi porondra, megint jöhet a felkészülés, össze kellene állnia a csapatnak, amit megint újra kell majd építeni.

Bajnok a bajnokhoz: A Fradihoz igazolhat a Honvéd alapembere a nyáron