A csakfoci.hu információi szerint öt, sikerekkel teli szezon után az idény végén nagy valószínűség szerint távozik a Ferencváros alapembere, Miha Blazic. A 17-szeres szlovén válogatott védő az elmúlt években három bajnoki címet nyert a Fradival, ebben a szezonban közel jár csapatával a negyedik aranyhoz, és főszereplője volt a három nemzetközi csoportkörbe (két Európa Liga, egy Bajnokok Ligája) jutásnak is, a csapat összes csoportkörös találkozóján játszott.

Blazic szerződése a szezon végén lejár, és bár folytak tárgyalások a hosszabbításról, úgy tudjuk, a 28 éves futballista jó eséllyel végül máshol folytatja pályafutását.

Blazic sikerei a Fradival: 3 arany, 3 csoportkör

Blazic folyamatosan az egyik legstabilabb tagja volt az elmúlt szezonokban sikert sikerre halmozó Fradinak. A szlovén védő a 2017/18-as szezon elején érkezett, Thomas Dollnál rögtön kezdőjátékos lett, és már első idényében megnyerte a szurkolóknál az Év Fradi-futballistája szavazást, ebben nemcsak stabil védőmunkájának, hanem hét NB I-es góljának is szerepe volt. Igaz, éppen ebben a szezonban nem nyert semmit a zöld-fehérekkel.

Ezt követően érkezett Szergej Rebrov, Blazic helye továbbra is megingathatatlan volt, az ukrán vezetőedzővel pedig három bajnoki aranyérmet nyert. Emellett tagja volt az előbb az Európa Liga-, majd a Bajnokok Ligája csoportkörébe bejutott gárdának.

Blazic ebben a szezonban – előbb Peter Stögernél, majd Sztanyiszlav Csercseszovnál – is rendszeresen a kezdőcsapat tagja, 23 bajnokin lépett pályára, mind a nyolc BL-selejtezőn, és mind a 6 EL-csoportkörös meccsen kezdett, mindössze egyszer – a Zalgiris ellen – cserélték le.

Összesen eddig 131 bajnokin, 41 nemzetközi tétmérkőzésen (4 El-selejtező, 19 BL-selejtező, 12 EL-csoportkör, 6 BL-csoportkör) és 5 Magyar Kupa-mérkőzésen játszott a Ferencvárosban, és könnyen lehet, hogy a szezon végén megszerzi negyedik bajnoki címét, valamint az is elképzelhető, hogy első Magyar Kupa-aranyát is.

NB I: Román bajnokesélyes csapna le a Vidi nemrég visszatért játékosára – sajtóhír