Január 8-án, kedden megkezdte a felkészülést Ferencváros a tavaszi idényre. A Fradi edzésén ott volt az a Böde Dániel is, akit az ősszel, a Mezőkövesd elleni bajnokin lecserélt Szerhij Rebrov vezetőedző, majd emiatt a támadó látványosan csapkodott, káromkodott a kispadon. A történtek után az ukrán tréner egy hétig jegelte a csatárt, aki emiatt nem is játszhatott a MOL Vidi FC elleni kulcsfontosságú bajnokin.

Böde egyhetes büntetése lejárt, majd a téli szünetet követően a magyar válogatott csatár kedden és szerda este is teljes erőbedobással edzett a többiekkel, ahogy azt a Ferencváros közösségi oldalára feltöltött fotók is bizonyítják. A támadóval kapcsolatban az előző hetekben felmerült, hogy biztosan távozik a népligetiektől.

Információink szerint időközben a Ferencváros meghatározott egy vételárat, amiért hajlandóak lennének megválni Bödétől, ha a támadó mindenképpen távozna. Ezt az összeget itthon legfeljebb két klub lehet képes kifizetni, az egyik épp a rivális Videoton, így a ferencvárosi vezetés nyilván inkább abban bízik, hogy Böde külföldre értékesíthető, ha a csatár váltana.

Úgy tudjuk, hogy 100 millió forint körüli összegért vihetné Bödét a leendő vevő, de egyelőre nincs érdemi érdeklődő, és emiatt a korábban a vezetők által megszabott vételár akár tovább csökkenhet az elkövetkező napokban. Nyilván a helyzet változhat, ha Böde kap egy újabb esélyt Rebrovtól, és él is azzal, de a népligeti kulisszákat jól ismerők szerint erre nagyon kevés az esély, az ukrán szakember ugyanis nem az a típus, aki gyakran változtatja a véleményét. Böde egyébként nincs száműzetésben, továbbra is részt vehet az első keret edzésein, és nem kizárt, hogy amennyiben megbékél azzal a helyzettel, hogy a jövőben akár csak epizódszereplő lehet Rebrovnál, maradhat is, így a döntés az ő kezében is van.

Böde a szezonban eddig 16 tétmeccsen játszott, és öt gólt szerzett. A Ferencváros a bajnokságban 18 forduló alatt 39 pontot gyűjtött, és az élen áll az OTP Bank Liga tabelláján, mögötte öt ponttal lemaradva a MOL Vidi FC van 34 ponttal.

Angliából igazolt utánpótlás-válogatott játékost a Fradi – hivatalos