Korábban hazai sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk arról, hogy a Ferencváros hazacsábíthatja a Stoke City 19 éves, utánpótlás-válogatott szélsőjét, Szerető Krisztofert. Kubatov Gábor Fradi-elnök december 31-én tartott évértékelő beszédében rá gondolhatott a lap szerint, amikor azt mondta, hogy a “játékosmegfigyelői hálózathoz csatlakozó Hajnal Tamás segítségével jelenleg is dolgoznak egy 17 éves, külföldön szereplő magyar utánpótlás-válogatott játékos hazacsábításán”.

A hivatalos bejelentésre nem sokat kellett várni: a ma 19. életévét betöltő szélső aláírta a szerződését a ferencvárosnál.

Szerető Krisztofer 2000. január 10-én született Budapesten. Fiatal korában a Honvéd akadémiáján futballozott, majd 16 évesen szerződtette őt az akkor Premier League-ben szereplő Stoke City, ahol természetesen a klub utánpótlásához csatlakozhatott. A főként szélsőként, támadó középpályásként bevethető futballistára rögtön az egyesület U18-as együttesében számítottak, ahol az előző években rendszeresen pályára lépett – írja a fradi.hu.

Első szezonjában kettő, második idényében már hat gólt szerzett az U18-as Premier League-ben. 2018 elejétől pedig már a még idősebbek között, a Stoke U23-as együttesével a Premier League 2-ben szerepelt. Szerető Angliában is ki tudott tűnni kiváló technikai megoldásaival és hatalmas góljaival. Nem egyszer érkeztek a hírek egy-egy pazar megmozdulásáról.

A 19 éves futballista tagja volt az U19-es elitkört kiharcoló korosztályos magyar válogatottnak is.

A Ferencváros arról nem adott tájékoztatást, Szerető mennyi időre írt alá.

Minden átigazolási hír egy helyen folyamatosan frissülő rovatunkban:

Meredek: Bödét a Vidivel hozták össze a sajtóban, hosszabbított a bajnok két kulcsjátékosa – hazai átigazolási hírek