Kubatov Gábor a Ferencváros szerda esti kupagyőzelme után úgy nyilatkozott, hogy 4-5-6 játékos távozik majd a zöld-fehérektől, akiknek a pótlásán már fél éve dolgozik a klub. A csakfoci.hu úgy tudja, az alábbi négy játékos közül három szinte biztosan elhagyja a Ferencvárost, így a Fradi elnöke jó eséllyel rájuk (is) gondolhatott, de egy negyedik labdarúgó eligazolása is nagyon valószínű.

Két 4-szeres bajnok védő is távozik

Néhány hete a csakfoci.hu számolt be róla elsőként, hogy öt, sikerekkel teli szezon után elhagyja a csapatot Miha Blazic, és azt is megírtuk, hogy a szlovén válogatott védő egyik kérője a francia első osztályú Angers.

Úgy tudjuk, szinte biztosan távozik egy másik hátvéd, Lasha Dvali is, akinek a szlovén játékoshoz hasonlóan lejár a szerződése, és információink szerint máshol folytatja pályafutását.

Az ő személyében szintén egy négyszeres bajnok – és már Magyar Kupa-győztes – labdarúgó hagyja el a csapatot. Igaz, a georgiai játékos ebben a szezonban közel sem volt alapember, csak három bajnokin és egy-egy BL-selejtezőn, valamint MK-meccsen szerepelt.

Rajta kívül eligazol az Üllői útról a szlovák válogatott Róbert Mak is, aki az év első felében még rendszeresen játszott, a 8 selejtezőből haton lehetőséget kapott, háromszor a csoportkörben is pályára léphetett, és volt 10 bajnokija.

De Csercseszov már nem számított rá, február vége óta nem is kapott lehetőséget, azóta vagy a kispadon ült vagy a keretbe sem került be, és szintén lejár a szerződése.

Tokmac helyzete a legbonyolultabb

Honlapunk úgy tudja, jó esély van Tokmac Nguen távozására is.

Az elmúlt hetekben már a nemzetközi sajtó is foglalkozott a Ferencváros egyik legjobbjával, Tokmac Nguennel, miután a támadó szerződése a nyáron lejár a zöld-fehéreknél. Akkor a holland Feyenoorddal és a japán Nagoyával hozták szóba a norvég játékost, legutóbb pedig a Nettavisen újságírója, Stian André de Wahl írta azt, hogy Tokmac iránt Szaúd-Arábiából is van érdeklődő, sőt megkereste már a török Besiktas is, ám ezt az ajánlatot visszautasította.

A szerdai kupadöntő utáni sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov is reagált a norvég játékos helyzetére.

– Időt adtunk neki a gondolkodásra, szerintem nem könnyű a Ferencvárost elhagyni. A döntési időt megkapta tőlünk, próbáltam különböző pozíciókban is játszatni, hogy a pálya különböző részein élvezze a játékot és ki tudjon teljesedni.

Információink szerint jelenleg nagyobb esély van arra, hogy a támadó máshol folytatja pályafutását, mint arra, hogy marad a Fradiban, de a Ferencváros vezetői továbbra is dolgoznak azon, hogy Tokmac a jövőben is a csapatot erősítse.

BL-csapattól érkezhet a Fradi nagy igazolása – így áll az ügy