A Ferencváros magyar válogatott kapusa és csapatkapitánya, az ebben az idényben is kiemelkedő teljesítményt nyújtó Dibusz Dénes csapata eddigi szerepléséről, a tavaszi Fradiról és a vasárnapi, Újpest elleni derbiről is nyilatkozott.

Beszélt például arról is a fradi.hu-nak, hogy szerinte mennyire állt össze a tavaszi idény második felére a csapata.

Vannak hosszabb, jobb periódusaink, az elmúlt néhány hét, hónap már jobban nézett ki. Tudtuk, hogy ehhez szükség lesz egy kis időre, hiszen az új vezetőedző érkezésével ismételten egy picit át kellett alakítani a gondolkodását a játékosoknak, neki is be kellett lőni az edzések terhelését, stílusát, azt, hogy mi az, ami a csapatra a legjobb hatással van, és aminek köszönhetően a leghatékonyabb és legeredményesebb játékot tudjuk a tétmérkőzéseken nyújtani.

Valóban kezd összeállni a csapat, ám azt gondolom, hogy még jócskán van a csapatban tartalék. A képességeket tekintve szerintem még ennél is jobb játékot és nagyobb dominanciát kellene nyújtanunk a pályán. Nemcsak bizonyos időszakokban, hanem akár egy egész mérkőzésen át

– élt némi kritikával is a hálóőr.

Dibusz a vasárnapi derbi kapcsán azt mondta, hogy különleges mérkőzést vár.

Bízom benne, hogy most már tényleg egy szó szerint teltházas mérkőzés következik. Most tényleg minden adott ahhoz, hogy ez meglegyen – van egy jó formában lévő Újpest, illetve egy olyan Ferencváros, amely begyűjtheti a bajnoki címet, ha a többi eredmény is úgy alakul, szóval biztos, hogy egy nagyon különleges vasárnap délután vár ránk. Remélem, hogy méltóléppen fogjuk zárni ezt a találkozót, a győri kupamérkőzés után már csak ez a mérkőzés lebeg a szemünk előtt.

Az FTC még a héten akár bajnok is lehet, de az biztos már, hogy a kupadöntőben is érdekelt lesz, miután szerdán 4-1-re legyőzte a másodosztályú ETO-t az elődöntőben. A Fradi öt év után lett finalista a sorozatban.

Nagyon sok minden történt, az biztos, azóta nyertünk három bajnoki címet, sőt, bízom benne, hogy hamarosan meglesz a negyedik is. Volt három nemzetközi csoportkörös szereplésünk, szóval a Magyar Kupát leszámítva ez egy nagyon sikeres időszak volt. Viszont mindenkiben volt egy kis hiányérzet az elmúlt években, hiszen a hazai kupasorozatban egyszer sem sikerült odaérni a döntőbe. Ez évről évre egyre nagyobb motivációt jelentett mindenkinek, éppen ezért a jelenlegi szezonban olyan komolyan vettünk minden mérkőzést, hogy szerintem megérdemelten jutottunk be a döntőbe – tette hozzá Dibusz.

Fradi-Újpest: Simon Tiborról és az elhunyt vezérszurkolóról is megemlékeznek – az összes hír a derbiről