A Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway és Supka Attila vezetőedző reagált a szurkolók kérdéseire a kispestiek Facebook-oldalán indított élő közvetítésben. A legérdekesebb részeket alább olvashatod el.

Az érkezőkről

Supka Attila ismét elmondta, hogy elsősorban a hátsó alakzatot akarja megerősíteni.

– Több játékos képben van: egy olyan játékos is, aki baloldali belső védőként, és balhátvédként is tud játszani. Bízom benne, hogy rövid időn belül lezáródik a leigazolásuk. Szeretnénk magyar játékost igazolni, de behatároltak a lehetőségek. Kevés az olyan futballista, aki képes ellátni azt, amit akarunk. Képben vannak külföldiek is.

Hemingwayt arról kérdezték: nem akarja-e megszerezni a Vidinél mellőzött Szolnoki Rolandot?

Szolnoki Roli, várjuk a jelentkezésedet. De ehhez az kell, hogy a Vidi elengedje hozzánk, ez nem hiszem, hogy megtörténik. Másrészt, el kellene fogadni, hogy Szolnoki itt legfeljebb a felét fogja keresni a mostani bérének. Ha ez a kettő összejön, Szolnoki Roland jelentkezzen Supka Atillánál.

További igazolásokról és Vadócz Krisztián lehetséges érkezéséről is beszélt a tulajdonos.

– Ezen a héten voltak próbajátékosok, és minden újabb héten lesz még több is. Ha Krisztián hajlandó hazajönni, és elfogadja a fizetést, én most itt szívesen aláírok vele. De nem hinném, hogy most szeretne hazajönni. Itthon nehéz megtalálni azt a 2-3 embert, akit akarunk, ezért külföldiek várhatóak.

Azt is elárulták egyébként, hogy Kabangu az első csapattal készülhet.

A távozókról

Hemingway több várható távozóról is beszélt.

– Nagy Geri és Bobál Dávid is nyitott arra, hogy beszéljünk a hosszabbításról, de az más kérdés, hogy meg tudunk-e állapodni. Bobál Geri jelenleg a második csapattal készül, valószínűleg vagy most, vagy júniusban eligazol. Ha Eppelért jó ajánlat jön, akkor elmegy. Hogy helyette igazolunk-e, az sok mindentől függ. Például, hogy Supka mester hogy ítéli meg, illetve milyen fedezet lesz erre. Elég sok játékos van, akit ajánlottak, mind külföldiek. Ha akarunk majd, tudni fogunk igazolni. Heffler tényleg Ikenne King helyére érkezett, de tavasszal mindketten maradnak. Nem hiszem azonban, hogy nyártól már mindketten a csapatnál lesznek. (…) King esetében nem nagyon látok esélyt a hosszabbításra.

George F. Hemingway több más, érdekes témát is érintett.

Az MLSZ magyar-szabályáról

A kérdés arra vonatkozott, hogy igaz-e, hogy a magyar állampolgárságot kapott külföldiek esetében, ha szerződést hosszabbítanak, már nem számítanak magyarnak.

– Igaz, és a magyar alaptörvényt, az alkotmányt sérti ez az MLSZ-előírás. És mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez ki is legyen mondva.

Valaki vagy magyar állampolgár, vagy nem az. Nem lehet megkülönböztetni egyik magyar állampolgárt a másiktól csak azért, mert a felmenői között a dédapjánál van egy magyar ember. Azt gondolom, hogy ez helytelen, tisztességtelen és becstelen.

A fiatalokról

– Supka Attilának kötelező egy fiatal játszatása, és ha úgy gondoljuk, hogy van egy másik ilyen képességű fiatal is, akkor az is kötelező lesz.

Egy Lanzafame-képességű játékos megszerzéséről

Lanzafaméval szerencsénk volt. Abban nem lennék biztos, hogy tudunk még egy ilyen játékost hozni az én regnálásom alatt. Nagyon nehéz ilyen képességű játékost hozni. Ez a véletlen műve is. Neki egyébként van még 1,5 év a szerződéséből.

A játékos eladásokról

– Nem mondtunk le senkiről, nem raboltak el tőlünk senkit, ha csak a jó pénzért való megvételt nem hívjuk annak. Ha annak hívjuk, akkor nyitva állunk további rablásra is.

Az új stadionról

– A pályázat azért nem lett sikeres, mert az a pénz, amire kiírták a fele annak az összegnek, amelyből egy stadiont meg lehet építeni. Ha a kormány megszavazza a megfelelő forrást, és kiírják, akkor sikeres lesz. Azok, akik megígérték, hogy lesz stadion, nekem még nem hazudtak.

A nemzetközi kupasiker esélyéről

– A Ferencváros egyik vezetője nyilatkozta nemrégiben, hogy a 4,5 milliárd forint, amely múlt évre jutott nekik, az nem elég, hogy sikeres európai szereplésük legyen, mert a 2-3-szorosa kell. A mi költségvetésünk összesen 5 millió euró, a Fradié 15 millió. Azokkal a klubokkal, amelyek állandóan tudnak szerepelni BL-csoporkörben, azokkal nem tud magyar klub versenyezni: ahhoz 50-100 millió euró kellene.

A teljes videochat