Mint ismeretes, nagy port kavart a MOL Vidi és az FTC egy hónappal ezelőtti rangadójának (2-1) több jelenete is, ezekkel is foglalkozott kedden az MLSZ fegyelmi testülete, amelynek elnöke már decemberben elindította a vizsgálatot, de csak most született annak eredménye.

Vinícius “veszélyeztette Varga Roland testi épségét”

A fehérvári találkozó 37. percében, az FTC egyenlítő góljánál Varga Roland sérült meg, méghozzá úgy, hogy a labdát már a gólvonal mögül kirúgni igyekvő Vinícius Paulo válogatottbeli társának fejét találta el. Varga összeesett és a földön maradt, hosszabb ápolásra szorult. Néhány perc múlva ugyan visszatért, de miután megint a földre került és szemmel láthatóan “nem volt tiszta”, edzője, Szerhij Rebrov már a játékrész lefújása előtt az öltözőbe kísértette. A szélsőnek néhány perc ki is esett a meccsből a rúgás eredményeként, szédült, így mentővel vitték kórházba a stadionból kivizsgálásra.

Az MLSZ a vétkes Viníciust két mérkőzésre eltiltotta, mert az indoklás szerint “a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben veszélyeztette ellenfele testi épségét”. A bekk a Puskás Akadémia és a DVTK ellen nem lehet majd a pályán.

Varga Roland bánta Vinícius elkésett mentési kísérletét

Petrjak megforgatta Hadzicot, majd Kovácsik fölött bepöttyintette a Fradi egyenlítését.Mégis Varga Roland fogott padlót, mert Vinícius elkésett mentési kísérletként jóval a gólvonalon túl alaposan fejbe rúgta.

Közzétette: M4Sport – 2018. december 16., vasárnap

Leandro: 1 , Pátkai: 0

Ugyancsak a két bajnok címre törő csapat mérkőzésén történt egyik eset miatt bűnhődött Leandro, a zöldek rutinos játékosa is. A korábbi magyar válogatott védő / középpályás a Kovács kemény és Lovrencsics sérülésével zárult belépője után kialakult tömegjelenet során rúgott oda Hadzicnak, emiatt egy meccsen nem léphet majd pályára. “Egy tömegjelenetben megrúgta ellenfelét” – írja az mlsz.hu. Leandro a Honvéd elleni csatát hagyja majd ki a tavasz nyitányon.

Kovács István durva belépője és az utójáték

Kézzel tapintható a feszültség a MOL Vidi FC és a Ferencvárosi Torna Club rangadóján. Megfelelő ítélet a sárga lap Kovács István belépője után?🤔Egy biztos, Lovrencsics Gergő nem tudta folytatni a játékot. A mérkőzést itt nézheted élőben: http://bit.ly/2S2NmA3

Közzétette: M4Sport – 2018. december 16., vasárnap

A találkozó kapcsán Pátkai Máté esete is terítékre került, de büntetést ő nem kapott: “Pátkai Máté az általa elkövetett szabálytalansággal fegyelmi vétséget nem valósított meg, így ellene fegyelmi eljárás elrendelésére nem került sor.”

Tüzes kezdés a rangadón

Tüzesen kezdődött a Vid-Fradi!Gorriaran és Pátkai összetűzésében te is így jártál volna el?

Közzétette: M4Sport – 2018. december 16., vasárnap

Diósgyőr: A pályán sárgát ért, utólag eltiltást

Eltiltották viszont a diósgyőri Vernes Richárdot. A támadó a Kisvárda elleni mérkőzést követően, elkésett belépője után megúszta a büntetést, mivel “videófelvétel alapján senkit nem tilthat el a szövetség”, most viszont mégis bűnhődik a játékos, aki a kisvárdai Pavlo Lukjancsuknak csúszott oda durván, de csak sárga lapot kapott.

“Vernes Richárd (Diósgyőr), mert a Kisvárda elleni bajnoki mérkőzésen a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben nagy intenzitással, túlzott mértékű erőbevetéssel veszélyeztette ellenfele testi épségét 1 soron következő NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott” – fogalmaz a szövetségi portál.

Fradi: Beárazták Bödét, de a csatáron is múlik a jövő – a részletek