Az idény értékelése:

Thomas Doll szerint annak ellenére is pozitívabb az idény összképe, hogy edzősködése alatt először maradt trófea nélkül a Ferencváros.

Nem egyszerű mindig új csapatot építeni, pótolni a távozókat és beépíteni az érkezőket. Nyáron nagyon nehéz volt az indulás, későn állt össze az együttes. Ahogy viszont ezután küzdött a csapat, az alapján mi játszottuk a legszebb és legjobb futballt. Nagy kár, hogy nem jutalmazták meg magukat a fiúk, hiszen megszerezhették volna a bajnoki címet. Ha az utolsó heteket nézzük, akkor nyilván mindenki nagyon csalódott a klubnál, tudjuk, hogy több volt ebben az idényben. (…) a nyolcadik fordulóban, a Vasas ellen kétszer is hátrányból jöttünk vissza és végül 5-2-re nyertünk, kulcsfontosságú győzelem volt, formába lendültünk és nagyszerű meccseink voltak utána, többek között a Videoton elleni, hazai 3-1-es meccs. Nyáron a Midtjylland elleni első félidő is nagyszerű volt, de aztán magunkat büntettük a kiállítással, kicsit hasonló volt ahhoz a meccshez a teljes szezonunk: jó helyzetbe hoztuk magunkat, aztán néhány döntés miatt elmaradt a siker – mondta a német vezetőedző a Fradi TV-nek.

A bírói döntésekről:

Meggyőződésem, hogy a bajnokság hajrájában, több fontos szituációban sem született helyes ítélet. De ne felejtsük el azt sem, hogy így is minden a kezünkben volt, sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem voltunk elég hatékonyak a befejezéseknél.

Fradi: „Kommentár nélkül” – videós összeállítással tiltakoznak a bírói ítéletek miatt

A támadójátékról:

Talán a Fradi az NB I-ben az egyetlen csapat, amely már az ellenfél térfelén agresszívan letámad és nem a felezővonalnál vár, hogy hozzákerüljön a labda. Ennek köszönhetően gyorsan a kapu elé kerültünk, törekedtünk a kombinatív játék folyamatos javítására, mert sok ellenfél nagyon tömören visszazárva játszott ellenünk. A magyar bajnokságban a minőségi játékosok bőven elérhetik a tíz gólt, Böde és Varga is nagyszerű idényt zárt, Paintsil pedig a gyors fordulásaival, okos megoldásaival, cseleivel sok helyzetet tudott kialakítani és ezekből sokat értékesítve jutott el a 10 gólig.

A védelemről:

Miha Blazic és Otigba Kenneth is sokat fejlődött nálunk, mindketten válogatottak lettek. Ez az utóbbi években jellemző volt ránk: a minőségi játékosok még tovább fejlődtek itt.

Az igazolási tervekről:

A védelem előtti 6-os pozíciót Spirovski jól megoldotta, majd tavasszal – amikor Spirovski előrébb játszott – Leandro is.

De tovább keresünk, talán tudunk olyan játékost találni, aki még több erőt, dinamikát ad a csapatnak ezen a döntő jelentőségű poszton. Belső védőt is keresünk, mert nem tudjuk, Otigba mikor térhet majd vissza.

A Fradi legnagyobb gondjairól:

A döntő pillanatokban hiányzott az utolsó néhány százalék a befejezéseknél és az a mentalitás, hogy mindegy, mi történik a pályán, végső soron a saját kezünkben van a sorsunk. A Videoton elleni első tavaszi félidőben megmutattuk, milyen jó futballt játszik az együttes, idegenben is totális kontroll alatt tartottuk a meccset, bátrak voltunk, tudtuk, hogyan kell ellenük, a felállásuk ellen játszani. A meg nem adott 11-es ellenére is megvoltak a lehetőségeink, de sajnos ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni egy rangadón.

A rövid, nagyjából egyhetes nyári szünetről:

Egyértelmű nem elég ez az egy hét. Mondtam is a stábtagoknak, hogy aggódom a játékosok egészsége miatt. A legutóbbi nyáron hosszú időre elveszítettük Gerát, Bőlét és Hajnalt is. Nem lenne baj, ha néhány fordulót előrehoznának és szerda-szombat ritmusban játszanánk. Így 1-2 héttel több pihenő jutna a játékosoknak, akiknek fizikailag és mentálisan is pihenniük kellene. Mi most veszítettük el a bajnokságot, de szinte átmenet nélkül már a következő szezonra és a felkészülésre kell koncentrálnunk.

Azoknak, akik az idényt megtervezik, jobban át kellene gondolniuk ezt, hiszen egész Európában a magyar bajnokság tartott legtovább. Emberekről beszélünk, nem gépekről!

De ami rajtunk múlik, azt meg fogjuk tenni, hogy sikeresek legyünk a következő szezonban – tette hozzá.

Fradi: Kirúgták az utánpótlás német igazgatóját – ez áll a háttérben