A Ferencváros-Paks (3-0) Magyar Kupa-döntőt követően a Fradi elnöke, Kubatov Gábor nyilatkozott az M4 Sportnak, és több témáról is beszélt.

Peter Stöger korai távozásáról

– Mi nem szoktunk havonta edzőket cserélni, az előző edzőnkkel (Szergej Rebrov – a szerk.) három, az azelőttivel (Thomas Doll – a szerk.) öt évig tudtunk együtt dolgozni. Számomra is furcsa volt, megpróbáltuk jól körüljárni a helyzetet (az edzőválasztást – a szerk.), de akkor az az igazság, hogy tévedtünk. Úgy látom, hogy most a Fradi karakteréhez megfelelő edzőt találtunk. 

Arról, miben fejlődött idén a Fradi

– Szervezettségben feltétlenül előreléptünk ebben a szezonban, volt egy időszak, amikor csapatként elég nehezen működtünk, és úgy látom, hogy összeállt ez a társaság. Az a nagy kérdés ilyenkor, hogy a nemzetközi kupában ez mennyit ér. Abban reménykedem, hogy előrébb tudunk lépni.

Azt a minimum célt kezdem kitűzni magunk elé, hogy meg kell érni a tavaszt. Úgy szeretném, ha egy vagy két magyar csapat is meg tudná érni a kupatavaszt.

Megvan hozzá mindenünk, megvannak hozzá a stadionok, megvan a közönség. Sok évtizeddel ezelőtt játszottak kupadöntőt 40 ezer ember előtt, most 38 ezren vannak ma itt. Megvan az infrastruktúránk, megvan az utánpótlás-nevelésünk, készen állunk, hogy Európában megint egy lépcsővel előrébb lépjünk. 

A távozókról-érkezőkről

Van 4-5-6 játékosunk, aki el fog menni, az ő pótlásukról már fél éve dolgozunk. Előre dolgoztunk, és kinéztük azokat a játékosokat, akik felé mozgunk most, 1-2 fix pont már van, és aztán megpróbálunk tovább menni.

A dolognak az a nehézsége, hogy nekünk a nemzetközi kupa miatt, ami nagyon hamar kezdődik, korán kell igazolni. Egy csomó játékos kivár még az igazolásával az átigazolási időszak végéig. Nehéz szakmai kérdés, de ezért kell előre dolgozni. 

A Fradi és Csercseszov taktikáiról

– Nekünk a külvárosban azt mondják, hogy Csercseszov egy kicsit bevállalósabb edző, azt gondolom, hogy ő egy kicsit bevállalósabb pasas. Jobban támogatja a támadójátékot, ez nemzetközi szinten egyébként nagyon veszélyes dolog, mert ott egy pillanat alatt kontráznak le téged.

Van egy szabályunk azonban, egy gyorsasági szint, ami alatt nem igazolunk le játékost. 32 kilométer/órával kell tudni futni egy játékosnak ahhoz, hogy a Ferencvárosban játsszon. És a mostani igazolások ilyenek.

A nemzetközi kupában is lehet lehetőségünk arra, hogy esetleg kontrajátékot játszunk. 

Arról, mivel lenne elégedett egy év múlva

– Ha a Bajnokok Ligája csoportkörében játszanánk, és onnan még tovább tudnánk jutni, tavasszal pedig még legalább egy fordulót tudnánk menni. Akkor azt hiszem, ugrottunk egy lépcsőt. 

A TELJES INTERJÚ ITT

Fradi: Ezekről a távozó játékosokról beszélhetett Kubatov – részletek