A szerdán lejátszott német Arminia Bielefeld ellen 0-0-ra végződő edzőmeccs után csütörtökön is pályára léptek Szergej Rebrov tanítványai. Az ellenfelük ezúttal a Köln U21-es csapata volt, amelyben néhány túlkoros labdarúgó is pályára lépett a benidormi együttes stadionjában lejátszott felkészülési mérkőzésen – derül ki a fradi.hu közvetítéséből.

A Ferencváros rögtön a kezdés után magához ragadta a kezdeményezést, több ígéretes helyzetet is kidolgozott, miképpen a 9. percben a télen a győri ETO-tól szerződtetett Szánthó passzolt Skvarkához, akinek a 25 méterről eleresztett lökete nem sokkal ment a kapu fölé. Két perc múlva megszerezte a vezetést a Fradi – Isael jobboldali szögletét Haratin védhetetlenül bólintotta a bal sarokba. A következő percekben főként a mezőnyben folyt a játék, a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát.

A 28. percben kis híján egyenlítettek a kölniek. Egy baloldali szöglet után üresen maradt Henning és fejelt közelről, azonban Szécsi jól helyezkedett és védeni tudott. Három perccel később egy tetszetős támadás során Ramadan esett el tizenhatoson belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. A 39. percben Petermann szabadrúgása után Nottbeck húzta kapura a labdát, próbálkozása a felső lécen csattant.

Fordulás után a szünetben csereként beálló Zubkov kétgólosra növelte a Ferencváros előnyét – nagy helyzetben, 12 méterről, higgadtan a bal alsóba lőtt. Az 55. percben büntetőt harcolt ki a Köln, amit Petermann értékesített. Egy perccel a szépítő gól után egyenlítettek a németek – Boakye lépett ki és 14 méterről a kapuba gurított.

A 62. percben Szergej Rebrov sorcserére szánta el magát: csak Szécsi, Zubkov és Skvarka maradt a pályán. Válaszul négy helyen változtatott a Köln. A hajrában a Fradi nagy erőket mozgósított, melynek első jele Szignyevics lövése volt, aki csak centiket tévedett. A 85. percben pedig átvette a vezetést a magyar bajnok. Skvarka 22 méterről, szabadrúgásból gyönyörűen tekert a jobb alsóba, kialakítva a 3-2-es végeredményt.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés, Benidorm

Ferencváros – Köln U21 3-2 (Isael 11., Zubkov 47., Skvarka 85., ill. Petermann 56. – 11-esből, Boakye 57.)

Ferencváros I. félidő: Szécsi – Lovrencsics, Otigba, Leandro, Csontos – Haratin – Isael, Bőle, Skvarka, Szánthó – Ramadan

Ferencváros II. félidő: Szécsi – Botka, Blazic, Civic, Heister – Csonka, Vécsei – Zubkov, Lodico, Skvarka – Szignyevics