Mint honlapunkon is beszámoltunk róla, a Ferencváros a G-csoportba került a Bajnokok Ligája csoportkörének mai sorsolásán, így a Barcelonával, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel szerepel egy négyesben az ősszel Szergej Rebrov együttese. A sorsolás után a fradi.hu három ferencvárosi játékost kérdezett.

Somália: “A Barcelona volt az egyik álmom”

„Nem hiszem el és nem találom a szavakat. Ezek voltak az első gondolataim, amikor megláttam a sorsolást.

A Barcelona volt az egyik álmom, de ettől függetlenül számomra az a legfontosabb, hogy a sztárok ellen is kihozzam magamból a maximumot a pályán. Hogy a Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo elleni párharcot várom-e jobban? Legyen mindkettő”

Dibusz: “Biztos, hogy óriási nyomás alatt lesz a kapunk”

„Mindenkinek hatalmas élmény lesz a Barcelona és a Juventus ellen pályára lépni. Nagyon várom a meccseket és kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek ellenük. Őszinte leszek, ilyen szintű együttesek ellen még nem játszottunk, így az egész csapatnak egy jó teszt és tanulási lehetőség lesz, de megálljuk a helyünket. Biztos, hogy óriási nyomás alatt lesz a kapunk, lehet, hogy akár 90 percen keresztül, de biztosan jól felkészülünk és minél tovább megnehezítjük a sztárcsapatok dolgát. Nyugodtan mondhatom, hogy nem csak én, hanem az egész ország várja, hogy szurkolók előtt játszhassunk a BL-ben, ráadásul most már, hogy ilyen csapatokat láthatunk, de ez még a jövő zenéje (közben kiderült, hogy lehetnek nézők az őszi BL-meccseken – a szerk.). Nagyon kíváncsi vagyok, hogy, ha esetleg jöhetnek szurkolók a meccsekre, akkor milyen sorok kígyóznak majd a jegypénztáraknál. Mindenki nagyon megérdemli ezt, aki kitartott mellettünk és kiböjtölte ezt a sikert.

Teljesen mindegy, hogy ki ellen és hol kezdjük a csoportkört, de nyilván a Dinamo Kijev lesz az a csapat, amely ellen reális esélyünk lehet a pontszerzésre. Nagyon fontos, hogy a legjobb állapotban legyünk ezekre a meccsekre. Persze, rendesen megadná az alaphangot egy hazai, sztárcsapat elleni meccs, ugyanakkor egy Kijevtől rabolt pont is”

Botka: “Hihetetlen ez az egész”

„Több játékossal is együtt néztük a sorsolást és csak azt tudtuk mondani, hogy hihetetlen ez az egész.

Mindenidők talán két legjobb futballistája ellen játszhatunk, így egyértelmű, hogy ez óriási élmény lesz. Persze nagyon óvatosan kell erről beszélni, de bízom abban, hogy a harmadik helyet elcsíphetjük. Minden labdarúgó álma, hogy ilyen körülmények között és ilyen sztárok ellen lépjen pályára.

A sorsolás alatt kezdtem realizálni, hogy mi mindent elértünk eddig a selejtezők során és az mekkora teljesítmény, hogy ilyen klasszis csapatok között ott van a Ferencváros. Nyilván, ha a lehetnek szurkolók a stadionban, akkor a hazai meccseket várom a legjobban, de az is nagy szó, hogy olyan arénákban játszhatunk, ahová eddig csak látogatóként mehettünk. Most viszont ott leszünk a pályán és tehetünk azért, hogy sikeresek legyünk. Ilyenkor talán az a legnehezebb, hogy a fejeket minél előbb át kell állítani arra, hogy a hétvégén bajnoki mérkőzés következik és most nem azzal foglalkozni, hogy mely csapatokat kaptuk a sorsoláskor. Úgy gondolom, hogy ezt tavaly is nagyon jól kezeltük, elvégre megvédtük a bajnoki címünket és tudjuk, hogy ez most is nagyon fontos lesz, hiszen jövőre is ide szeretnénk kerülni”

Döntött az UEFA: Visszatérhetnek a nézők a nemzetközi mérkőzéseken, így a Fradi BL-meccsein is