Az augusztus 8-i DVSC-Újpest találkozó 14. percében Bárány Donát maradt a földön egy rúgást követően és később le is kellett cserélni – mint kiderült, több mint egy hónapot kellett emiatt kihagynia a debreceni támadónak.

A vétkes, Abdoulaye Diaby először sárga lapot kapott, de a VAR-felvétel megtekintését követően Bogár Gergő játékvezető kiállította a lilák légiósát. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a történtek miatt négy NB I-es mérkőzéstől eltiltotta a védőt.

Diaby emiatt épp a Ferencváros elleni derbin térhetett vissza az Újpest kezdőcsapatába, de megint csak 14 percig tartott számára a találkozó. A vasárnapi rangadón az afrikai légiós lerántotta a kapu felé induló Myrto Uzunit, a játékvezető – megint csak Bogár – pedig piros lapot adott, hogy aztán a VAR is megerősítse az ítéletét.

A bekk így zsinórban második NB I-es meccsén került a kiállítás sorsára, ráadásul azok után, hogy több mint egy hónapig nem is állhatott csapata rendelkezésére a bajnokságban.

Össszeségében 3 mérkőzésen 118 percet játszhatott eddig az élvonalban, a mérlege pedig 2 piros és 1 sárga lap.

“Remélem, tanul a mai kiállításából is”

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy lehet-e visszaút a számára a kezdőcsapatba a közeljövőben, de edzője, Michael Oenning kiállt játékosa mellett a Groupama Arénában.

– Szerintem Diaby a legcsalódottabb a történtek miatt, akivel beszéltünk már az első piros lapja és eltiltása után is. Remélem, tanul a mai kiállításából is, és még erősebben fog visszatérni – fogalmazott a német tréner vasárnap.

Stöger a derbiről: “Nem számítottam arra, hogy a meccs végéig izgulnunk kell”; Kisvárda: “A tabella nem hazudik” – edzői értékelések