FTC-Midtjylland 2-4

Thomas Doll (a Ferencváros edzője):
– Nagyon nehéz szavakat találni ezután a meccs után, mindenki nagyon csalódott, az öltözőben elég nagy volt a szomorúság. A futballban sajnos 44 perc alapján még nem adnak semmit. Nagyszerűen kezdtük a játékot, nagy dicséret a fiúknak, a tervünket megvalósítottuk. Volt bennünk tűz, lendület, gyorsaság, szép akciókat vezettünk. A múlt évben egy öngól miatt estünk ki – és a büntetők miatt -, most egy piros lap miatt nem nyertünk. Sajnálom, mert a második félidőben mindent beleadtak a fiúk, hibáztunk is sajnos, a 11-esnél, de így is volt esélyünk az egyenlítésre, ám másként alakult. Nekem is szükségem lesz arra, hogy aludjak egyet a történtekre, és megemésszem a történteket. A szünetben átálltunk 4-4-1-re, a terv az volt, hogy kompakt, zárt játékot nyújtsunk, és próbáljunk meg kontrázni. Sajnos gyorsan megkaptuk egy pontrúgásból az egyenlítő gólt, aztán jött egy újabb büntető. Vissza kell néznem még, de talán volt test-test elleni kapcsolat az első 11-esnél, véletlenül nem kap egy játékos piros lapot. Talán hiba volt ez Koch részéről, el kellett volna engedni a csatárt, ott volt még a kapus, aki menthetett volna. Hogy kap-e ezért büntetést? Persze, holnap börtönbe megy…
Azt sajnálom leginkább, hogy magyar klubcsapatként mutathattunk volna valami olyat, amire felfigyelnek, de a sors most másképpen akarta. Ha valaki azt mondta volna a 44. percben, hogy 4-2 a vége, akkor nem hittem volna el… Más lett volna, ha a végén még szépítünk, hiszen így 3-0-ra kellene nyernünk idegenben.

Jess Thorup (az FC Midtjylland edzője):
– Kemény csatát vártunk, az első 45 perc izgalmas volt, és mondhatom azt is, hogy okozott gondokat. A szünet után már jobb volt a helyzet emberhátrányban. A büntetőt még nem néztem vissza, nem tudok róla véleményt mondani, de az tény, hogy alapvetően határozta meg a játék képét a jelenet. El kell ismerni, döntő volt, hogy 11 ember játszott a második félidőben 10 ellen, harcosak voltunk, küzdöttünk, így nyertünk.

Korcsmár Zsolt (az FC Midtjylland játékosa):
– Speciális meccs volt a számomra, a Vasassal játszottunk már itt, de más volt külföldi csapat tagjaként, picit úgy éreztem magam, mint egy turista. Ez a 90 perc valamilyen szinten jó érzés volt, valamilyen szinten nem. Szívesen elkerültem volna a Ferencvárost, ezt korábban mondtam is, azt szerettem volna, ha minél tovább jutnak a magyar csapatok. Innentől már remélem, hogy nem mi leszünk azok, akik kiesnek. Nem fér bele, hogy ennyire szellősen futballozzunk, mint ahogy az első félidőben, kényelmesen játszottunk, de vannak játékosok azért a keretben, akik nem hagynak elszállni minket egy 4-2-es győzelem ellenére se.

 

Kalju-Videoton 0-3

Marko Nikolic (a Videoton edzője):
Jó eredményt értünk el a felcsúti visszavágó előtt, szerintem ez nem kérdés. Minden nap beszélünk a játékosokkal arról, hogy milyen fontos győztes mentalitással pályára lépni. Vannak olyan játékosaink, akik a legmagasabb szinten játszottak – például Juhász Roland, Danko Lazovics vagy Marko Scsepovics -, akik tudják, hogy mennyire fontos ez a hozzáállás, amikor nagy célokért játszol. Ma mindenki, aki lehetőséget kapott, ezt a karakterességet mutatta. Fontos volt, hogy korán vezetést szereztünk, utána természetesen könnyebbé vált a meccs. Volt még legalább három nagy helyzetünk az első félidőben – egy kapufa, egy jobb oldali akció és Suljic helyzete – amelyet értékesíthettünk volna, valamint a második játékrészben is irányítani tudtuk a mérkőzést. Azt is el kell ismerni, hogy két-három helyzetet engedtünk az ellenfélnek, ezeken a szituációkon javítani kell. Biztos vagyok benne, hogy tudunk ennél jobban játszani, de ezzel együtt is gratulálok a játékosaimnak az eredményhez. Külön köszönöm a szurkolóknak a biztatást, akik eljöttek egészen Tallinnig, hiszen hatalmas túrát vállaltak a csapatért – le a kalappal előttük.

Szergej Francev (a Kalju edzője):
– Természetesen nem örülök az eredménynek, de hátra van még a visszavágó, addig nincs vége a párharcnak, amíg le nem fújja a játékvezető a második meccset. Magyarországon mindent megteszünk majd azért, hogy jó eredményt érjünk el. Ehhez jobban kell védekeznünk, de továbbra is bízom a csapategységben.