Korábban a Figueirenseben, a Guaraniban, valamint az egyik legtradicionálisabb brazil klubban, a Grémióban és a török Gaziantepsporban is futballozó labdarúgó idén nyár óta erősíti a Ferencvárost.

A 24 éves Pedroso a Magyarországon eltöltött fél év alatt elmondása szerint jól sikerült a beilleszkedése, és otthonra lelt hazánkban.

Nagyon boldog vagyok. Természetesen nagyon jó érzéssel tölt el, amit közösen viszünk véghez. A klubnak kivételes szerkezete van. Volt már lehetőségem Brazíliában játszani, a Figureinseben, a Grémióról nem is beszélve. De ez eddig a csúcs.

– mondta Pedroso a globoesporte.com-nak adott interjújában.

A dél-amerikai játékos eltökélt szándéka, hogy a legrangosabb európai kupaporondon is szerepeljen. Éppen ezért minden követ megmozgat, hogy a jelenlegi kölcsönszerződése után is maradhasson a csapatnál.

Célom, hogy itt maradjak, és nem akarok visszatérni Brazíliába. Amikor hallottam, hogy van esélyem a Bajnokok Ligájában játszani, már akkor tudtam, hogy jól választottam.

Korábban az M4 Sport közzétette, hogy az InStat elemzőrendszer adatai alapján a 2017/2018-as OTP Bank Liga lejátszott 13 fordulója után Marcos Pedroso – 277-es indexszel – volt a legjobb teljesítményt nyújtó játékos.

Pedroso számára örökké a szívében marad a Figureinse, mivel 2007-ben tizennégy éves korában ott kezdte ifista pályafutását. Szerződése 2019 nyaráig köti a Figureinséhez, de nem tervezi a hazatérést. Sőt, szintet lépne és Németországban vagy Spanyolországban is kipróbálná magát.

Egyszer visszatérek a Figureinsehez. Örökké hálás vagyok nekik, de most csak a Fradira koncentrálok. Célom, hogy itt maradjak a kölcsönszerződésem lejárta után is. Figyelemre méltó, hogy az európai átigazolási piacon a csapatom általában több játékost ad el Németországba, Spanyolországba. Ez egy másik indok, amiért maradnék – tette hozzá.

Alkalmazkodás

“Jól sikerült a beilleszkedésem, sokat segített nekem az elején Leandro, aki hosszú ideje itt van a csapatnál. Mellette akadnak uruguayi, portugál labdarúgók is, akikkel kis csoportot alkotunk az edzéseken, ahol közös a nyelv. A városban a legrosszabb a hideg, de hozzászoktam. A jó hír, hogy a bajnokság télen szünetel, mert akkor mínusz 15-20 fok is lehet.”

Különbségek

“Amikor egy brazil játékos Magyarországra igazol, rájön, hogy a játékstílus más. Kicsit taktikailag és fizikailag is másabb a magyar bajnokság. Egy-két hónap múlva lehet látni a különbséget. Brazíliában szerdán és vasárnap is játszottunk, a meccs és a pihenés is fontos és az is, hogy a héten legyen elegendő edzés.”

Játékrendszer

“A csapat előszeretettel játszik a 4-3-3-as rendszerben, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint Brazíliában volt. A négyvédős rendszert alkalmazzuk és vonalban védekezünk. Edzőnk német és tudja, hogy a csapat minőségi játékosokból áll.”

Új klub

“Bevezetésre került a pénzügyi fair play, ami számomra újdonságnak tűnt, azonban ez remekül működik, a fizetés sohasem késik. A stadion nem nagy, 25 ezer fő befogadására alkalmas, modern és mindig tele van. Azok közül, amiket a mérkőzéseken láttam, az valami csúcs volt. Játszottam már olyan stadionokban, ahol világbajnokságokat rendeztek, de ez egyikkel sem hasonlítható össze. Nagyon jó.”

Tapasztalatok

“A klub tartalékcsapatában játszottam többnyire. Mindig kölcsön adtak, ami természetesen bosszantott, mert minden játékos Európában és neves klubban szeretne játszani. Szeretem Figureinsét, de a Ferencváros által nyújtott lehetőség olyan volt, ami egyszer adódik az életben.”

Legmókásabb történet

“Az egyik helyi TV-vel forgattunk, amikor kipróbálhattunk tipikus magyar ételeket. Vicces volt. Emlékszem, hogy sertéshúst ettünk, ami nagyon hideg volt. Filmeztek és ettünk, nagyon rossz volt. Ez volt az egyik legviccesebb dolog, ami velem történt.”