Néhány hete a csakfoci.hu számolt be róla elsőként, hogy öt, sikerekkel teli szezon után a nyáron távozik a Fradi egyik legstabilabb alapembere, Miha Blazic. Azóta a szlovén válogatott védő bebiztosította negyedik bajnoki címét is a Fradival, igaz, a Paks elleni Magyar Kupa-döntő még hátravan együttesének.

A nyáron lejáró szerződésű játékost több külföldi bajnokságban is szívesen látnák. Információink szerint többek között az öt topligás pontvadászat egyikéből, a francia élvonalból is.

Úgy tudjuk, a Ligue I-ből az Angers Blazic legfőbb kérője. A jelenleg az első osztály 14. helyén álló csapat keretében most is van egy korábbi NB I-es játékos az MTK ex-kapusa, Danijel Petkovic személyében, aki ebben a szezonban 15 bajnokin védte az Angers kapuját. Míg a korábban a szintén a Ferencvárost erősítő Mateo Pavlovic öt szezon után tavaly nyáron hagyta el az együttest.

Amennyiben valóban Ligue I-es klub nyeri a versenyt a 28 éves belső védő aláírásáért, abban az esetben rövid időn belül a második ferencvárosi légiós folytatná pályafutását az öt topliga egyikében, miután az FTC a télen a spanyol élvonalbeli Granadának eladta Myrto Uzunit.

Interjú a magyar válogatott leggólerősebb védőjével: „A Premier League még sok lenne nekem” – a Bundesliga jelentheti a szintlépést