“Szárnyaló” Barcelonáról ír a Marca a Ferencváros legyőzése kapcsán, egy olyan katalán csapatról, amelynek már arra is lehetősége volt Budapesten, hogy több játékosát pihentesse és “kölyköket” is rakjon a kezdőbe.

A Barca az első perctől kezdve nyomás alá helyezte ellenfelét, emiatt a bátor magyaroknak szinte két egymás utáni jó passza sem volt, és csak idő kérdése volt, mikor születik meg az első gól

– írja a madridi lap, hozzátéve, hogy

az FTC legalább odáig eljutott a második félidő elején, hogy pár lövése megeresszen, de a kapuig vezető mintegy 100 méteres út hosszú kilométereknek tűnt a zöldben játszók számára.

Ami az osztályzatokat illeti, Dibuszt és a csereként beállt Baturinát látta a legjobbnak a Fradiból a spanyol lap, három csillagot pedig Jordi Alba, illetve Dembélé kapott a mezőnyből.

Az AS szerint “az új Barça Európát támadja”, és

a katalánok farkasként kergették felforgatott összeállításban is a megriadt magyar szarvasokat,

nagyjából félóra alatt lezárva a mérkőzést. A lap Koemant dicséri, aki pár hónap alatt félelmetes BL-csapatot faragott a tavasszal a Bayern által “eltaposott”, ám azóta megújult gárdából, amely a Budapesten mutatott teljesítményével is sokat gyógyított a lisszaboni 8-2-es vereség sebein. Elismerést kap azért is a Barcelona, mert nem állt le 3-0 után sem, hanem próbált újra és újra lesújtani a Ferencvárosra, köszönhetően Braithwaite és Dembélé kiemelkedő játékának is.

A “Bajnokok Fesztiváljáról” író katalán Sport szerint “a Ferencváros nem volt ellenfél a Barcelona számára”,  amely tökéletes produkciót nyújtott Budapesten, meggyőző és zökkenőmentes győzelmet aratva a magyar bajnok felett. Ahogy írják, a Barca az első percektől fogva valósággal megfojtotta az első félidőben igencsak “erőtlen” FTC játékát, a vendégek kapusának, Netónak szinte semmi dolga nem akadt. “A sértett büszkeségű” hazaiak ugyan a második félidőben némileg erőre kaptak, de ekkor sem jelentettek sok veszélyt a katalán kapura – fogalmaznak.

A Mundo Deportivo szerint Koeman B-terve, azaz a tartalékos Barcelona is makulátlanul futballozott az első játékrészben a Puskás Arénában, és bár a második játékrészre picit “elmélkedőbbé” vált a vendégek játéka, kevesebbet kockáztatva is simán hozták a meccset. Szergej Rebrov kapcsán azt írják, az ukrán tréner 0-3 után érezhetően úgy alakította csapata játékát, hogy több gólt már ne kapjanak. Az FTC-től az igen aktívan beszálló Baturinát emelik ki a katalánok, akik így értékelték (1-től 3-ig) a hazai játékosok teljesítményét:

Dibusz 2 – Botka 1, Blazic 1, Frimpong 1, Dvali 2, Heister 1 (Lovrencsics 1) – Isael 1, Sigér 2 (Laidouini 1), Somalia 1, (Haratin 1), Uzuni 2 (Baturina 2) – Tokmac 1 (Mak 1)


Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

Ferencváros-Barcelona 0-3 (Griezmann 14., Braithwhite 20., Dembelé 28. – 11-esből)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Beszámoló itt!

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister (Lovrencsics 64.) – Sigér (Laidouni 64.), Somália – Isael, Tokmac (Mak 71.), Uzuni (Baturina 71.)

Barcelona: Neto – Dest, Mingueza, Lenglet (Alena – 65.), Jordi Alba (Firpo – a szünetben) – Pjanic, Busquets (F. de Jong – a szünetben) – Trincao, Griezmann (Puig – 65.), Dembelé – Braitwhite (Fuente 80.)